ВМ-НВХ, част 62

• 42 381
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
бе то това за вода от чешмата е добре,но зависи от къде идва
ако е изворна е ОК,но в  някои градове си е направо от близката река Mr. Green
то добре я пречистват,но тукашната (от Сена) си е направо  обогатена и това не може да се изчисти,например наличието на някои лекарства като противозачатъчни и за високо кръвно ooooh!
за витамини и минерали нищо не съобщават Thinking
бих се рискувала за малко магнезий:mrgreen:но сега определено нямам нищо против пластмасовата бутилка минерална вода
моите съдове са чугунени,стъклени и с керамично покритие и се мият лесно
препоръчвам чугунените тенжери,които стават и във фурна
намерих някоя и друга интересна рецепта от сходни режими Grinningще пробвам и ще докладвам

# 151
Аз си пия чешмяна вода общо взето навсякъде, дори като отида на море, пия от чешмата Embarassed Там водата е по-различна и се усеща (май по-твърда, което може да означава повече магнезий, но може и да не означава), но аз си я пия. Минерална купувам само при излизания из града, когато не съм си наляла предварително от вкъщи чешмяна Peace Но точно за водата не мога да мисля чак толкова, и без това имам сума други неща за мислене и съобразяване Embarassed

И с козметиката все още карам по течението. Т.е. наскоро пробвах да сменя скъпите гелове за лице със сапун. Досега ползвам един напълно натурален, който ми донесе приятелка от Мексико - 60% от съдържанието е зехтин, а останалото са куп масла, глина, восък и семена чия, но няма абсолютно никаква химия. Ами, оказа се, че ми измива лицето нито по-зле, нито по-добре от скъпите гелове. За после съм си купила един сапун на "Касиопея" (доста по-долнопробен от мексиканския - с хидрогенирано кокосово масло Rolling Eyes и някои химически съединения, но за сметка на това с кал от Мъртво море Laughing). Та мисля да пробвам и него.

За лице много добри отзиви има от измиване с разтвор от 2 части рициново масло и 1 част бадемово (или пък зехтин или някакво друго масло). Нанася се, масажира се, а после се избързва с потопена в гореща вода кърпа (може да се подържи кърпата първо върху лицето) - търси се действие като на парна баня. Идеално се почиствали порите например. Но ми се струва доста труд като за ежедневна процедура Embarassed

# 152
Шоколата, може да си почистваш лицето със смес от някакво масло и розова вода. Няма нужда от крем след това, но ако усещаш, че кожата ти дърпа, просто намажи с малко от маслото. Бадемовото масло е хубаво, от гроздови семки е по-леко, жожобава е мазна, кокосовото също е супер.
Идеално се почиства и само с масло.
Иначе аз още не съм стигнала до отричане на крема за лице  Rolling Eyes най-важното за мен е висок фактор, което още не съм намерила как да заменя по естествен начин. Да, маслото от малинови семки има фактор, ама е нисък за моите сегашни разбирания.

# 153
Ули, благодаря за идеята! Hug А ако се смесват например бадемово масло и розова вода, какви са пропорциите? И съответно, ако е само бадемово масло, просто слагам на памуче и почиствам лицето ли? Embarassed

Да, на бузите кожата ми е суха, а в Т-зоната е мазна - типичната смесена кожа. През зимата сухата зона изсъхва ужасно и тогава се налага да мацна по малко крем, но иначе не обичам и не ползвам кремове за лице Embarassed Само за ръце и само през студената част от годината, когато кожата изсъхва и се напуква. Уви, храненето не ми повлия в това отношение, макар че специално на ръцете май тази зима ми беше по-добре кожата, но пък и зимата беше по-мека.

# 154
Ули, благодаря за идеята! Hug А ако се смесват например бадемово масло и розова вода, какви са пропорциите? И съответно, ако е само бадемово масло, просто слагам на памуче и почиствам лицето ли? Embarassed

Да, на бузите кожата ми е суха, а в Т-зоната е мазна - типичната смесена кожа. През зимата сухата зона изсъхва ужасно и тогава се налага да мацна по малко крем, но иначе не обичам и не ползвам кремове за лице Embarassed Само за ръце и само през студената част от годината, когато кожата изсъхва и се напуква. Уви, храненето не ми повлия в това отношение, макар че специално на ръцете май тази зима ми беше по-добре кожата, но пък и зимата беше по-мека.
Аз я бъркам 1:1, става като двуфазен лосион Simple Smile затова разклащам преди употреба. Ако е само масло направо на памуче, да. Пробвай почистване с масла, отразява се чудесно и на мазна кожа дори.
Ако има грим, може да намажеш лицето с маслото и след това да минеш с вода, и спирала се сваля така, и след това или розова вода и масло или направо само масло.

# 155
Радвам се, че открих тази тема - много интересна перспектива ми показва за храненето (която ще обмислям и експериментирам), а и други полезни разсъждения има.

За почистване, най-добре май жожоба и розова вода, пропорция не знам, но аз го правя като на тампон слагам розова вода и капвам няколко капки жожоба. Настоящата ми спирала не се почиства с геловете ми за лице, както и моливът - винаги остава много. С пази процедура леко-леко изчезва чернилката. Става и за цяло лице, де.

Процедурата с масажиране с рициново масло (най-често, става и за мазни кожи) и после 2-3 пъти налагане гореща влажна кърпа, и забърсване, е страхотна. Но действително е времеемка за ежедневна процедура, пък и не ми върви да се прави директно върху грима.

Алепският сапун мисля, че не е лош, и не съдържа кой знае какво - сапунената основа, маслиново и лаврово масло.

