На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 824
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря, изпратих запитване. Странното е, че в темата не се вижда предложението ти за  Аchtis Boutique hotel, видях го чак сега в модула за отговори.... Thinking Както и да е, благодаря и за предложението, сега ще го разгледам

Айде и аз да се редактирам....явно съм писала докато си добавяла Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 00:53 от mkp

# 181
  • София
Здравейте,

След дълго търсене на студио за двама на Ситония се оказва че почти всичко е заето. Става въпрос за 5 дни в началото на Септември. Искам да попитам дали някой е ходил ето тук   http://www.erifili-chalkidiki.com 
Ако да, какви са били впечатленията като разположение,стаи и т. н.
Не сме ходили досега в Гърция, ще се радвам да предложите някое студио на брега на морето. Доста от обсъжданите назад в темата са резервирани , явно заетостта и през Септември е висока.

Благодаря!

# 182
  • София
Ето обещаните снимки. Зная, че Скирос е далече и на повечето момичета никаква работа не върши, но все пак...някой може да се вдъхнови : )
.....
Прекрасни снимки!Браво!

# 183
  • Варна
От всички места, които съм посещавала в Елада, Северна Гърция и в частност Халкидики и Тасос са с най-високи цени за средно към базово настаняване, това е мое мнение разбира се и не говоря за 5 звездни работи.

Ako спестим по 20 евро на ден от ''базовото настаняване'' как да изравним разликата в цената на бензина,толтакси,ферита,междинни спанета по пътя , да не говорим за времето за шофиране.Тези допълнителни разходи най - често отиват към 300 евро и 30 часа шофиране , а често и двойно . И защо изказването на мнение трябва да е повод за препирни.Всеки ден сега насред лято между 15 000 и 20 000 българи всеки ден са в Гърция 99, 9 % от тях са в Северна Гърция.Дали на тях не им се ходи по островите.

# 184
  • София
Не, аз не се припирам, просто също изказвам мнение ... и  определено си струва да излезеш от Северна Гърция - заслужава си карането.

# 185
Здравейте,да попитам за района на Фурка-Халкидики и хотел Беладжио.Всякаква информация ще ми е от полза.

# 186
Не, аз не се припирам, просто също изказвам мнение ... и  определено си струва да излезеш от Северна Гърция - заслужава си карането.
След тазгодишния ни опит и аз определено съм на мнение, че карането си заслужава, не че стигнахме кой знае колко по-далеч, но със сигурност разликата с близката северна част е съществена и от към цени за настаняване, и откъм тълпи, и откъм автентичност ако щеш  Rolling Eyes
Аз лично много харесвам Халкидики, но не мога да си кривя душата, че с всяка следваща година става все по-комерсиализирано и скъпо...и то именно поради лесната си достъпност  Sick

Pontes, уникални снимки, наистина са като рекламна брошура на автентична Гърция  Hug
далече, далече ....колко пък толкоз ...има и по-далече  hahaha ако ме чуе половинката, ще ме  #2gunfire преди няколко дни му показвах снимките на девойките от Лимнос и ме заплаши, че ще ми спре достъпа до форума, че само ми се палел и без това късия фитил  Joy ...ама довечера ще му покажа и твоите ...та дано му се палне неговия  Praynig

# 187
  • Варна
Понтес, страхотен и много професионален фоторепортаж Simple Smile

Ние се изпоразболяхме предстартово, а в събота трябва да заминаваме и ми е много притеснено.
Добре, че сте вие да ми повдигате духа с хубави снимки и разкази.

# 188
  • София
Трябва да разберем и peterky, сигурно отдавна му е омръзнало да пътува. Но процента 99,9 е безкрайно завишен, излиза че само ние тук около 20 човека ходим извън Севера.
Както казва *2K*, пътуването винаги си заслужава, имаме ли време не 30, а 300 часа път не ме плаши. Важното е да видим колкото може повече, защото и на нас рано или късно ще омръзне, или няма да можем.....Да тръгваме, няма време......

# 189
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, на първа стр. на темата прочетох "ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greeceе", но днес на мъжа ми са казали 2 + 35 лв.  newsm78

Вие от коя банка превеждате пари?   

# 190
Някой може ли да каже добра дума за Esperides Hotel в Гликади, Тасос? newsm78

# 191
  • Варна
Трябва да разберем и peterky, сигурно отдавна му е омръзнало да пътува. Но процента 99,9 е безкрайно завишен, излиза че само ние тук около 20 човека ходим извън Севера.
Както казва *2K*, пътуването винаги си заслужава, имаме ли време не 30, а 300 часа път не ме плаши. Важното е да видим колкото може повече, защото и на нас рано или късно ще омръзне, или няма да можем.....Да тръгваме, няма време......

