домакини-първи сезон/седемнадесети епизод

• 38 633
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Хи хи хортензия с тази палатка и на мен ми усмихна деня.Simple Smile
А незнам защо в бг е измислена тая тъпотия ,че ако не ваксинираш детето си няма да ти плащат детски.Пълна идиотщина.Била съм ваксини до 3. Но за 5 Ммr май ще я откажа.Защото мм слушал по -радиото,че детенце се е разболяло от аутизъм като е бита наведнъж 3.там имам право да избирам.Въпреки,че е тея черни и какви ли не националности малко ме е страх.Има разни сериозни болести като хепатит ,туберколоза .Да не дава господ да се разболява.Незнам защо след като са толкова противоречиви някой ваксини не са спряни.

# 196
Добро утро момичета:)
Зачекнали се голяяяяма тема за ваксините:) Дано само си остане на ниво споделяне на опит.
Аз съм станала отдавна, защото по принцип не мога да спя много и вече се каня да изляза да посвърша някои дела, че после ще настане една жега пак. А днеска ми отпаднаха някои от ангажиментите, шефът ми позволи да си работя от вкъщи и изобщо всичко ми е тип-топ ЗА СЕГА:)
А надвечер мисля да направя един план за пакетиране и печене и т.н. на пипер, че не се знае дали ще успея да устискам края на месеца и да затворя и червен пипер, не само зелен  Mr. Green
Ще се поразровя и за нови идеи за зимнина.
Хайде до скоро:)

# 197
добро утро! всички позачезнаха, че и аз. отпускарски го раздавам, ама като всеки варненец нещо ме домързява да стигна до морето. но пък в петък отиваме малко към Стара планина, край Търново, после малко към София иии...отпуската ще свърши. покрай английския ми студент имам доста задачки, а и все гледам да се навъртам край него, че после...Славчето ще ме разбере. да попитам и аз за ваксините живеещите в UK - от университета ни препоръчаха да направим срещу MMR и менингит, но JP-то каза, че няма смисъл при положение, че сме ги правили по нашия календар. но си мисля за хепатита - ще бъде в общежитие, знам ли?

# 198
  • София
Добро утро!
Сега излизаме,по-късно ще пиша.
Приятен ден на всички.  Hug Simple Smile

# 199
Добро утроо!!
Заведох дреб на ясла, кандидатствах за работа в Цба, до седмица щели да ми звъннат, сигурна съм че ще ми звъннат, сега излизам да търся нещо друго, за всеки случай.
Люско, къде ни е кафето и закуската? Laughing
А за палатката толкова да се смях. Mr. Green

# 200
  • София
Добро утро!

Поспаланка станах...

# 201
Мерсиии!!!
Оф, съседите почнаха да пробиват и шума е невъобразим. Излизам.
Хубав ден, момичета!!!
 Hug

# 202
Здравейте  Grinning

Сипала съм си кафенце и сядам на раздумка.

Първо да се похваля, че в петък социалната най-накрая дойде на домашно посещение. Сега остава само да си напише нейната част от доклада и искрено се надявам до края на другата седмица да ни впишат в регистрите за осиновяване. Силно се надявам предвид критериите ни за детето, нещата да се случат бързичко и скоро да сме петима. Много ми се иска на Коледа дететнцето вече да е с нас и да има своята първа истинска Коледа с истинско семейство  Praynig

Говорите си за майстори - и моят мъж е от тези, които обичат сами да си правят нещата. Новия апартамент той го направи - и стените, и плочките... Само банята я оставихме на майстор, както и паркета. Кухнята, която купихме, той е преправи почти изцяло. Имахме останали доста плоскости и половинката измайстори супер готина холна масичка и етажерка. Абе, пу-пу, много ми е сръчен в ръцете. Метаморфозата му ми е много приятна - от костюмиран мъж сутринта, който ходи по срещи, води преговори и е намръщен и сериозен, вечер става земен човек, развихрил се с чук и бормашина  Laughing

Ние събота направихме една раходка до Рилския манастир. Направихме си пикник на една сенчеста поляна точно край реката. Водата за съжаление беше много студена, но за сметка на това децата цял ден мятаха камъчета и тичаха насам - натам. После отидохме до пещерата на Св. Иван Рилски и минахме през нея и след това се отбихме и до чешмата на желанията и молитвената скала. Накрая се разходихме и в самия манастир и хапвахме мекички и овче кисело мляко. Останахме много доволни от екскурзийката  Simple Smile

И понеже цяла събота и неделя не се застояхме вкъщи, сега отивам да върша домашни задачки, защото ме чакат прах, прахосмукачка, подовете да измия, пералня да пусна, да изгладя дрехите от предната пералня...