С фактора е проблем - ползвала съм и цял куп био фактори - е , няма такова изгаряне... Ами, вредно-невредно, не мога да оставя да ходя като пръжка по улиците и да стана (напълно) на петниста хиена.

Колкото до готвенето, аз на детето примерно готвя в стъклена тенджерка, май на Самакс или нещо такова. Тънкостенна. Мислех, че ще се счупи за дни, но не. И беше супер евтина. Уж не отделя нищо...

# 156
само да вметна, че бадемовото масло не е много подходящо за лице, увеличава окосмяването. а кокосовото не е подходящо за мазна кожа и широки пори- запушва ги и допълнително натоварва кожата. бих се замислили за масло от шии например или арганово /тях не съм ги проучила, но масово са в козметиката- може да са по- универсални/

# 157
За чистене на грима става и по-мазно прясно мляко. Пред години ми се е случвало да не съм си в къщи, а да трябва да се чистя и с малко памуче и млекце всичко падаше.

# 158
много искам да помоля някои от момичетата, които отдавна са на този режим. Моля ви споделете едно дневно меню с ориентировъчни количества. имам чувството, че уцелвам само кафето с кокосово масло Simple Smile

# 159
Milk_Butter, аз не знам дали съм критерий, защото аз ям доста млечни, макар че се опитвам все пак да не са чак толкова много Embarassed Но пак са доста. Но аз на обяд ям обикновено някакво месо и зеленчуци - пържола/бутче/ребра/телешки език/телешки или свински черен дроб/пилешки скалопини (това е от бонфиле, но счукано и оваляно в яйце и кокосови стърготини или сусам)/кюфтета или кайма на мусака например. Ако не месо, значи риба или пържени яйца. Максимум веднъж седмично ям бекон (купувам на КФМ). А зеленчуците са каквито дойде, гледам да не е чак еднакво всеки ден, но се повтарят през няколко дни, няма начин. Също от време на време ям паниран кашкавал (с яйце и кокос или сусам), но не често. А вечер от доста време ям салати, напоследък не мога да си отям на домати, така че обикновено ям домати с варени яйца и някакъв вид сирене. Понякога вечер ям моя версия на снежанка - биволско мляко с краставица, варени яйца, орехи, зехтин и копър. Зеле и моркови също се случва да ям, но по-рядко, просто напоследък така се случва. Рядко може да си взема заквасена сметана 30% и да си я забъркам за вечеря с ядки или сусам, какао, мак, може да добавя и пак домати или краставица. Друга вечеря ми е някой вид кексчета плюс домати или краставица (нещо салата домати плюс краставица не ми харесва, но поотделно става). Не знам дали съм критерий с тези големи количества млечни обаче.

Освен това аз ям и доста белтъчинно като че ли Embarassed Но се водя от таблицата на Уестман, Фини и Волек, според която за моя ръст подходящото количество белтъчини са от около 85 грама на ден до около 155 грама (май така беше). На мен средно са ми 90 - 120 грама на ден белтъчините май, рядко се качват повече. (Ръстът ми е 1,58 м Peace)

# 160
а към това меню добавяш ли допълнително масло или зехтин и колко?

# 161
Да допълня за млечните - казвам, че са доста, защото освен сиренето на салатата, закуската ми е млечна: или 200 грама кисело мляко (овче или биволско), или 150 грама котидж, или веднъж седмично 200 грама заквасена сметана (20%) - това го обърквам с малко смлени лешници и бадеми, сусам, мак или кокос, или пък с 1 лъжица тахан, слагам и половин лъжица какао плюс желатин от вечерта.

Но пък иначе, когато ям сирене, е като допълнение, а не като основно - в салатата слагам и яйца, не е само сиренето.

Да, зеленчуците са задушени в масло, на салатата слагам зехтин, но ми е трудно да кажа колко Embarassed Нямам везна, а не меря и с лъжици.

# 162
Когато използвам розова вода и масло, не ги смесвам, а капвам от всяко шишенце върху тампона за лице
Ту съм намерила обаче един тукашен вариант на една еко марка, в която са смесени и съм доволна, че вече не ми се налага да внасям от БГ, още повече че еко розовата вода е също скъпа и почти няма сметка да се обикаля из София и да се внася като има и тук

Това с млякото е идейно
Ще го пробвам

# 163
Много ми е приятно да ви чета момичета! Ние сме от Добрич и чешмяната вода не става за пиене, имаме диспенсер и  водата ни е в онези големи гнусни, за многократна употреба галони. До този момент не съм намерила решение на този проблем. Съдове за готвене използвам тенджери силарган на силит, тиган дурадо за яйца, месо, риба и чугун на ле крузе за фурната, като информацията за тях получих от темата за 'безвредните съдове за готвене'.

# 164
ГАЛЕ-нце благодаря за разясненията за процента мазнини, макар че тези 100гр пак ме объркват Embarassed. В БГ на всичко пише стойности за 100гр. продукт. Тук на едно пише 28гр, на друго една чаша на трето една лъжица и не съм сигурна стойностите за сървинг сайза ли са или за какво. Аз не броя никакви калории отдавна, но ми е любопитно за себе си. А и вие като кажете ядох еди какво си с толкова процента мазнини, аз не знам като съм го яла същото с колко мазнини е било.

Вики, ако на пакетче от 28 грама масло ти пише, че има 22,96 грама мазнини, това означава, че в 100 грама масло има 82 грама мазнини. Аз, в такъв случай, казвам, че съм яла масло с 82% масленост. Има продукти и в България, на които са написани данни за една порция. Ако някой прави сметки, да внимава какво точно пише на етикета. Hug

Общи условия

Активация на акаунт