За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

• 107 052
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Рая-Никол, не се притеснявай. Когато съм на село, тогава чушките се варят 15минути, иначе свеки и нейната майка, лека и` пръст, ги забравят на печката с дърва и те се варят ли варят.  Laughing

# 466
  • Балчик
Добре де, как 2 дни по - рано не стана дума, че варите 15 минути.....
Ей, ще умра от яд  Confused А свеки едно време вареше около час даже  newsm78

Ама то не е фатално, просто въпросът е, че и 10-15 минута са достатъчни. Час за пипер? Shocked

# 467
Добре де, как 2 дни по - рано не стана дума, че варите 15 минути.....
Ей, ще умра от яд  Confused А свеки едно време вареше около час даже  newsm78

Ама то не е фатално, просто въпросът е, че и 10-15 минута са достатъчни. Час за пипер? Shocked

Да бе, ама никак не бяха лоши, напротив  Heart Eyes

# 468
и като ги отворим и изсипем м чинията, направо са готова за салата.  Моите родители варят, докато изгорят дървата, които са сложени. Колкото - толкова  Laughing  на тоя принцип, когато е пилешко - отварям, хващам кокалче, издърпвам... в буркана остане само месцето.

Рая-Никол, по-назад май коментирахме времето за чушките, но и 30 мин. не е много  Peace

# 469
  • Балчик
Да, то няма от каква да са лоши, въпросът е,ч е това е безсмислено разхищение на енергия за варенето. Hug
Аз понеже с бързовар варя, на ток, та се ужасявам от такива часове. Само риба варя 2 часа.

пеп-чо,те и с 10 минути са готови за салата. Това са печени, не сурови пиперки. Като ги печете, без стерилизация, за бърза консумация,  да не би да ги и варите още за салата. Simple Smile Hug

# 470
съгласна  Peace така е, но не си виждала печена чушка от буркан, варена 2 часа  Joy на вилицата не стои дори. Освен за миш маш за нищо друго не става - абсурд е да напълня, или да панирам.... абе на ивички излизат.

# 471
Ааа, и компот от краставички ядем  Joy (според бабата на ММ, не било сигурно варенето само за 5 минути), а лозовите листа като не стават на сърми - нарязвам на ситно, добавям към каймата с ориз и готово. Който чака на готово (в по-голямата част), така става.  hahaha

# 472
  • Балчик
Ох, развеселихте ме. Hug

# 473

Laughing

Я някой от спецовете да направи табличка с минутите на първа страница, да не се излагаме догодина пак   Wink

Между другото явно зависи и от силата на огъня, защото на свеки си бяха много добре, за всичко си ставаха  Peace

# 474
  • Стара Загора
Тази година на село имаме много захарно цвекло и мисля да направя петмез (маджун). За целта смятам да го изцедя през сокоизстисквачката и получения сок да сгъстявам на котлона. Но после дали трябва да се стерилизират бурканчетата? Някой от вас правил ли е?

# 475
  • DE
Цитат
Я някой от спецовете да направи табличка с минутите на първа страница, да не се излагаме догодина пак   Wink
  hahaha

Аз не съм от "спецовете" и по бурканджийски дела хич ме няма Mr. Green
Допитвам се понякога тук в темата.
Ако предоставите някаква ориентировачна табличка ще я сглобя и поставя на 1 страница.
Наистина това е най-важната част- за труда който сме положили и добро съхраняване на продуктите Hug

# 476
  • Варна
http://prikachi.com/images/772/6523772I.jpg

тук има таблица с времената за стерилизация

# 477
http://prikachi.com/images/772/6523772I.jpg

тук има таблица с времената за стерилизация

Много, много полезна табличка   bouquet

# 478
Погледнах табличката с времената за стерилизация. За месото не съм много съгласна - доколкото знам, се вари около 3 часа, ако не и малко повече.  newsm78 За зеления фасул пише 20-30 мин. Някой път ще го пробвам, но за тази година като че ли приключих с него.
Останалите неща, без краставици и месо, стерилизираме 25 мин. Може би компот от дюли бих варила малко повече, за да стане по-вкусен сокът на компота. За някои неща е възможно да са достатъчни и 10 мин., но нямаме забележки и така, както ги варим.

# 479
  • Пловдив
Здравейте,
Как си замразявате червени чушки за пълнене , аз ги измивам слагам в пликове и във фризера, но заемат много място.
  bouquet

Като си ги замразила хубаво, вадиш ги да се размразят, махаш им водата, подреждаш си ги в пликчета и ги слагаш във фризера, заемат много по-малко място.

Глупости. Никога не се замразява повторно продукт!

По-добре два пъти замразявано, отколкото 15 минути варено!

Общи условия

Активация на акаунт