# 203
  • UK
Добро утро Hug
И ММ е сръчен и всичко сам си прави, НО сега разполагаме с ограничено време (останаха само 2 седмици Rolling Eyes) как бързо отлетяха дните Rolling Eyes И се принудихме да ползваме услугите на майстор, а и таван и гипсокартон са неща, които не са от компетенциите на всеки иначе, той ще боядиса двете стаи, хола и детската, както и ще постави сам, ламината в хола Crazy

За ваксини си говорите, там ми е пълна и тъмна Индия ooooh!
Аз съм се разготвила рано-рано, ще правя пиленце с оризче  chef Пуснала съм и Мара пералнята hahaha а  после и аз ще се къпя, довечера пак ще правим малко компоти и смятам и време за разходка да ми остане Mr. Green

Поли дано за Коледа сте с едно човече повече Hug
Дарил хайде дано се обадят Hug

Sonderzeichen все се канех да те питам, ти при кой доктор се следиш? И той има ли 4Д? Искам да си направя и това сега докато ММ е все още тук Crossing Arms
Дами на планина завид, завид  Joy
Хортензийка hahaha hahaha hahaha hahaha и ние имаме палатка, ама не сме я ползвали, само не ми казвай, че ще се наложи Crazy да ги приспиваме в нея Joy Joy Joy Joy Joy

# 204
Благодаря за кафенцето  Лусс  bouquet
Кокона20- ние взехме дървена кошарка за в нейната си стая и сгъваема за пътувания .
Снощи си дойде брат ми от БГ и остана у нас ,защото колата му се развали и сега е на сервиза за да може да се придвижи до работа и до дома си. Майка пък предложи да вземе детето от четвъртък до неделя у тях и ще я карам сутринта в четвъртък. Два пъти в годината за по 3 дни ми се събира така приятната помощ и съм много щастлива когато има  тя такава възможност ,а детето още от сега събира играчки ,които ще показва на баба, и с които ще играят там Simple Smile)
Ние тези дни боядисахме вратите , нейната стая и первазите (не всички) ,снимахме неща за продан по Е-бей и сега пия кафе и мисля какво ще се прави днес. Детският център е затворен тази седмица ,а другата съм на работа и то 5те дни ,та приготвям се  Mr. Green
Поръчах новите униформи за училище, имам два-три комплекта от миналата година ,които още й стават, останаха само обувките , якето за дъжд и дебело яке иначе чанта , бутилка за вода, стикери за пришиване на дрехите и други със залепващо за вещите й, чорапогащници, чорапи, клинове , бельо, ризи, тениски ,поли, сукмани и жилетки с логото са готови. Утре ще ги пера и гладя да са готови ,че след другата седмица остава само една ,а на 4/9 е на училище- тук нали ваканцията е само 6 седмици лятната ,та бързо свърши, но пък е много удобно когато родителите работят. След започването й почти минавам на няколко часа два дни,защото се готвим да тръгваме и съм дала предизвестие на работата ,че когато стане визата заминава мъжът ми ,а след седмица -две и аз с детето .
Някой ме беше питал защо заминаваме -защото искаме повече възможности и по спокойна среда за детето ни !
Относно ваксините- имаше всички до 2 години и половина ,но тук ги спряхме до близо 5 ,но тъй като излезе епидемия от менингит (бактериален) и на едра шарка из училищата ,бихме липсващите й 6 ваксини наведнъж с три инжекции. Тук имам и такава за бакт. менингит и инфлуенца ,които , както и за рак на шийката на матката ,но тази ваксина е  е по нататък.Уплаших с е,защото и от двете се умира и болестта се развива бързо и смених решението си да не бия повече ваксини ,когато дете от училището й почти си почина Sad((

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 10:59 от Анонимен

# 205
Бихме я.
После ще мина да ви видя.

# 206
kokona20, при Славчев - аз не го знам има ли 4д или няма, но аз нямах желание да ходя на допълнителни "процедури" Mr. GreenSimple Smile, а и ми остана време да започна да мисля за бременността си едва преди седмица горе-долу:) Работех доста усилено до последно.
Kontesa Kokona, имаш ли линк да видим униформите. Миналата година получихме дарение - стари, неизползвани униформи от Англия. Бяха чудесни - сини жилетки, пуловери, горници, долници - много хубави като качество, но повечето за съвсем малките ученици 6-7-8 годишни. Носиха ги с удоволствие, докато не ги направиха съвсем на парцал ........ типично  Crazy

# 207
  • UK
Даааам за д-р Славчев и аз чух и от др места, но и той няма 4Д, пък аз искам много да се видя и на такъв  Crossing Arms Crazy

# 208
Sonderzeichen нямам линк ,те са с лист от училището ,нашите са зелени с логото на училището (жилетки, суитчъри и тениски и ,чанта за книгите) ,а другото :поли, панталони , сукмани и летни рокли на карета) се закупуват от всеки супермаркет или магазин за униформи. Миналата година в предчулищната когато започна беше на 4 и 3 месеца й купих комплектите от 5-6 години ,защото е висока и тази година на 5 все още й стават ,само нови летни карирани рокли за под суитчъра й взех ,защото ще е само месец ,два тука на училище Simple Smile Всяко училище е с различни униформи-сини, лилави, червени,зелени , жълти,кафяви с втори основен цвят също различен сиво,черно ,тъмно синьо и т.н. Нашата е черно и зелено ,т.е, черни поли, сукмани, обувки или панталони на бяла риза или зелена тениска с поло яка и зелена с лого и двете жилетка или суичър Simple Smile

# 209
  • UK
Мацки я ми дайте рецепта, ама изпитана за ФЪЧ?  bouquet

На ММ сестра му и сем-во идват в сряда от Белгия на малка лятна почивка и винаги се отбиват първо през нас, искам да направя нещо леко и вкусно, но ме мързи честно казано да бъркам торти, оък искам нещо и домашно, не купешко Party

Контеска, аз искам дървени, не мога да вземам и дървени и  сгъваеми, чак такива пари несмятам да инвестирам в тези преходни неща Stop Пък и при мен, ще са 2 броя Crazy
Но съм много сложна в харесванията, признавам си  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт