Румъния - близка и непозната

• 74 860
  • 390
  •   1
Отговори
# 375
В Букурещ сме спали в апартамент на 10 минути от стария град и някъде съм качвала линк към фирмата.
Ако искаш ще се напъна да си спомня Simple Smile

Само, ако не ти създавам трудности  Hug..и не ми е спешно Wink

jul мичитата които сме яли определено не бяха от агнешко Rolling Eyes (и то не веднъж..), а наденичките не звучаха хич познато нам  Crazy, но като отидем, ще им снимам менюто, че румънския ми е крайно непонятен
  Joy   Peace

# 376
Най-гадното на мичитата е, че се правят със сода и определено се усеща. Изобщо не ги харесах.
Румънската кухня не е кой знае колко по-различна от българската, но една идея по-мазна и с доста европейски елементи - заквасена сметана и пр. Нищо интересно според мен.

# 377
  • Пловдив
MTV, не изцяло от агнешко, имат примес на агнешка кайма (другата е свинска май?). Поне имаха всички, които изядохме  Laughing Много са сочни, но сода не съм усетила да има.
Като цяло не съм очарована от кухнята, като се изключат тестените, но това не е точно храна. В единия хотел бяхме със закуска и вечеря, че ми беше интересно какво сервират. Първо дадоха по един качамак с квасена сметана. После пиле с ориз, но отделно пилето и отделно ориза  Laughing Десерта не помня.

# 378
намерихме хубави пици и невероятно вкусни сладкиши /в Синая/.

Привет!! Може ли уточнение къде горе-долу са Simple Smile

# 379
  • Там....където всичко е възможно ....
Здравейте!Да повдигна темата Simple Smile За почивните дни смятаме да посетим Румъния.Искам да попитам по запознатите кой са най хубавите места в Букурещ за посещение ? И ако някой е правил обиколка на Дворецът на парламента може ли да каже колко време отнема стандартната обиколка?

# 380
  • There I was on a July morning
По спомен около 2 часа беше стандартната обиколка на Парламента / имат сайт - там може да се прочете по-подробно/. Други интересни места са: старият град,  паркът Херастрау, Музеят на селото находящ се до него, Природонаучният музей. Има и други музеи и хубави сгради, но зависи от времето с което разполагате и предпочитанията ви. В темата има доста информация по тези въпроси.

# 381
  • Там....където всичко е възможно ....
По спомен около 2 часа беше стандартната обиколка на Парламента / имат сайт - там може да се прочете по-подробно/. Други интересни места са: старият град,  паркът Херастрау, Музеят на селото находящ се до него, Природонаучният музей. Има и други музеи и хубави сгради, но зависи от времето с което разполагате и предпочитанията ви. В темата има доста информация по тези въпроси.
В сайта не намерих инфо колко трае обиколката на парламента .За сега мисля да разгледам:1.Стария град,2 .Парламента,3.Да видя сградата на Атенеума,4.Да мина покрай Триумфалната арка.5.Паркът Херастрау-разходка и ако остане време за музея на селото. Има ли паркинг до тези места? Колко време ще ни трябва за тези места според вас? От там пътуваме за Синая.Много ми се иска да хванем замъка Пелеш,но ми се струва че няма да успеем.
Скубиду благодаря за отговора,както винаги времето е ограничено.... Rolling Eyes

# 382
Около 1 ден ще ти отнеме тази обиколка, мисля аз. А Пелеш може да оставите за другия ден. Голям паркинг има пред Парламента, за другите места - не се сещам.

# 383
В сайта не намерих инфо колко трае обиколката на парламента .За сега мисля да разгледам:1.Стария град,2 .Парламента,3.Да видя сградата на Атенеума,4.Да мина покрай Триумфалната арка.5.Паркът Херастрау-разходка и ако остане време за музея на селото. Има ли паркинг до тези места? Колко време ще ни трябва за тези места според вас? От там пътуваме за Синая.Много ми се иска да хванем замъка Пелеш,но ми се струва че няма да успеем.
Скубиду благодаря за отговора,както винаги времето е ограничено.... Rolling Eyes

Според мен няма да ви стигне времето за всички тези неща. Аз бих махнала обиколката на Парламента, ако времето е хубаво и вместо него бих препочела музея на селото.

За паркирането - под площада на университета има платен паркинг. Последно мисля, че беше 4-5 леи на час. Винаги ми е бил много удобен за разходка в центъра. Иначе може да се паркира и по улиците, но в работен ден е малко трудно и трябва да се оглеждате за човека, на който да платите престоя.

Организирайте се така, че обяда да ви се падне в центъра и после да тръгнете към триумфалната арка и парка. Освен ако не сте фенове да обядвате във Хард рок кафе, който е точно до музея на селото. И от там към Синая. Пелеш няма да можете да хванете в същия ден.

# 384
На мен лично, обиколката на Парламента и екскурзоводската беседа ми бяха по-интересни, отколкото Музея на селото, така че съфорумката да си прецени кое от двете ще предпочете.

# 385
На мен лично, обиколката на Парламента и екскурзоводската беседа ми бяха по-интересни, отколкото Музея на селото, така че съфорумката да си прецени кое от двете ще предпочете.

Съгласна съм. Въпрос на вкус.

# 386
  • София
Ако не ходите в парламента и музея на селото ,а отделите времето само на стария град и основните забележителности в центъра, ще успеете следобед да видите и пелеш.Ние така направихме.А на връщане към БГ спрете отново в столицата и посетете парка

# 387
Здравейте, група някой скоро да е пътувал за Румъния? Как е схемата за влизане/излизане двама ваксинирани възрастни + деца на 11 и 6 години.

Благодаря!

# 388
Здравейте, група някой скоро да е пътувал за Румъния? Как е схемата за влизане/излизане двама ваксинирани възрастни + деца на 11 и 6 години.

Благодаря!

Мисля, че вече няма никакви мерки

# 389
Няма мерки. Всичко отпадна.
На влизане на 26-ти само сканираха паспортите на границата.
На излизане една, седмица преди това, ми провериха сертификата на летището. На детето не го поискаха.

Общи условия

Активация на акаунт