Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 843
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • У дома
Фея, благодаря за полезната тема   bouquet Ти се ми като часовник, по който сверявам всичко, от което някога съм се интересувала и/или пробвала  Hug

Първо обаче трябва да намеря четката, която купих, а така и не пробвах  Embarassed
Кажете за маслото... след сухото четкане ли се мажете?

# 46
Атланта, как се радвам, че си тук!

Първо четкане (най-добре сутрин), после къпане (за предпочитане със сапун от естествени материали, примерно http://www.pureattitudecosmetics.com/bathandbody/soaps/index.html) и накрая мазане с натурално масло (жожоба, ему, зехтин, какаово и пр.). Идеята е, че изчетканата вече кожа е по-добър "проводник" на това, което слагаш върху нея и продуктите трябва да са максимално чисти и с висок "хранителен" коефицент.

След това можеш да облажиш душата и с една АнтиГравити йога, за да си заредена във всички измерения.

# 47
  • У дома
Цял шкаф с масла, а само от ему нямам. Нищо, днес започнах да пия конопено, ще взема и да мажа с него. Междо другото една приятелка на времето ми отвори очите за раздвижване на лимфната система и колко е важно за общото здраве и тя много ползва castor oil и мас за мазане. Има много голям положителен ефект при много болежки.

Зачетох се и тук - http://healgrowthrive.wordpress.com/resources/patient-area/dry-b … r-detoxification/

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 06:48 от Atalanta

# 48
Здравейте, днес се изчетках много по щателно и акуратно по метода на Бранди.

Ако като мен се водите по схемата, не забравяйте, че според Бранди е много важно добре да прочетквате подмишниците, защото там е "депо" и се застоява лимфата.

Също и за дупето, Бранди казва от кръста надолу, а в схемата е посочено диагонално движение  нагоре както. Какво да правим?
Аз след душа, съм си забъркала масло от авокадо, малко бебешко олио на Джонсън за плъзгаемост и етерично масло от Хвойна за усмъртяване на целулита!

И съжалявам за оф топика, но трябва да попитам Феята Кръстница: Как оцеляваш в този жесток свят без шоколад?!  Embarassed Тооолкова дълго време Shocked

Да не би да имаш диабет, ако е такка съжалявам.Но той по принцип не е зло и малко черен шоколад от време на време, даже е полезно.
 (Не е изцяло оф топик, защото е свързано с целулита. Mr. Green)

# 49
Как оцеляваш в този жесток свят без шоколад?!  Embarassed

И аз не съвсем по темата - но това искрено ме разсмя Joy
Hug

Мисля да си забъркам домашен крем за тяло от какаово масло, кокосово масло и евентуално малко зехтин. Дали някой би могъл да ми даде изпитана рецепта за съотношението.

Идеята е какаовото масло да направи консистенцията възможно най-немазна, а в същото време да е достатъчно меко, за да мога все пак да го нанасям на кожата.

Открих доста рецепти в мрежата, но ако някой има личен опит точно с тези масла, ще се радвам да сподели.

# 50
  • София
Тони, дори да е само какаово масло, то пак си е мазно.
Аз забърквам на око - 100 грама какаово, зехтин колкото сипя, но не преобладаващо и не повече от кафена чаша и обикновено още някакво масло, до сега съм взимала на Икаров, които са по 30 мл.
Кожата на пипане е с филм от горе, но не цапа дрехите и не лъщи.
Какаовото масло е доста твърдо, но се топи при ниска температура - 26-30 градуса.
По-скоро добавките го правят по-меко и лесно за взимане и нанасяне.

# 51
  • Пловдив
Тони,потърси Мун в темата за маслата- тя е експерт в маслата Hug

# 52
Армира, благодаря - ще потърся Мун Hug

Frozy, предположих, че може би каковото масло ще прави консистенцията по-немазна, защото поне при допир е най-твърдо и сухо. Но, честно казано, нямам никакъв опит в приготвянето на мазила - досега съм използвала маслата само чисти или за ядене Laughing

# 53
  • София
Ами на фона на стандартните кремове и козметика домашно забърканите мазила са си по-мазни.
Да, на фона на жожобато, зехтина и други попива по-лесно какаовото, но пак оставя филм върху кожата.

# 54
Мисля да си забъркам домашен крем за тяло от какаово масло, кокосово масло и евентуално малко зехтин. Дали някой би могъл да ми даде изпитана рецепта за съотношението.

