Мами в арабски страни!

• 29 231
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
момичета, виждам , че сте с малки бебчета, но има ли при вас българки, които са дошли с по-големи дечица.Как се отразява една такава смяна на обстановката/ друг климат, храна, среда, училище/ при по-големите деца?Бързо ли свикват?Имате ли такива познати или наблюдения по въпроса?

# 76
Когато моята приятелка дойде в Дубай, дъщеря й беше 5 годишна. Детето не беше виждало баща си от раждането й и не знаеше и една дума на английски или арабски /тати не е българин/. Но много бързо свикна с всичко. Сега само след 3 години пребиваване в ОАЕ това същото момиченце може да общува на английски и на арабски, а не е забравило и българския разбира се. Майка й казва, че много добре се справя сама и в училище /приятелката ми работи на много странен работен ден и не може много да й помага/.
Предполагам зависи и от самото дете, но по принцип съм чувала, че децата по-бързо се адаптират в различна обстановка отколкото възрастните.

# 77
  • O.A.E./ Пазарджик
единственото нещо, което пре4и тук е климата. храната е разнообразна , а готвенето си зависи от готва4а Simple Smile. и средата всеки си я избира. зависи от къде идват децата. от България могат по-лесно да свикнат, защото ще им прави впе4атление парковете и местата за игра. децата по-лесно свикват.

# 78
Честит свети валентин на всички влюбени!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 79
честито и от мен!нищо, че е католически празни.Нека винаги сте обградени с много любов , независимо къде се намирате!

# 80
  • O.A.E./ Пазарджик
да ви се опла4а имаме си гущер в къщи!!!  Rolling Eyesот няколко дни и не можем да го хванем.
 днес като се прибирахме "ско4и " на дрехата на мъжа ми и той милия толкова се изплаши ! като се развика- сигурно го 4уха на 100км и малкия запо4на да пла4е.
не знам да пла4а ли,  да се смея ли. hahaha
доста му се смях, но като си помисля, 4е може да ни гостува в леглото.... Shocked
на 5 етаж сме, но явно това не го спира.
как да я изгоня тая твар???

# 81
Голям майтап.Ако не си е заминал още, вземете си котка.Майка ми мразеше котките , докато не разбра , че ловят змиите , които се промъкват понякога на  двора. Само, че не знам дали е добре да съжителства с толкова малко детенце.Ако някой ваш познат има, може да я вземете на заем за няколко дни.Те арабите май не си падат много по домашни любимци....Така, че мъжо да избира между двете/или гущер или котка/ .Аз пък винаги съм се чудела дали  разни скорпиони или  други отровни гадини не допълзяват от пустинята в жилищните райони.
как да я изгоня тая твар???

# 82
Брръъ как ги мразя тези гадинки.Гущерите и жабите са ми наи противни.А за котката добра идея но като те знам никога не би взела.Така 4е метлата и лопатката ,хващаш го и преЗ  терасата.Някои казва 4е гущер4е в къщата било щастие.

Цитат
Аз пък винаги съм се чудела дали  разни скорпиони или  други отровни гадини не допълзяват от пустинята в жилищните райони.

Жилищните раиони са дале4е от пустинята,така 4е няма страшно

Последна редакция: чт, 16 фев 2006, 19:21 от mln

# 83
  • O.A.E./ Пазарджик
аз котки оби4ам, имам си във БГ. и Бутти се беше навил за персийска. но мислим за още деца и не ми се ще да се притеснявам за болести. а гадината не мога да я видя къде се е навряла. само нощно време се появява. миналата година пак имаше едно, не ми се вярва да е същото....хванахме го , пуснахме го вънка и пак дойде!!! Shocked

# 84
  • сред маслини и портокалов цвят
В Сирия живеем в къща с двор и понеже почти целогодишно вратите зеят отворени, много често влизат гущерчета.Аз лично ги харесвам тия твари, но май съм единствена и поради тази причина си взехме котка.Ми не върши много работа-някои бягат, други просто се качват на тавана.Обаче откакто си донесох папагала от БГ , изчезнаха.Сигурно щото много крещи и ги плаши.
А иначе гущерите не ходят по леглата.Или аз поне не съм имала такъв случай.Обаче веднъж един таралеж се беше наврял в гардероба Shocked Laughing

# 85
Зощо сте се умълчали такива! Shocked
  bouquet  bouquet  bouquet

# 86
# 87
  • O.A.E./ Пазарджик
Ми нищо особено newsm78
тук валя дъжд и е доста хладно.
днес разбрах, 4е ваканцията във Франция ще я отложим Sad , но за това пък ще сме 2 мес в БГ.  Simple Smile

# 88
В бг времето е страхотно тия дни!
15 градуса само за разхадка!
Аз излизам че на бебо много му харесва като се разхождам нищо че вече ми тежи! Hug Hug Hug

# 89
МарияБути -гущер4е в къщата е на хубаво и на щастие...не го хварляй през терасата ,а го пусни на вън да си живурка;.....е първо трябва да го хванете де...Жалко за ваканцията ви във Фр-я ,но и в БГ ще си изкарате страхотно според мен...Исках да ти кажа 4е малкият е голям сладур  Heart Eyes,жалко 4е нямаме моми4е ...но кой знае ,следващото може и да е .... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт