Стар сериал, който искате да гледате отново! - опус 2

• 147 862
  • 575
  •   2
Отговори
# 495
Сетих се тези дни за част от мисля латино сериал (по бегъл спомен - може би дори последен епизод) даван по времето на Сънсет Бийч, но нищо друго освен: действието се развива в църква или параклис по време на буря, главните герои по някаква причина се крият там. Един от тях (може би главен герой да беше, тъмнокос) е застрелян или нещо такова но се съживява - помня че имаше свръхестествени елементи, може би дори прокълната огърлица или нещо подобно. (Героите живееха в 20-21ви век)...
ако някой се сеща от къде ли е този спомен Grinning

PS, сега като се замисля прокълнатата огърлица май беше част от скъпоценни камъни откраднати от статуетка на светец

# 496
  • Пловдив
"Буря в Рая"? Обаче там има черна перла, не огърлица

# 497
Благодаря, видях края на "Буря в Рая" в ютуб но май не е този, не.

# 498
Споделям интереса на Irene Adler  и ЗлаВещица към британските сериали. А носталгията към 90-те ми напомни за един сериал - This Life, който има и филм продължение, заснет след 10 години This Life+10.
Носи духа на 90-те, а Джак Дейвънпорт, Андрю Линкълн, Даниела Нардини, Джейсън Хюз .... са съвсем млади и в началото на кариерата си.

Обичам този сериал, но за жалост така и не намерих български субтитри. Струва ми се, че е незаслужено недооценен и не особено популярен...

This Life излъчвали ли са го по българска телевизия?

Да, някъде около 2000 г. по Нова. "Такъв е животът" се казваше. Гледала съм го. Не се сещам за по-точните дати, но в нета не се намира много ТВ програма на БГ телевизиите от онези години.

# 499
Тези дни се сетих за "Седморката на Блейк".
Дали го има някъде с бг суб.?

# 500
Намерих "Такъв е животът" / "This Life" в една стара ТВ програма. Наистина го даваха по Нова през лятото на 2000 г.
http://89.223.124.215/tvps/qisyengcueeo.jpg

В онези години даваха доста британски филми. За "Черното влечуго" с Мистър Бийн няма смисъл да пиша, всички го знаят. В онези години даваха "На червено" / "In The Red", една много забавна политическа комедия, "Бронзов тен" / "Sunburn", забавна комедия за една британска туристическа компания, посрещаща британски туристи в Кипър, "The Final Cut" (не си спомням как беше на български), една политическа драма,  "Инспектори" / "The Knock" - шпионски детектив. Освен това даваха и много немски сериали и филми, но не им помня имената, мога само да ги опиша, пак през 2000-2001 г. По име помня единствено сериала "Никой не е съвършен" дето един мъж за да получи работа се преоблича като жена.

# 501
За мен един от най-подценяваните британски комедийни сериали у нас е "Само баламите бачкат" (Only fools and horses). Мисля, че само веднъж е излъчван (2004-2005), отново по Нова ТВ, но е класика в родината си.

# 502
Един британски филм, не сериал. Един млад мъж се заселва в 2- или 3-етажна жилищна сграда, типична лондонска жилищна сграда където живеят по 2-3 семейства. Заселва се и ако правилно помня, се запознава със съседите над него - младо семейство или просто гаджета. След като се прибира на първия етаж, те започват да правят много шумно любов, а той слуша, тъй като долу се чува перфектно. Момичето беше една доста атрактивна блондинка, модел. Това е началото на филма, защото по-нататък май съм заспала. Даваха го 1995-96 г. по Канал 1 или Ефир 2 мисля. Не знам името, някой ако помни, може да ме светне.
И един британски сериал "Невъзпитани мъже". Даваха го в началото на 90-те г. пак по Канал 1 или Ефир 2. Доста забавен сериал, но не знам как е името му на английски.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 16:04 от youknow

# 503
Гледа ми се отново "Градът на капитала". Сериалът се излъчваше около 2000 година и завърши с отворен край, но беше много интересен.

# 504
  • Бургас
Даже още през 90ти го даваха.

# 505
Пак през 90-те години даваха "Момичетата от Найнтийнгел хаус", и той остана с отворен финал.

Не се сещам как беше оригиналното име на английски.

# 506
Гледа ми се отново "Градът на капитала". Сериалът се излъчваше около 2000 година и завърши с отворен край, но беше много интересен.

Да, помня го! Края не го помня. Даваха го някъде 1999 г. Мисля че са излъчени всички епизоди.
"Служебна защита" един испански сериал, пак 1999 г. го даваха.
В онези години излъчваха доста английски сериали - "На червено", "Бронзов тен", "Инспектори", "Джонатан Крийк" и др.

# 507
  • Пловдив
Мисля, че го пуснаха в началото на 90-те за пръв път "Градът на капитала", може би скоро след промените. Мен не ме впечатли, ама съученичките ми го следяха и го харесва

# 508
Преди 1-2 години гледах Дневниците на вампира, сериала с Нина Добрев и много бързо се превърна в един от любимите ми.
Може да е леко остарял но според мен е много добър.

# 509
Бих искала да гледам отново сериалът Съдружници по неволя. Помня, че го даваха късно вечер. От тогава Брус Уилис ми е любим актьор.

Общи условия

Активация на акаунт