Идеята е какаовото масло да направи консистенцията възможно най-немазна, а в същото време да е достатъчно меко, за да мога все пак да го нанасям на кожата.

Ползвам от няколко години вече споменатите от теб масла за плажа Simple Smile
Крем с познатата ни консистенция на стандартните кремове няма как да стане. Това са масла и ще са в течно състояние при топло време и в твърдо, когато са в хладилника.
Не спазвам точни пропорции - на водна баня разтопявам какаовото и кокосовото масло. Понякога слагам розова вода, но никога не става хомогенна смес, защото няма какво да я емулгира.
Един трик, който ползвам като нанасям масла върху кожата е предварително да я овлажня. Така се разнася по-лесно и не се запушват порите. Имам шишенце с помпичка, което пълня с розова вода. С него ми е по-удобно да напръскам кожата.

PS Едва сега разбрах, че съм писала в тази тема. Записах се да я чета само, защото не практикувам четкането, но пък ми е интересно. Мислех, че пиша в темата за суровоядството, нацяло се обърках  Laughing

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 16:44 от Impatiens

# 55
Също и за дупето, Бранди казва от кръста надолу, а в схемата е посочено диагонално движение  нагоре както. Какво да правим?

И съжалявам за оф топика, но трябва да попитам Феята Кръстница: Как оцеляваш в този жесток свят без шоколад?!  Embarassed Тооолкова дълго време Shocked

Да не би да имаш диабет, ако е такка съжалявам.Но той по принцип не е зло и малко черен шоколад от време на време, даже е полезно.
 (Не е изцяло оф топик, защото е свързано с целулита. Mr. Green)
Аз слушам Бранди за посоките и последователността.

Не, нямам диабет. Отказах шоколада, защото бях зависима от него, а не ме караше да се чувствам добре. Да, много ми беше вкусен и приятен, но заради бързите му захари половин час по-късно енергията ми беше като на спихната плажна топка. Поради което трябваше да приемам още бързи захари или кофеинови продукти.

Това непрекъснато тъпкане с бързи въглехидрати ми разбишкваше целия организъм. С годините ставаше все по-зле. Тренирах двуразово (кардио в обедната почивка и силово - вечер), а килограмите ми продължаваха да са с 10 над оптималното ми тегло. Чувствах се некомфортно в собственото си тяло.

Обсъждахме веднъж темата за шоколада в "Тренировки в домашни условия" и Бибита спомена, че не съм решила - не съм се отказала. Бях узряла за това решение и думите на Бибита ми по действаха като запален фитил на динамит. Спрях шоколада от раз, а покрай него и почти всички бързи захари. 80% от храната ми е сурова и не изпитвам глад за шоколад/сладко. От какаовите продукти ям само сурово какао и какаови зърна, но не в комбинация с рафинирана захар. Обикновено ползвам стевия, в изключително реди случаи - суров мед, в минимални количества (освен всичко останало сензорите за сладко в устата ми сега са много по-чувствителни Simple Smile )

Резултатът: за 4 месеца съм с 4 размера дрехи надолу и влизам в моминските си дрехи. Чувствам се и изглеждам по-добре от всякога.

И си права: темата изобщо не е off topic. Напротив - детоксикацията на организма предполага не само сухо четкане и употреба на натурални мазила, но и пиене на вода, правилно хранене и спорт.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 16:04 от Фея Кръстница

# 56
Уау Shocked, поздравления, възхищавам се от хора, които могат така да преобърнат навиците и живота си. И то преди някой кардиолог да им обърне внимание, че е жизненонеобходимо... Rolling Eyes
Най-хубавото е, че си уцелила твоята формула, за да се чувстваш добре в кожата си и даваш пример и надежди  Grinning

# 57
Фея, супер си  Hug
Завидях ти за коремчето  Simple Smile

# 58
  • GYM
Фея, Риспект, дет` се вика Laughing
Аз ежедневно се четкам, но имам някакъв кожен проблем и като че ли се разпространява newsm78 След морето ще ида на кожен да погледне,че не ми харесва тая работа. От друга страна, сигурно храненето има много пръст в тази работа, така че ще трябва и това да преосмисля Thinking

# 59
  • София
Фея, предполагам за този корем не си разчитала само на храненето.
Аз също свалих 15 килоглама от миналото лято, до пролетта, нооо остана една възглавничка на корема, която не съм преборила.
За съжаление така и не се научих да правя правилно коремни преси, след няколко такива кръста ме заболява.

Общи условия

Активация на акаунт