Чак да ни омръзне...........След 9 дни около Кавала и на Касандра, и 8 в Тиват другия четвъртък отиваме да караме десетина дни сърф на Гьокчето.За последно едно море ранния октомври по гръцко Simple Smile
''приеми, че сме "исломаниачки*" и стига се драка по темата. Аз като видна такава - и темерутка също - да кажа, че харесвам по-трудно достъпните и непопулярни места, където тълпата не стига и не знае. Не винаги са острови. Но има ли елемент на масовост - не е за мен, мерси.''
Нали бяхте на Пелион.Защо на Скирос е по хубаво???Не са ли пресилени сравненията , че на Лефкада е по красив камъняка от на Бора Бора , а пък на Скопелос водата е по синя от западното крайбрежие на Куба.Аз пък твърдя че плажовете по западното крайбрежие на Мексико , около Акапулко са по големи от Златния плаж на Тасос , а пък плажа на Златните е по голям от на Неа Скиони.И какво от това???Малките момченца си мерят ..............Каква е тая мания да се доказва че най-хубаво,красиво , евтино , скъпо..................е баш дето сме ние!!!И какво от това??????Не е ли тук целта да се питаме , отговаряме , помагаме , а не да си мерим............

# 192
  • София
Момичета и момчета, хайде да помагате  Simple Smile Доколкото разбрах по магистралата до Игуменица няма места за отдих и спиране или бензиностанции и има отбивки към населени места, където може човек да се разтъпче. Ако може да препоръчате някаква такава отбивка за отдих, но почивката да не ни отнема повече от 40 минути от времето. Въобще вие къде почивате по магистралата...някъде към Йоанина ли?

# 193
peterky2002 - Това с меренето ни е заложено още в детската градина. Та нали цял живот ни обясняват, кой е най-добър и кой е на първо място. Не знам дали има хора които могат да изключат и да не се сравняват с останалите. Според мен всичко си има цена и тя в повечето случаи е оправдана. Ако искаш ниска цена ходиш или на кофти условия или на места които са малко рекламирани и трудно достъпни, или извън сезона. Така че при по-ниската цена винаги правиш някакъв компромис или разчиташ на шанса (за хубаво време например).
За мен в настоящия момент е невъзможно да си помисля за по-продължително пътуване. Особено като се има в предвид, че малкия маймун реве почти през целия път ако не спи. Което значи 3 часа спокоен път и после ад. Така че всеки гледа от своята "тераса". Ние ще си почиваме поне още 2-3 години на Северна Гърция и чак след това можем да мислим за нещо по далечно.
Тези които могат и обичат да пътуват защо да не го правят? Снимките от островите са супер и е хубаво да се отбележат тези места в картата със стоте красоти  Simple Smile на Гърция. А дали мога все пак да помоля тези които снимат и за някоя снимчица на хотелчета или къщи за гости с координати? Така когато някой реши да търси местенце в района да не разчита само на букинга.

# 194
Нали бяхте на Пелион.Защо на Скирос е по хубаво???
Защото още не съм била там! Затова!

Bibi2, няма бензиностанции на самата магистрала. Иначе има широки отбивки с тоалетни, да се разтъпче и да пишка човек, отбелязани са и няколко км предварително, но няма търговски обекти. Когато слезете от произволен по-голям изход на магистралата, обикновено до 2 км се появяват бензиностанции, заведения. Верия, Дрепано (при Козани), Гревена, Мецово. Самата Йоанина остава далеч от Егнатия одос, но си струва да се види, ако имате повече време.
Аз лично почивам непрекъснато (през 2-3 часа), където ми кефне, и взимам пътя за два дни Grinning
-----------------

Между другото за цените и условията не е много така. Има евтини острови, има и скъпи. И навсякъде повечето настаняване е тип "велинградски легла" (или както там се казваха). На Халкидики/Тасос има много новопостроена база, което е добре. На Пелион примерно почти всичко на морето е старо, на 30+ години.
В близката до нас част е неоправдано пълно и скъпо е по датите 1-10 септември, това е - особеност на региона. Около 1 август не мисля да има разлика в полза на едното или другото - нито като заетост, нито като цени.
С една дума, никъде не бих отишла на първи август на море Grinning

Общи условия

Активация на акаунт