Румъния - близка и непозната

• 74 873
  • 390
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Ние посрещнахме Нова година в Синая. Много сме доволни от престоя. Градчето е много приветливо и спокойно.
...Та-каква е цената  за телекабината в Синая  и тази в Брашов?
Цените:
Ако не сте включили в програмата непременно го направите. https://therme.ro/paradisul-personajelor Повярвайте ми ...няма такова забавление! Цени има изнесени в сайта.
В темите има много инфо за забележителностите ...особено в Букурещ. Сигурна съм, че ще си изкарате страхотно!

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 21:22 от Тъщата

# 361
  • София
ЗА съжаление времето, което ще прекараме в РУмъния е крайно  маслко.СаМо 4 дни. Букурещ ще посетим самоза полуден, на отиване към СИная и Брашов.АКва центъра съм го видяла отдавна, но ще го  отложим за друг път, когато ще посветим  престоя на столицата  основно, солните мини , СИбиу.....Не може всичко наведнъж за жалост.Ще  ми се, но   ще е едно препускане.ИСками се да усетим атмосферата на местата доколкото може да им се насладим.И без друго великденските празници с почивните дни  ни притискат и  притесняват.Искам  категорично да избегнем тълпите.
(снимката с цените на телекабината не се вижда)

# 362
sssani, няколкото часа в Синая са ти абсолютно достатъчни-задължително отидете в замъка, влезте вътре-обиколката мисля, че беше около час. Много е красив, после се разходете из двора му, малкия замък може и да разгледате само отвън. На заминаване влезте в манастира-15мин. за там са достатъчни. И накрая ще ви остане време за по кафе на центъра.

# 363
  • София
Благодаря bouquet Това  ми трябваше  като  мнение.

# 364
Аз също планирам екскурзия в Румъния по подобен маршрут, но незнайно кога  Sunglasses
Събирам информация оттук-оттам.
Виж какво съм си записала за телекабината в Синая:
"Най-голямата атракция, според мен, в Синая е телекабината. Това е италиански лифт, построен през 70 те години. Състои се от 2 кабини-тип вагончета, които ви изкачват на кота 1400м и на 2000 м. Естествено, понеже Синая е ски курорт, имат и нормален лифт. Гледката от телекабината е забележителна, а и тръпката да се возиш в нея – по-голяма. Има платен паркинг. За деца под 4г е безплатно. Цена за възрастен, двупосочен билет - 30 леи.
http://www.sinaia-ski.ro/Galerie-Foto.html"
Не знам колко е актуално, на мен линкът не ми се отваря.

# 365
  • София
Благодаря ти bouquet Ще пропуснем синайската телекабина.Евентуално в Брашов, където ще отседнем ще посетим тамошната.Повече ме притеснява времето,което ще заварим там,че май снегове се очакват отново.А дори не знам дали се е стопил стария...Зимните гуми няма да ги сменям преди пътуването

# 366
  • София
Пак съм аз. Имам кулинарни въпроси Simple Smile Куртос колач са козуначените коминчета.Обаче прочетох и за разни други пак  козуначени, които са с пълнеж newsm78 Как се казват  и къде да ги търся?
Също така за хапване се препоръчва боб в купичка направена от хляб - как се казва на румънски? Друго  какво  бихте препоръчали  от тяхната кухня?
СЪщо така  издирвам препоръки за места за хранене в Брашов , Бран и Синая

# 367
  • София
Опитайте и качамак, много е вкусен Simple Smile

# 368
  • Варна
Другите са гевреци, не са от козуначено тесто. Продават ги навсякъде, като нашите пекарни. Брецел май се казваха.

Сещам се и за техните кебапчета.

Много хвалят кашкавала от площада пред замъка на Дракула, но ще е скъп.

В Бран съм яка шопска салата  Simple Smile
Уж, продуктите същите, но не беше хубава.

# 369

Казват се "мичи", и адски вървят с биричката им-"урсус"  Mr. Green
Също препоръчвам и пикантните им наденички, които посмъртно нямаше как да запомня Crazy

Иска ми се да отидем пак за европейската нощ на музеите-бяхме я уцелили случайно преди година и мн ни хареса (препоръчвам ви Peace) и тогава беше около 21.05...предполагам и тази година ще е...някой ако има инфо??
И ако ми предложите сайт, примерно, за апартамент/студио под наем..щото си мисля, че все ще има такива варианти, по-ниски от букинга..

# 370
  • София
През сайта airbnb   обикновено търся подобно настоаняване.Разгледай там.А да питам, макар и да е  доста субективно, как са цените на храните  в заведенията? Някакъв семпъл пример и ориентир за обяде/ вечеря дали някой би могъл да даде на база на ня кои ястия, напитки ...newsm78

# 371
През сайта airbnb   обикновено търся подобно настоаняване.Разгледай там.А да питам, макар и да е  доста субективно, как са цените на храните  в заведенията? Някакъв семпъл пример и ориентир за обяде/ вечеря дали някой би могъл да даде на база на ня кои ястия, напитки ...newsm78

Благодаря ти за бързия отговор! Hug

Около 20% по-скъпо от тук...и говоря за туристическата час-стария град
Peace

# 372
  • Варна

Казват се "мичи", и адски вървят с биричката им-"урсус"  Mr. Green
Също препоръчвам и пикантните им наденички, които посмъртно нямаше как да запомня Crazy

Иска ми се да отидем пак за европейската нощ на музеите-бяхме я уцелили случайно преди година и мн ни хареса (препоръчвам ви Peace) и тогава беше около 21.05...предполагам и тази година ще е...някой ако има инфо??
И ако ми предложите сайт, примерно, за апартамент/студио под наем..щото си мисля, че все ще има такива варианти, по-ниски от букинга..

В Букурещ сме спали в апартамент на 10 минути от стария град и някъде съм качвала линк към фирмата.
Ако искаш ще се напъна да си спомня Simple Smile

# 373
  • София
Попаднах на  още един замък по пътя на основния ни маршрут Grinning -castelul cantacuzino в Бущени.Някой случайно да го е посещавал?

# 374
  • Пловдив
.......
....
Карначи ли имаш предвид? Първият път с изненада установих, че от непознатото меню на румънски разпознах кашкавал пане и картофи  Laughing Е, кашкавалът съвсем не беше като нашия, но ставаше. Иначе имаше яхния, сърми, което ме изненада. Мичи-тата имат чесън и агнешка кайма, поради което не можахме да прилъжем децата да ядат. За съжаление се оказа доста трудно с храната по заведения, ако не ядеш месо.

missNoir, не беше особено скъп кашкавала (примерно 20-25 леи за кг), даже беше по-евтин в сравнение с други места, където продават така на сергии. Някои видове обаче са доста миризливи, така че задължително пробване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт