2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 932
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
За съжаление и аз получих отказ с решение от 05.09.2013г., което получих днес по пощата. Някой знае ли в какъв срок трябва да се обжалва и дали е от датата на заповедта или от датата на получаване?

# 241
goiya,ти на какво основание получи отказ?

# 242
Основанието е, че към датата на подаване не съм редовен студент. И това, защото в уверението от ВИНС-а пише, че студентските ми права започват от 14.10 т.е. началото на учебната година.

# 243
Здравейте!
Имам два въпроса. Къде трябва да се подаде молбата за помощта, по постоянен адрес ли? Има ли значение, че университета се намира в друг град, а аз няма да живея там? Тоест някъде в молбите трябва ли да фигурира и настоящ адрес?
Благодаря предварително! Hug

# 244
мерси за отговора absolutpartystar

а ако не си взема нито един изпит ще си ги искат ли обратно парите?

# 245
  • София
мерси за отговора absolutpartystar

а ако не си взема нито един изпит ще си ги искат ли обратно парите?
Не би трябвало. Вземеш ли ги са си твои. Ти можеш и да прекъснеш за няколко години, но все още да имаш студентски права. В стария ми университет бяха 3 години.
Mirabela_88, не съм запозната, но е логично да си пуснеш молба по постоянен или настоящ адрес и няма значение в кой град ти е университета.

# 246
Благодаря!  Hug

# 247
Здравейте! В повечето университети изпитите вече са минали, трябва да родя през декември...ако изчакам да кандидатствам другата година...най-вероятно ще изпусна срока (детето да е до 6 месеца). Къде бих могла да се запиша към момента?

# 248
Имам въпрос- аз съм студентка, редовно обучение, трети (последен) курс. Миналата седмица ходих в университета и курсовата ме накара да си пусна молба за прекъсване, тъй като съм специалност рентгенов лаборант и нямам право да ходя на практика докато съм бременна. Питах я дали ми се полага еднократната помощ от 2880лв, но тя каза, че нищо не ми се полага- не само тези 2880лв, но и майчински не мога да взимам и да намеря някой да ме назначи на работа, за да мога поне да взимам майчински след като родя (аз ще влизам в четвърти месец другата седмица). Малко на дискриминация ми бие цялото това нещо- аз си плащам както всяка друга специалност и не зависи от мен това, че не ме допускат до училище по време на бременността. Питах я дали да си платя семестъра, но тя каза да не го плащам, а като се върна да уча, тогава да го платя. Та въпросът ми е: моите права като студент къде са и къде да си ги търся??

# 249
  • София
Зависи как прекъсваш. Ако дипломата ти остава в университета, може и да си важат студентските права. Най-добре питай в учебен отдел, те ще ти кажат. А и от къде на къде тази ще ти казва дали да си плащаш семестъра? Ако това ти е варианта да си запазиш правата, плати си го, пък недей да ходиш на практика и след като си вземеш помощта, тогава прекъсни.

# 250
До утре приемат документи за Шуменския университет като важат матури и изпити от друг ВУЗ.Ако нямаш тези двете има последен изпит на 13.09,като е тест.Избери си нещо по леко и пробвай.Успех

# 251
Здравейте,
Днес разбрах от служителка в соц. подпомагане, че когато ме одобрят за получаване на помощта, ще ми удържат остатъка от семестриалните такси и съответно да ги преведат на университета. Знаете ли за подобна практика? Според мен не е логично, нито пък справедливо да ми определят как ще похарча парите.

# 252
  • София
Здравейте,
Днес разбрах от служителка в соц. подпомагане, че когато ме одобрят за получаване на помощта, ще ми удържат остатъка от семестриалните такси и съответно да ги преведат на университета. Знаете ли за подобна практика? Според мен не е логично, нито пък справедливо да ми определят как ще похарча парите.

е това вече е ново 20,но според мен въпросната служителка си измисля Peace

# 253
  • София
Привет , аз тези дни си подадох документите за магистратура -редовно, държавна поръчка.
Все още не знам дали ще ме приемат ,но информативно искам да попитам колко време се чака за отговор от социалните след като се подадат документите за помощта и ако те одобрят до колко време  приблизително ти превеждат парите ?

# 254
Здравейте,

По закон това не е така, трябва да ти ги преведат директно по твоята сметка, защото при подаване на документите ти искат IBAN и докумет от банаката с тази информация. Така че, тази служителка да внимава какво говори

Общи условия

Активация на акаунт