Мами в арабски страни!

• 29 239
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • по пътеката
лореха, в бг е трудно да се наложи арабският, newsm78 средата е много наситено българска. дори музиката е преоритетно бг фолк, при нас се говорят текущо три езика и арабският и бг са преобладаващите, но напоследък вси4ко се казва на 3 те и френският се изравни, като се има предвид, 4е никой не е лесен и са толкова разли4ни, представи си!постоянно и искайте да ви повтаря и да ви казва на съответния език;направи го игра, ако й харесва или театър.ако ти знаеш арабски помагай й!но децата са хитри и говорят на езика, на който е по лесна думата за произнасяне. мойта племенница още помни първото идване на мъжа ми и го бъзика-салю, хамса, бизу и дуги такива, помнят като слон след 3 г пак ги знае и много го кефи, 4е има желание да у4и- малко по-голяма е от твойта кака!намери си подход към нея и ще у4и после другите деца на арабски -голяма забава ще е! Peace

# 106
Малката говори и на двата езика(ако мога да го нарека говорене).
Ако направи смислено изре4ение то е бъркотия от арабски и български думи. #Crazy
Ина4е Не казва Ноууу и само това на англииски.В къщи баща и и 4иста4ката и говорят на арабски а аз на български.
И аз съм рещила живот и здраве на есен с песен към детската градина,но ще търсим градинка с арабски език, да се разбира с децата поне.
Да са живи и здрави  ще ги нау4ат езиците,дори и по късно да е

# 107
Аз за децата изобщо не се притеснявам - още им са свежи мозъчетата, бързо запомнят и почти няма начин да не научат арабски. Но какво да кажа за нас. Аз определено съм безнадежден случай  Embarassed. От 6-7 години съм наоколо и освен да си поискам хляб и вода, друго не мога да кажа /грубо казано, но поне няма да умра от глад  Wink/.
Вие как сте с езика? Как го учите?

# 108
  • у нас
Аз с езика се справям много добре PeaceКогато сме на гости в Сирия,излизам сама,пазарувам,даже се пазаря хахахахаха Mr. GreenЕ ако трябва да споря по научни теми не бих се справила,но мога спокойно да водя един нормален разговор.То за това ми се стъжни живота,когато преди 2 месеца сестрата на мъжа ми ни дойде на гости SickДа не изпадам в подробности,но беше............. ooooh! Whistling ooooh! #Crazy--нещо такова.

# 109
  • O.A.E./ Пазарджик
кажи, кажи!
това лято май брат на мъжа ми иска да идва във БГ и не ми се мисли. първо макар и не много задръстен е мюсюлманин. където и да го заведем(да не говорим на морето Shocked) сигурно няма да си вдигне погледа от земята Laughing той мъжа ми след толкова идвания ходи като омъгьосан с глава забита в гърдите. и накрая реакцията му е - #Crazy "нагледах се на плът за цял живот" Joy ходил е в Румъния, но там бяха на спортен лагер в планината и не вярвам да са обикаляли много. сподели опит Peace

# 110
Миме ми водете го по музеи,театър и такива културни мероприятия Shocked пък току  виж младежа отворен и изяви желание за диско./леле пък на плажа ще си глътне езика, с тез ми ти пищни и разголени мадами,ма то да беше само това  Laughing

моя пък се е нагледал(една година е у4ил в америка) и нищо не може да го впе4атли(за девоиките говорим)
Ина4е аз не съм на ти с арабския имам голямо желание,но до там.Е знам някоя и друга дума и това е.Ина4е сумати пари дадох за у4ебници,които си седят неотворени дори.Да порасне малкият още малко и по4вам курс.

# 111
  • у нас
Ами какво да ви кажа--за малко да се разделим с нашия тати CryТакова обсебване от нейна страна,че нямам думи.По цял ден ме караше да я водя по магазините(мъжа ми си има друга работа и всичко падна на моя гръб) и точно факта,че говоря добре арабски и мога да и превеждам,ми изяде главата ooooh!.Как не се спря,как не и омръзна да обикаля по магазините #Crazy.Това по принцип е моя страст,но тя ме закопа направо Sick.Думата и стана закон вкъщи.Пример---душа не и харесвал-купи се веднага нов душ.Джезвето за кафе и било голямо---купи се ново джезве.Нямала съм чайник-купи се чайник веднага и т.н #Cussing out.Абе много съм щастлива,че живея далеч от родата,макар,че когато съм при тях на гости много ме глезят,но повече от месец не мога да съжителствам с тях.Мъжа ми е много отворен(мюсюлманин е)но има почти изцяло българско мислене и с него нямам грижи никакви,но когато те са наблизо,много го променят Twisted Evil

