Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
И аз се омотах с посоката  Thinking

# 76
момичета объркахте ме с двете видеа. Каква е посоката в крайна сметка?
Черната дама от видеото на Арт мама показва посоките така, както ги описва Бранди Оуенс. Аз четкам по същата схема и препоръчвам именно нея.

# 77
  • Пловдив
Значи ще се четкаме като черната перла Heart Eyes

# 78
  • най-шареното място
Като в първия пост.
Първото клипче четка към сърцето, а в второто по потока на лимфата, което е и целта.

Да попитам за чаеното масло. Прочетох няколко пъти хидрозол. Гугъл показва ТМ.
За воден разтвор ли става дума? Ако не, за какво? Принципно вода с капки масло е дезинфектант. А чисто няма нужда да се позлва, че е много концентрирано, но този "хидрозол" ме изненада.

ПП Дублирах, без да видя отоговорът за посоките, но оставям, че цялата работа е заради потока.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 18:11 от арт мама

# 79
Точно воден разтвор, спрей.

# 80
Точно воден разтвор, спрей.
Не, не е това.

Хидрозолът е ароматична течност, която остава при производството на натурални масла посредством запарка или водна дестилация. Тоест, хидрозолът от чаено дърво е остатъчен продукт от производството на чаено масло, като маслото е било обрано от повърхността на хидрозола.

http://en.wikipedia.org/wiki/Herbal_distillate

# 81
Това за което говориш, е хидролат/дистилат, или поне на френски е така.

А хидрозол е като аерозол, само че не с въздох, а с вода.

# 82
Това за което говориш, е хидролат/дистилат, или поне на френски е така.

А хидрозол е като аерозол, само че не с въздох, а с вода.
"Изгубени в превода"  Laughing На английски е hydrosol.

Важното е да стане ясно за що иде реч.

# 83
  • най-шареното място
Мерси за поясненията. Бях сигурна че е транслетерация, защото на български явно нищо не значи.

За хората в България, масло от чаено дърво 10-20к в 250-500мл вода в пръскалка. Има и други приложения растворът. Маслото го има по аптеки и дрогерии.

# 84
Точно! И аз така направих, вместо сега да отваряме бумагите по старогръцки Laughing

В една ботаническа пръскалка (такава за пръскане на растения или такава като на фризьорите), сипах минерална вода и 10тина капки ЧД (разтворени в една лъжичка мляко).
Четох някъде, виднаги да се разтварят в мляко преди да се сипят във ваната, защото са маслоразтворими, а не водноразтворими, и по този начин отдават макс. количество от свойствата си. 
И сега ще го ползвам като тоник за личе, дезинфекциране на четката.
Но, ако слагате мляко, държте разтвора в хладилник или си направете мн. малко количество.

# 85
  • най-шареното място
За дезинфекция, категорично без мляко.
Иначе и за вана може без мляко. То е етерично и няма нужда от носител за вана.

# 86
  • Пловдив
Тази сутрин се справих по-добре с  четкането Peace Явно с течение на времето техниката и времето ще се подобрят.Голямо удоволствие ми носи! Чак нямам търпение за него Hug

# 87
Голямо удоволствие ми носи! Чак нямам търпение за него Hug
Нали?

Да припомня да не четкате крака, които са току-що бръснати или им е правена кола маска, защото кожата там е раздразнена.

В зоните с повишена чувствителност (като корема) можете да облекчавате усещането като четкате с по-лек натиск, последван от погалване върху мястото, където е минала четката.

# 88
А как перете четката ? 

# 89
Със сапун и топла вода, веднъж седмично. Оставям я да се суши с влакната надолу.

П. П. Сетих се за още нещо, което исках да ви предложа.

Заменете традиционния дезодорант против изпотяване с дезодорант-камък. Той не запушва порите и не съдържа токсични продукти. Цялото ми семейство от години ползва този дезодорант-камък http://www.iherb.com/Crystal-Body-Deodorant-Deodorant-Stick-4-25-oz-120-g/5705 и сме много доволни.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 18:04 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт