Студенти в чужбина - 4

• 81 091
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте.
Незнам дали въпросът ми  е за тази тема-ако не е ,моля за извинение.
Дъщеря ми учи в професионална гимназия по туризъм и е решила да учи в чужбина-Англия,Шотландия или Дания. Има още 2 години да реши къде по-точно да продължи образованието си. Въпросът ми е - трябва ли специалността ,за която кандидатства да я пряко свързана с професията,която е придобила от гимназията? Незнам къде е разбрала,че щом е завършила туризъм може да кандидатства за специалности свързани само с туризъм. Тя определено иска да учи нещо свързано с Бизнес,Маркетинг,Мениджмънт ...макар и там все още да не е  наясно с нещата...
Извинявам се,ако въпросът не е за тук-ако е така ,моля за насока. Благодаря предварително.   bouquet

# 361
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали помагала за самоподготовка за матура по БЕЛ?

Благодаря  bouquet

# 362
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте,
Моята мисия- успешна! Девойка- изпратена! Бонус - и младежа изпратен /за кратко/. Сега малко ще изпусна парата  Whistling
За какво ли не се сетихме в последния момент. Обеща да звънне при трансфера във Франкфурт...тъкмо щях да я наплюя..току що звънна, че всичко е ОК. Аз се притеснявах цяло лято- сега съм спокойна, а тя точно последните дни се беше гипсирала- това и е първо пътуване със самолет изобщо. Добре, че има две девойки с нея, с  които се запозна през лятото и така върви по-леко пътя. Ще разказвам като стигне там и се  огледа. Не я мисля за храна- баба и донесе баница, солена сладка, сирене прясно... сигурно са се смели на рентгена, но съм спокойна, че докато се ориентира има какво да яде! Laughing

# 363
Ванчето, защо да не може да кандидатства друго? Може би, ако е свързано с туризъм, това обучение в гимназията ще й е плюс. Нали има предмети, които в езиковите гимназии, да речем, ги няма. А за останалите специалности не виждам какво ще попречи. Нали си учат всички общообразователни предмети?
Не я мисля за храна- баба и донесе баница, солена сладка, сирене прясно... сигурно са се смели на рентгена, но съм спокойна, че докато се ориентира има какво да яде! Laughing

На кого му пука за рентгена, сигурно още първата вечер ще се заформи страхотен студентски купон, посветен на българската кухня Simple Smile

# 364
Ванчето, защо да не може да кандидатства друго? Може би, ако е свързано с туризъм, това обучение в гимназията ще й е плюс. Нали има предмети, които в езиковите гимназии, да речем, ги няма. А за останалите специалности не виждам какво ще попречи. Нали си учат всички общообразователни предмети?

Да,тя  учи всички общообразователни + проф.предмети до 10 -ти клас ,и основните + предмети по професията  в 11 и 12 клас. Подготовката е добра.
По принцип се беше ориентирала към специалности свързани с туризма, но май реалността е друга. Детето мечтае за добра и доходна реализация след дипломирането , а туризма май не предлага такава. Поправете ме ако греша. Събирам мнения  и отзиви. Simple Smile

# 365
  • Варна
И ние се изпратихме в петък от Румънско , пък аз използвах да разгледам Букурещ. Младежът пристигна навреме , имаше само малко закъснение от около 15 минути. Намери си квартирата , настани се, всичко е наред с 2 думи.

Успешна учебна година на всички   bouquet

# 366
Успешна година на всички!

Днес започна малкия, а с баткото ще се изпращаме в четвъртък. Много бързо минаха тези три месеца за всички.

# 367
  • София - Варна
Успешна година на всички младежи и девойки! Синът лети към Кардиф на 27.09 в последния момент. Нали е "старо куче" вече. От 12 месеца миналата учебна година, е 5 в България, което надмина очакванията ми и съм много доволна. Вече се оглеждам за билети за Коледа Simple Smile

# 368
  • София/Осло
Успешна учебна година на всички !
Моят започва от днес, тия дни от купони очите му не видях. Само пише веднъж на ден "всичко е ок - лягаме в 7 сутрин и спим по 2 часа"  Laughing
А каква готина компания се събраха, има 6-7 българчета и много си допаднаха.

# 369
Момичета, спешно търся помощ- моят син (3 курс) и приятелят му (2 курс)в последния момент останаха без квартира в Глазгоу. До миналата година бяха в Фърхил, на тази много вдигнаха цените.Ако някой може- помагайте с информация или квартира.

# 370
Да звънят и търсят упорито, даже и ако трябва да платят комисиона в някоя агенция. Оттук с нищо не може да се помогне.

# 371
Точно през агенция ги изиграха- миналата седмица показаха апартамента на техен приятел и им определиха оглед за днес. Вчера пристигнаха в Глазгоу, а днес вместо оглед им казаха, че апартамента вече е даден. Аз съм много притеснена, а за тях- не знам....

# 372
Нормално, на огледите ходят много хора и има конкуренция. Дъщеря ми е в процес на преговори, не е взела още ключовете. Да търсят и да ходят по огледи, щом намерят нещо свястно да не се колебаят и да действат. Идеално няма, особено сега. И нейн приятел ходи цяло лято по огледи и често му казваха, че апартаментите вече са наети, не е изолиран случай. Да наемат нещо което покрива повечето им изисквания, пък след 6 месеца може и да се преместят.

# 373
За утре имат един оглед и това е всичко с което разполагат. Не става въпрос за избор въобще. Дано до тогава не го дадат на други.

# 374
  • Варна
Синът ми и съквартирантите му намериха квартира през gumtree , колкото и противоречиви мнения да има за тоя сайт. Щом вече са там , да ходят по улиците и да гледат табелите,има доста обяви закачени на самите сгради. Хубаво е ,че не са първокурсници , надявам се да имат познати при които да останат временно . Толи , кураж, само предполагам какво ти е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт