На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 816
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
           Бързо включване от Сарти. Днес сме тук на плаж, защото в Каламици, където сме отседнали има много големи вълни и вятър. Тук морето е сравнително спокойно.

# 196
  • София
Мда, долу на Сикя и Каламици често има много силен вятър и вълни. Всъщност Каламици е едно от малкото места на Ситония, които грам не ми харесват. Сикя е ОК, но при вятър целия плаж става отврат  Rolling Eyes
Сарти е стара лИбов  Heart Eyes

# 197
  • София
Аз пък много харесвам плажа на Таллата, Каламици и за 11 дни само веднъж имаше огромни вълни.Всичко е въпрос на време,а то не всяко лято е едно и също!

# 198
  • София
Момичета и момчета, хайде да помагате  Simple Smile Доколкото разбрах по магистралата до Игуменица няма места за отдих и спиране или бензиностанции и има отбивки към населени места, където може човек да се разтъпче. Ако може да препоръчате някаква такава отбивка за отдих, но почивката да не ни отнема повече от 40 минути от времето. Въобще вие къде почивате по магистралата...някъде към Йоанина ли?

Има една единствена бензиностанция на Шел, казва се Страта.Това е на около 20-30 км преди Йоанина.Има си отбивка и на детелината се връща леко назад в локалното,но си има табели.Има към бензиностанцията голямо заведение за хапване на сандвичи, сладки неща, сокчета, кафе и т.н. и работи денонощно.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 13:05 от veka

# 199
Много полезно инфо, Века, мерси.

# 200
  • София
.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 15:08 от veka

# 201
  • София
Някой да знае колко е продължителността на пътуването от Волос до о.Скопелос?Продължавам да търся нещо за септември,но дългото пътуване с ферибот не ми е приятно.

# 202
  • София
Параход, veka, благодаря за инфото, момичета! Hug

# 203
  • София
Някой да знае колко е продължителността на пътуването от Волос до о.Скопелос?Продължавам да търся нещо за септември,но дългото пътуване с ферибот не ми е приятно.
До Скопелос би трябвало да са около 3:30 - 4ч. От Волос до Скиатос са 2:30ч. и с престоя на пристанището и пътя до Скопелос стават около 4ч. Ферито спира на две пистанища на Скопелос - Глоса и Скопелос. До Глоса е по-малко, може би около 3ч.15мин.
Има и Flying cat, който превозва само пътници и е по-бърз. Стига до Скопелос за по-малко от 3ч.

# 204
  • Варна
Нали бяхте на Пелион.Защо на Скирос е по хубаво???
Защото още не съм била там! Затова!

Ауууууууу как тъй да пропуснеш.Хем е близо , хем е хубаво,веднага да наваксаш Simple Smile))
По наше мнение от 15 юли до към края на август хич не е за ходене , макар че често ни се е налагало.През това време неведнъж ми се е случвали в Сарти да духа като изоглависано и с големи вълни , а на Каламици да е тихо.Пак въпрос на късмет !!!

# 205

peterky2002
Скрит текст:
ти сега мъж ли си или жена? Защото имам чувството, че преди пишеше мъж, а сега жена му. Промени се стила. Че и заяжданията.

# 206
Момичета, на първа стр. на темата прочетох "ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greeceе", но днес на мъжа ми са казали 2 + 35 лв.  newsm78 Вие от коя банка превеждате пари?   
Tова инфо е от миналата година и може вече да не е актуално. Банките са хищници и си променят условията  Confused Иначе, миналата година превеждах от моя еврова сметка в ОББ към NBG и таксата ми беше точно 6 лв.

За островите споделям мнението, че освен повече средства, изискават и повече време. Ако имаш на разположение само 1 седмица, някакси не е оправдано да прекараш 2 от дните в път, особено ако си с малки деца. А и ако вземаш пътуването на отиване за 1 ден, си като пребит първия ден от останалите ти 5  Tired Като изключим Тасос, опит с гръцките острови нямам, но при проучването ми на Лефкада за есента, цените за спане определено не са по-ниски отколкото на Халкидики през септември.

За Таис, или пък за veka  Hug Kaламитси преди буря. Един от любимите ми плажове на Ситония  Heart Eyes

# 207
  • София
Ударих на камък с White Suites в Афитос, първа възможност за настаняване от 15 септември. Чакам да ми отговорят за Afitis бутик хотел, ама и за там не ме обнадеждиха....Някакви други идеи? Едвам съм отчегъртала 4 дни да го ударя на живот, и ....греда. Не държа да е Афитос, просто се вдъхнових докато четох в темата, не че познавам мястото. Но съм отворена, не, отчаяна, и за други предложения.... Crazy

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 15:17 от mkp

# 208
Момичета и момчета, хайде да помагате  Simple Smile Доколкото разбрах по магистралата до Игуменица няма места за отдих и спиране или бензиностанции и има отбивки към населени места, където може човек да се разтъпче. Ако може да препоръчате някаква такава отбивка за отдих, но почивката да не ни отнема повече от 40 минути от времето. Въобще вие къде почивате по магистралата...някъде към Йоанина ли?
Ние зареждаме на Shell на Гревена. Мисля, че точно тази бензиностанция се казва Страта, но veka казва, че се намира близо до Йоанина ( може там също да има ). Долу-горе е по средата между Солун и Игуменица и е приятно за почивка. Вижда се от магистралата, веднага се отбива от нея за Гревена. Ние пием кафе на крак, купуваме си сандвичи от там, ползваме тоалетна и потегляме. Оставащият път за нас е най-приятен  Simple Smile
pontes, размечтах се...отново  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 15:15 от kattrin

# 209
  • София
mkp, виж това местенце ако искаш...идеално е за лежерна и приятно луксозна почивка без деца  Simple Smile Доколкото чекнах, имат свободни стаи от първи септември.

http://www.antigonibeach.gr/?lang=en

Mur, ходила съм на Каламици, два пъти за плаж - единия път не духаше и водата беше добре. Просто не ми харесва нито мястото там, нито плажа и това е. Всеки си има вкусове  Peace
 Сикя, когато не духа, е впечатляващ.

Общи условия

Активация на акаунт