# 112
Ох маи вси4ки сме така!
Ба6та му като идва6е в ка6ти и после го питал аз нямам ли мекси 4е все с анцуг ходя в ка6ти! и аз на другиа ден веднага си купих! Кво да се прави носиа го само като идват хора в ка6ти,ина4е ми е неудобно!
Вие постоианно ли сте с него из вас?Или е вапрос на свикване!(мексито имам предвид,това кадето е като далга рокля за в ка6ти!)
а Лорекса това влияние може6 и да го използва6 в твоя полза! Peace
Аз например като не харесам не6то и моя като не иска да ме 4уе се опла4а на ба6та му и на следва6тиа ден желанието ми се изпалнява!Ама то е маи за6тото свекара много даржи на мен! newsm78 newsm78 newsm78

# 113
Ами какво да ви кажа--за малко да се разделим с нашия тати CryТакова обсебване от нейна страна,че нямам думи.По цял ден ме караше да я водя по магазините(мъжа ми си има друга работа и всичко падна на моя гръб) и точно факта,че говоря добре арабски и мога да и превеждам,ми изяде главата ooooh!.Как не се спря,как не и омръзна да обикаля по магазините #Crazy.Това по принцип е моя страст,но тя ме закопа направо Sick.Думата и стана закон вкъщи.Пример---душа не и харесвал-купи се веднага нов душ.Джезвето за кафе и било голямо---купи се ново джезве.Нямала съм чайник-купи се чайник веднага и т.н #Cussing out.Абе много съм щастлива,че живея далеч от родата,макар,че когато съм при тях на гости много ме глезят,но повече от месец не мога да съжителствам с тях.Мъжа ми е много отворен(мюсюлманин е)но има почти изцяло българско мислене и с него нямам грижи никакви,но когато те са наблизо,много го променят Twisted Evil

Привет мами Simple Smile

Аз не съм в арабска страна, но почти щаяха да ме замъкнат в Турция.  Първо да си кажа ,че си падам по целия Ориент като идея.... харсевам храната, музиката, световете... etc.... харесвам да отида и да посетя за 2 седмции ... като теб Лореха.  Но не и да живея там.  Та по повод на твоята sister-in-law.... ми при мен беше същото с моите (сегa бивши in-лавс).   Аз съм в САЩ от 9 год... и тук zavasrhih BS, MS  ... после се ожених за моя "принц"... родих.... и започнаха проблемите... започна да ни мъкне до Турция през 2 месеца за 2 месеца (някои мами ако се чели предишни мои постове с тази инфо -sorry Wink ... та мъкнем се ние нагоре надолу из света с малко бебе, само и само да угодим на свекървата, к/о толокова ,мног обича първата си внучка, че не си мръдна  $^$$^ да дойде до NY.. и като дойде миналата година... оле божееее..... ВСИЧКО трябваше да се изхвърли от кашатата... то не бяха нови мебели, нови тенджери, нови . ново.. нова... каквото се сетите ... всичко било :SHIT .... само дето тя го казва на турски пред деттео ми .... и моят бивш вече май " да мами, разбира се..." . Кара МЕ да тичам и да пазарувам нови нехста ...Сестра му иска да иде навън за обувки (на 15 god дете )... разбяр се ... в най -скъпияй magazin.. НО АЗ С НЕЯ ... няма значение 3 часа ..... 5 часа....  Аз сама научих Турски ей така ... спарвайм се много добре с чужди езици (говоря 5 - да не се хваля Wink)) .... Сестра му знае Английски... но аз съм главния преводач на филми, като сме на кино .... Нооооо, ако аз иskam да отида на кино или на пазар зса обувки .... оле оле.... засича се време, та колко време ще сме навън... та майка му не може да гледа детето.....и така.... мнoгoооо изнервайща ситуация.... И той и моя много различен около сме-вото му .... Все имах чуството ,че трябва да доказва вързката ни.. а това определо я уби тотално ...и така ....  в края на декември 2005 , точно преди нова година,  си взех детето и се махнах ..... Сега цялата фамилияй ми се моли и иска да ходжа обартно в Турция , но аз да не сма луда ... да се подлъжа пак на физически, психически, емоционален и не знам още какъв тормоз.... и детето ми да вижда как жената поне сред неговото сем-во в Турцияй е едно голямо нищо .... И най ме е яд като кажат че било само голoта по запада... ми аз съм в центъра : в NEw York сам.... и въпреки това, тук има по-малко разголени и разгоненеи отколкото в Еgypt (Алм Ей-шейк - неshtoо от този ред - едиn курорт на морето), Синоп в Турция, Анталия(в Турция) !!!!!!  Яд ме  е и как поне за сем-вото на моят скоро бивш маj , мъжете си излизат навън с БИВШИТЕ си пряйтелки, докато жените са им в богатите палати , покрити, НИЩО неправещи, родили по 5 деца.... и си затварят очите пред такива нехсат... Е НЕ МОГА.... направо откачам .....

