Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 849
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Фея,поздравления за дисциплината и упорството! Браво момиче!
 Hug Hug Hug

За себе си разбрах,че от бягането няма по добър спорт за мен.Тялото ми става съвършено.През април отново ще се завърна на стадиона Peace

Така ме запалите със сухото четкане ,че вече си имам четка като на Тони  Flutter
Пробвах тази сутрин и с голяма изненада установих ,че четкането е много приятно ми ме зарежда положително.Едва ли съм се справила правилно с техниката,но ще се науча Peace

И все пак да попитам- мога ли да се четкам всеки ден и как да пера четката?
Каква е разликата между сухото четкане и ексфолирането?

# 61
И аз практикувам четкане, само че под душа.  Mr. Green Доволна съм от резултата най-вече заради срасналите косъмчета по краката. Но след тази тема, ще започна и аз сухо четкане.

# 62
Фея,поздравления за дисциплината и упорството! Браво момиче!
 Hug Hug Hug

И все пак да попитам- мога ли да се четкам всеки ден и как да пера четката?
Каква е разликата между сухото четкане и ексфолирането?

Мисля, че може и трябва, всеки ден, а аз четката мисля да я пера веднъж седмично с някое нежно шампоанче.
А сухото четкане освен всичко друго си е и вид ежедневно ексфолиране. Вместо пилинг/скраб веднъж седмично се микро ексфолираш всеки ден по не толкова "агресивен" начин. Аз откак се четкам (3 дни.... Rolling Eyes Simple Smile) не съм усетила нужда от скраб. Но аз се и хлузя с една люфа, в банята, така че се ексфолирам отвсякъде Grinning По-нататък ще видим дали има нужда да се скрабирам...

Но това, което най-ми харесва в сухото четкане, е че всеки ден полагаш съществена грижа за тялото (и организма), нещо положително е, и си го заобичваш телцето така. Аз сега като наизвадих хубавите мазила и нямам спирка, сипвам си от хубавото Flutter, мажа се, масажирам се по малко всеки ден, защото го заслужавам. Mr. Green

Всички сме имали периоди на занемаряване (ох, дебела съм, не мисе занимава сега, дай нещо да навлека, че да се не гледам).
И кътаме в някое кюше, дрешки и мазила, "за другата седмица, като отслабнем"... Rolling Eyes
А то трябва сега, сега и всеки ден!

# 63
Фея, промяната при теб е приказна! И аз съм възхитена от упорството и вярата. Най-искрени поздравления! Hug

Армира, и за мен усещането при четкането е приятно -  сякаш вече сутринта ми не би могла да започне добре, ако не направя сухия масаж.

Да, можеш да четкаш всеки ден. А за почистването на четката Фея беше писала - аз лично обикновено само я измивам с хладка вода, а от време на време я изпирам - с по-гореща вода и течен дезинфекциращ сапун. Но ще си купя и масло от чаено дърво, за да я пръскам за дезинфекция, както писа Фея.

Най-основната разлика между ексфолиацията и сухото четкане, както подсказват и наименованията, е, че при ексфолиацията обикновено се използва вода. И при двете се отстраняват мъртвите клетки, но този процес е много по-силно изразен при сухото четкане. Освен това то има и други предимства като подобряване на кръвообръщението например. Ексфолиацията, от друга страна, е по-подходяща за много чувствителна, раздразнима кожа.

# 64
Фея  Heart Eyes
Четкам от няколко месеца и се чувствам добре. И преди съм пробвала и то няколко пъти, но кожата ми е чувствителна и ме болеше. Имам много силни ръце и не мога явно да преценявам натиска.

