Стар сериал, който искате да гледате отново! - опус 2

• 153 174
  • 644
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
О, "Напълно непознати" съм го гледала в началото на 90-те години. Дори си бяхме записали една видеокасета с него.

# 586
"Приятели" тръгна някъде през 1994 по Канал 1 - имам някакъв спомен за петък следобед. Имаше рубрика "Часът на Дисни", или нещо подобно - първо даваха една серия от "Стъпка по стъпка", после една серия от "Приятели".

"Часът на Уорнър". Започваше с "Весели мелодии", после "Таз-Мания" и накрая сериал. Първо даваха "Стъпка по стъпка", след като свършиха епизодите, почнаха "Приятели".

# 587
Частните телевизии много късно бяха допуснати в България. Нова ТВ май чак след 2000г...

# 588
Няма как да го помня в началото на 90те, аз съм била малка тогава. Жалко, че преводът на БТВ от 2000 година не се намира, за мен е по-добър. Примерно никът ми идва точно от него, в новия нещата са оплескани и не се разбира смешката. В оригинал е Balkeye Bartokomouse.

# 589
  • Пловдив
Балки Бартокомус се чуваше.

# 590
Много странна тенденция да се записват нови дублажи на стари сериали. Не е ли по-изгодно да се купи старият дублаж от телевизията, която го е произвела, вместо да се прави нов превод и да се записва всичко наново, при това с по-лошо качество(!)

# 591
Говоря за сцените с куриера, в които всеки път му бъркаше името и го наричаше Balkeye Bartokomouse.

# 592
Частните телевизии много късно бяха допуснати в България. Нова ТВ май чак след 2000г...

Нова стартира лятото на 1994 г., 7 дни пролетта на 1995 г. Първоначално са софийски телевизии, после разширяват обхавта си

# 593
Шатовалон имаше много хубава музика. От сериала нищо не помня обаче.

# 594
Любим сериал,даже подражавах,доколкото мога разбира се ,на  тоалетите на  главната героиня.

# 595
Аз от сериала и една секунда не съм гледала, но песента съм я слушала многократно още от време оно.

# 596
Моята фризьорка дълги години имитираше една богата ромка, нейна клиентка, която искала прическа като на ФлорЪнс Беръг. / Флоранс Берг май се казваше и беше с едни букли, с хубава коса и прическа/.
От толкова майтапи и грешно изговаряне с акцент, забравих оригиналното име 😬

# 597
  • София
Аз покрай това, че я споменаха в предаването по горе се разрових и разбрах как й е приключила кариерата на Шантал Нобел и дефакто сериала. Намерих все пак видео от този сериал, но не ми е познат, само музиката.

Също и за тъжния край на друга актриса Мариана Димитрова CryCry Сега прочетох, че нейната история е вплетена и в Седем часа разлика.

# 598
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Някъде чух в интервю, че всяка телевизия си купува правата за излъчване, които след определен период от време изтичат.  Това налага новите дублажи. Нямат права да излъчват това, което е излъчвано през 1990 година например. И с по-нови сериали се случва, като "Касъл" и сега не се сещам кой друг засякох от Нова, през Фокс, сега Стар и тн.

# 599
Драго Чая спомена в предаването за дублажите, че при изтекли права нямат законово право да излъчват старите и трябва да се презаписват наново. Жалко, че не канят може би най-известните имена от онова време - Веселин Ранков, Пенко Русев, Любомир Младенов, Анета Сотирова, Нели Топалова и още много други.

Общи условия

Активация на акаунт