SAJALJAVAM МАЙЧЕТА ако сам засегнала някои!!!! не исках! не казвам нихсто лошо за Islam-a и не праввай обосбхтения за muslims: з/о сам досаттачно intelligent да знам че едното няма нищо общо с др. ....Но просто се дразня от факта ,че така се оставих да ме третират като парцал последбните 3-4 години .... а сам на 27 ....а се чусвтавм на 50...

Anyway ... аз уж исках да отговоря за това как мъжете се променят около сем-вата си... а какво стана .... sorry  за големия оФФФФФФ Wink

Но идеята ми е : че поне това за екскурзовдтвото и преводачецвото ми е напланооо й до болка  ясно ... но пупупууу няма да ми се налга повече .... дано Simple Smile

# 114
  • сред маслини и портокалов цвят

...Ти къде живееш, в БГ или в Сирия? ...

Ами може да се каже, че живеем и тук, и там.Преди 5-6 години, при поредното ни гостуване, родителите на мъжа ми го помолиха той да поеме бизнеса там, защото те са възрастни вече.Бяхме си купили вече жилище в Латакия, така че просто останахме.Но пък не можехме да си зарежем работата в БГ/занимаваме се с архитектурно проектиране/, така че много пътуваме.Там ни помагат неговите братя, тук моя брат.И така я караме.Добре, че Сирия е близо-тия 2000 км вече за нищо ги нямам  Simple Smile.
В момента сме в БГ докъм края на юли.
Иначе аз лесно свикнах да живея в Сирия.С родата имах късмет-добри хора са и са доста.Аз обичам големите фамилии и в България това ми липсва, защото и майка ми, и баща ми са единствени деца.Добре, че си имам брат.Латакия е страхотен град-има море, има планина, хубави заведения и магазини.Дамаск и Халеп също са красиви градове, но са огромни и пренаселени.Е, не бих отказала апартамент там, но цените са много високи и непрекъснато се качват.
През Хомс само съм минавала.Знам от мъжа ми, че има славата на нашето Габрово-град на смеха и шегите Grinning.

# 115
Моят син също не говори арабски, за което вина има татко му.Вярно, че средата е от основно значение/ в BG няма с кой друг да разговаря на арабски/, но в къщи винаги му е говорил само на български и ме е яд, че не го е научил и една дума на родния си език.Човек никога не знае къде ще го отвее вятъра и владеенето на език е много важно.Още повече , че децата бързо усвояват.Татковците са по-небрежни от майките в това отношение.Ако можех да върна времето назад, щях да настоявам да му говори само на арабски
определено моята дъщеря ме притеснява,като категорично отказва да говори на арабски

# 116
Извиняваите 4е се отклонявам ама ви бях питала  за тия аравските дома6ни дрехи-мекси или макси не6то такова,Винаги ли сте си в ка6ти с тях или само като ви идват гости? newsm78 newsm78 newsm78

# 117
  • O.A.E./ Пазарджик
на мен дългите рокли са ми удобни за вкъщи. ходя си и с анцунг. ако идват жени ми е все тая дали с едното или другото. аз съм си у нас Mr. Green ако идват мъже направо абаята си слагам Laughing

# 118
на мен ба6та му ми се скара за6то сам с анцуг и да сам си вземела такова,анцуга ми бил по дупето казал на мажа ми.
на мен това не ми е удобно много ,ина4е абая и аз имам ама сам я обли4ала мног о рядко 1 или 2 пати, а карпа на главата воб6те не знам как се слага!много сам зле!!! newsm78 newsm78 newsm78

# 119
  • Торонто/Сливен

Привет мами Simple Smile

Аз не съм в арабска страна, но почти щаяха да ме замъкнат в Турция ....

Здрасти! Simple Smile

Чета редовно тази тема и направо се смаях от преживелиците ти. Shocked Моят съпруг е турчин, но роден и живял в БГ, така че сме си на едно мислене, но и той ми е разказвал подобни истории за техни познати в Турция. Направо не ми побира акъла подобно отношение. Rolling Eyes
Та, писах ти да ти кажа хич да не се подлъжеш да се върнеш обратно, ти и сама си разбрала, че всичко ще почне отначало.
Успех във всичко ти желая, спокойно може да ми пишеш за всичко, ако сметнеш, че имаш нужда. Wink
Поздрави. Hug

И само да вметна, че си изчерпала лимита си за лични съобщения. Поизтрий малко. Wink

Общи условия

Активация на акаунт