# 65
  • Пловдив
Flip Flop Fantasy, {Тони} ,благодаря ви момичета!  Hug

Денси,добре дошла в отбора Hug

# 66
Хайде и аз тук  Grinning Много интересно ми звучи това с четкането. Ще трябва да прочета още как се прави точно и може и аз да пробвам. На мен желанието ми е най-вече да намаля целулита  Wink От извество време съм на режим за хранене и спорт и положението се промени очевадно. Но има още за "изглаждане"  Crazy
Предната страница се захвана темата за шоколада. Аз съм огромен почитател на шоколада и какаото. Ям го от време на време, но винаги избирам качествен и с висок процент какао шоколад  Grinning Нищо не съм си забранила, но внимавам кога и по колко го ям  Wink

# 67
Практикувах като студентка, отразяваше ми се чудесно. Като цяло беше период, в който полагах много старателни грижи за себе си. Обмислям да започна отново.  Peace

Имам и големите четки си дълги груби влакна, и по-меките. Определено съм фенка на по-грубите четки, усещането след масаж с тях е невероятно. Аз започвах с постепенно увеличаване на продължителността на масажа - обикновено си броях по някоя песен (първо си слушам (или понякога си пея  Blush ) два куплета, после цялата, после две песни, и така  Grinning

И копринената ръкавица имам, няма по-добро средство за ексфолиране на лице и тяло за мен.  Peace

# 68
  • Пловдив
Май само  аз  нямам копринена ръкавица Flutter

Изгледах няколко клипчета и си хванах грешките.Да видим утре сутрин как ще се представя Heart Eyes

# 69
Може ли линк към някое клипче, където техниката е показана ясно и пълно  Grinning

# 70
  • Пловдив
Това ми се видя ''най-базово'',ако мога така да се изразя Blush
http://www.youtube.com/watch?v=7ANy_2xWLAo

# 71
  • най-шареното място
Има разлики с Бранди. Дали това е по-близо?
http://www.youtube.com/watch?v=gG8WUH_PbzI
/Клипът с Бранди Оуен е много неприятен като звук. И няма демонстрация. Та не мога да го гледам сега пак./

# 72
Момичета,много ме запалихте , от неделя почвам по-старателно,че от работа съм така  Crazy
След четкането мажете ли с нещо или не ?

# 73
Фрози, за корема разчитах предимно на храненето, защото и преди да мина на 80% сурова храна, пак тренирах здраво, но видим ефект почти нямаше. Сега продължавам да тренирам (АнтиГравити йога, силови, кардио), защото иначе ми е трудно да контролирам нивото на стреса.

Тони, масло от чаено дърво ли съм писала? Объркала съм се, извинявай! Трябва да ползваш хидрозол от чаено дърво. Маслото е мазно и след това четката няма да става за сухо четкане.

Четката се пере както преди първа употреба, така и ежеседмично, след което се оставя да изсъхне напълно.

Най-добре е да се четкаме всеки ден. Много хора предпочитат да се четкат сутрин и вечер. Аз засега се ограничавам само до сутрешното четкане. Лицето и шията четкам всекидневно с по-мека четка, предназначена за тази зона. Досега не съм се престрашила да използвам кактусовата четка върху лицето си.

След четкане веднага се къпя с натурален сапун, който не изсушава кожата. Мажа се с масло от ему, а в зоните с все още видим целулит (задната част на бедрата) нанасям масажното олио на Bodecare.

Приключвам сутрешната си освежителна програма с АнтиГравити йога.

Арт мама, това видео е чудесно. Браво, че си го открила! Ще сложа него в началото на следващата тема.

# 74
  • София
Амиии, при мен е основно храненето, спорта е смешен - малко тичане сутрин с мъжа и кучето.
Т.е. нищо натоварващо коремната област съществено. Половинката си е свалил упражненията на някакъв треньор от типа тялото ти е достатъчна тежест, но тренира преди да се прибера и съответно аз нищо не правя (леко съм мързел), съответно отслабнах, премахнах разни паласки и мастни гънки, но корема стой  Cry Отделно винаги съм била предразположена към такъв, дори като ученичка, когато бях добре с килограмите.

Та по темата - момичета объркахте ме с двете видеа. Каква е посоката в крайна сметка?

Общи условия

Активация на акаунт