Студенти в чужбина - 4

• 80 745
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Добра вечер на всички!  bouquet
Имам нужда от съвет и помощ,отворена съм за всякакви предложения:Трябва да получа важен документ от детето.Документа ми трябва в оригинал,защото не ми признават копие,разпечатка и т.н.Посоката е Абърдийн - Варна.
Предварително благодаря!

Намери в нета телефон на Интерлогистика или Арамекс, имат сайтове, и ги питай за техните партньори в Абърдийн,'за да го изпрати по тях. Тарифите им не са високи и пратките им пристигат. Аз съм ги ползвала в посока към Абърдийн - за пет дни пристигат.

# 646
  • София
Здравейте!
Чета ви отскоро, тъй като дъщерите ми учат в момента в Лондон и ни предстои избор на университети в UK за следващата учебна година.
Ще завършат и Испанската гимназия тук и ще кандидатстват с българските дипломи.
Засега са набелязали тези университети: Loughborough , Edinburgh, Bangor и Birmingham.
Ще се радвам, ако споделите впечатления по-скоро за самите градове и атмосферата там, ако имате студенти в някой от тях, за специалностите момичетата си проучват. Насочили са се към нещо свързано със спорта, тъй като тренират отдавна баскетбол и искат да е нещо близко до това, sports science, sport managenent.
В Bangor са най-ниски таксите и най-добри възможностите за стипендия, ще видим какво ще изберат и дали ще се справят с кандидатстването.
Ще съм ви благодарна, ако споделите мнения !

# 647
И двете специалности са хора, които са решили да си губят времето. По добре е да се насочат към нещо по перспективно.

# 648
Здравейте!
Чета ви отскоро, тъй като дъщерите ми учат в момента в Лондон и ни предстои избор на университети в UK за следващата учебна година.
Ще завършат и Испанската гимназия тук и ще кандидатстват с българските дипломи.
Засега са набелязали тези университети: Loughborough , Edinburgh, Bangor и Birmingham.
Ще се радвам, ако споделите впечатления по-скоро за самите градове и атмосферата там, ако имате студенти в някой от тях, за специалностите момичетата си проучват. Насочили са се към нещо свързано със спорта, тъй като тренират отдавна баскетбол и искат да е нещо близко до това, sports science, sport managenent.
В Bangor са най-ниски таксите и най-добри възможностите за стипендия, ще видим какво ще изберат и дали ще се справят с кандидатстването.
Ще съм ви благодарна, ако споделите мнения !

След като учат в UK би трябвало да са запознати с бъдещата реализация на такива спортни специалности на острова. Ако наистина си заслужава да учат това при тези високи такси в Англия, вие си решавате.
Тъй като в Единбург почти не приемат българи, защо не кандидатстват с английска диплома, а не с българска, така имат по-голям шанс да ги приемат - говоря само за този град. За другите нямам информация.

# 649
  • София
Благодаря, RSGeorgieva!
Ще учат в Лондон само за тази учебна година и ще е по-сложно с английската, защото там има и year 13, така че по-скоро с  българската диплома ще кандидатстват.
Ще продължим с проучванията ...

# 650
  • UK
Аз бих ви посъветвала да пишете в Бг хелп, там биха могли да ви насочат значително по-добре и да ви дадат допълнителни съвети. Wink

# 651
Благодаря, RSGeorgieva!
Ще учат в Лондон само за тази учебна година и ще е по-сложно с английската, защото там има и year 13, така че по-скоро с  българската диплома ще кандидатстват.
Ще продължим с проучванията ...

Замисли се какво биха могли да работят с тази професия ? Аз съм с диплома от бившия ВИФ, нямам ограничения за трудовия пазар в Великобритания и познай дали мога да работя нещо с тази диплома  Mr. Green Не че и в Бг можеш да работиш нещо с нея де  Joy В последствие се наложи да уча второ , за да мога все пак да си намеря свястна работа  Peace

# 652
  • София
adorable™ благодаря, момичетата писаха там, ще надниквам и тук.
ОК, Troy, благодаря и на теб за споделеното.

# 653
Аууу за мен няма ли благодаря, или стана като с вестоносеца и лошата вест  Mr. Green Joy

# 654
NeDa, донякъде съм съгласна с Тroy, първата крачка към кандидатстването е да избереш специалност, която хем да ти харесва, хем да има професионална реализация и добри доходи. Иначе на тези високи цени за такси, а дори и в Шотландия (където няма да има такси), самата издръжка е достатъчно висока, особено за две деца едновременно, така, че според мен хубаво обмислете нещата. Иначе не е обосновано да учиш в чужбина, просто ей така. Иначе до колкото знам в този форум няма сходни специалности, за да споделят личен опит.

# 655
Ако ще учат това, по добре да учат в НСА Wink хем ще ви излезе по евтино, хем като завършат резултата ще е същия  Wink

# 656
Добра вечер на всички!
Преди малко прочетох ,че се очаква силна буря да връхлети острова от югозапад в неделя срещу понеделник.Очакват се ураганни ветрове със скорост 130-145 км/ч,проблеми с транспорта,спиране на електричеството,паднали дървета...предупредете си децата да бъдат внимателни!
Може прогнозата да е пресилена и тревогата да е фалшива,но реших да го споделя.

# 657
Добра вечер на всички!
Преди малко прочетох ,че се очаква силна буря да връхлети острова от югозапад в неделя срещу понеделник.Очакват се ураганни ветрове със скорост 130-145 км/ч,проблеми с транспорта,спиране на електричеството,паднали дървета...предупредете си децата да бъдат внимателни!

Благодаря за информацията. Дано да е пресилена, защото много страшно звучи.
Какво стана с документа? Намери ли начин за изпращане?

# 658
  • Варна
Добра вечер на всички!

Прогнозата се оказа вярна. Пострадалите са в южната част на Великобритания. Има отложени полети в Лондон. Но в Шотландия всичко е наред , синът ми писа ,че там пече слънце  Peace Дано бурята отмине бързо  Peace

# 659
Здравейте мами Simple Smile Аз малко от рано съм се включила , но имам една деветокласничка във Френската гимназия в София , която е напълно сигурна , че иска да учи в чужбина.Но виждам , че тук на повечето майки,децата учат в Англия и Шотландия, а понеже тя учи френски , се чудех дали има някое детенце , което да учи в Швейцария , Белгия или Франция.На нея най-много и е присърце Швейцария. Благодаря и приятна вечер. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт