Студенти в чужбина - 4

• 81 086
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ти, мила Сребърна паричка, наистина понякога и това, че някой  те окуражава помага. За сега до края на седмицата са при приятел, а после- не знам. Надявам се до тогава нещо да се  промени.

# 376
За утре имат един оглед и това е всичко с което разполагат. Не става въпрос за избор въобще. Дано до тогава не го дадат на други.
Щом имат оглед, значи не е даден. Да изглеждат много заинтригувани и да останат накрая сами с агента. Да имат готовност да дадат депозит и да са настоятелни. Трудно е, не искат студенти, още по-малко българи. И аз ще се успокоя, чак като вземем ключовете. Напълно те разбирам, стискам палци и за вас!!!

# 377
  • София - Варна
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find.html?locationIdentifier=REGION^550&displayPropertyType=flats&oldDisplayPropertyType=houses&googleAnalyticsChannel=renting
Ползвала съм сайта да оглеждам имоти в чужбина. Не знам доколко е надежден, но в началото на лятото синът ми видя, че има за Кардиф.

# 378
  • Варна
Сетих се и за още един сайт http://www.spareroom.co.uk/flatshare/?search_id=142498494& , но не  сме го ползвали. Дано излезе нещо  Peace

# 379
Благодаря, ще видим и там . Simple Smile

# 380
Момичета, оставят ли ви децата пълномощно преди да заминат? Ако може някой да ми изпрати примерен текст. Благодаря Ви предварително.

# 381
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Преди да замине ми направи пълномощно да я представлявам пред къде ли не. Даже да и получавам пенсията и пред ДАЙ  Laughing
Получи се така, защото бях в отпуск, а в къщи не ми работи принтера, за да го напиша аз и да го разпечатам. Нотариусът каза, че при него има къде да се подготви. Оказа се, че в съседната стая има една лелка с пишеща машина, която трака по едни готови бланки и попълва само данните на лицата. Затова са включени всякакви институции и всякакви случаи. За съжаление нямам електронен формат на пълномощното. Ако не можеш да намериш електронен вариант, мога да го сканирам, но в ПДФ, ще трябва да преписваш целия текст.
Иначе най -важните за включване са банките /най- добре изброени поименно/, НАП, мобилните оператори, учебни заведения, НОИ. Ако съм пропуснала- някой да допълни.

# 382
И ние заверихме такова, с готова бланка. За банка обаче препоръчвам да се попита в самата банка, някои си имат собствени образци, за да няма после недоразумения.

# 383
  • София - Варна
Момичета, оставят ли ви децата пълномощно преди да заминат? Ако може някой да ми изпрати примерен текст. Благодаря Ви предварително.

Ако си от София, ти препоръчвам Нотариуса на ъгъла на бул. "България" с "Гоце Делчев". Това е най-подробната бланка, на която съм попадала - 3 страници. И е 6 лв.

# 384
За банките - трябва да е изрично изброено че те упълномощава да се разпореждаш, да подаваш документи за преиздаване на карта, за получаването и и за получаване на ПИН код към картата по сметка ............. към еди коя си банка

# 385
Точно така, иначе може да има проблеми, много са предпазливи.

# 386
Здравейте, момичета! Моля за помощ!

Моята девойка пристигна в събота успешно в Гринуич, в кампуса Медуей, обаче не е намерила
още никакви българи там и е малко уплашена.  Има ли някой наблизо?

# 387
  • София/Осло
И аз искам да попитам нещо. Тези с деца студенти първа година или такива  без разрешително за работа на острова:
Какво смятат да правят децата, ще изчакат януари 2014 за да си търсят работа или ще подават по старата процедура сега ?

Iron Ladyyyy - чисто за да успокоя и теб и дъщеря ти, ще ти кажа, че и  при нас беше същото. След 3-4 дни вече компанията беше много голяма, международна , а сега вече и българска , включително и от горни курсове. Откриха се през ФБ, има разни групи по градове, по специалности , по университети. Трябва да е напориста и в никой случай срамежлива. Може да надникне и в БГ хелп.
Моят хубавец дори  е подал документи да правят студентско радио с разни колеги   Laughing

# 388
  • Варна
Здравейте, момичета! Моля за помощ!

Моята девойка пристигна в събота успешно в Гринуич, в кампуса Медуей, обаче не е намерила
още никакви българи там и е малко уплашена.  Има ли някой наблизо?

Не се притеснявай, да хваща някоя съквартиранка под ръка / не е задължително да е българка / и да отиват да се поогледат . Гринуич е много приятен за разходки Peace

Госпожичка Клавèл, моят ще е втора година и твърдо отказа да кандидатства за жълта карта , ще чака 2014 г.  Браво на синът ти ,успешно се "внедрява" в местната среда  Simple Smile

Толи , какво стана , има ли някакъв резултат след огледа ?

# 389
Ние си имаме вече жълта карта и ще си търсим работа при първа възможност. Разчита на това, че по Коледа ще има почасова работа, да си посъбере парички. В това отношение съм спокойна, вече две години работи през лятото и има трудови навици, колегите, шефовете и клиентите много я харесваха. Така че според мен си беше правилно решение да я вземе.

Общи условия

Активация на акаунт