ВМ-НВХ, част 62

• 42 413
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
аз пак с моите си въпроси- миш-машът става ли за диетата- с повечко яйца, сирене и масълце?

# 136
  • Пловдив
WASP, супер, за пореден път се убеждавам от написаното от теб, че не трябва много-много да се гледа кантара...
За целулита: и на мен почти ми изчезна, откакто съм на режима. Но според мен водата и спортът също за от значение за това, но сякаш храненето наистина е основното. При това не съм ползвала никакви мазила или други методи...
Относно маслата: всички немски ми харесват, без едно, което е по немски стандарт, но е произведено у нас...Президент ми е много любимо, но ми идва малко скъпичко...
Милк, става, даже съвсем! Mr. Green (освен ако комбинацията яйце-сирене нещо не ти понася или ти пречи на свалянето, при някои смесването на различни видове белтъци се отразява негативно по една от двете причини).

# 137
Та, като стана дума, да питам, керамичните тигани безвредни ли се водят? newsm78 Или зависи?
Доколкото съм чела в темата за безопасните съдове - зависи. Има различни видове, но не съм се задълбочавала, защото се отказах да взимам такива. Най-добре провери, преди да почнеш да избираш.

# 138
  • София
Относно водата в пластмасовите шишета, преди време бях гледала едно филмче на една американка за чешмяната вода. Общо взето от него излизаше, че срещу чешмяната вода е проведена същата кампания както срещу маслото при появата на маргарина или поне аз си направих такава асоциация. Трябва да се разтърся да го намеря.
За това филмче се сетих The Story of Bottled Water Simple Smile Общо взето поради тия причини и не пия и бутилирана вода. Не виждам смисъл. Понякога филтрирам чешмяната, но по-често си наливам директно.
В тая връзка - наскоро правихме 50 метров сондаж за вода, поръчахме изследване, вчера излязоха резултатите и се оказа абсолютно чиста и годна за пиене. Не, че бих пила от нея, но подозирам, че подобен е случая с чешмяната вода - само излишни страхове ни създават.

# 139
  • София
WASP, много хубави неща споделяш! И обнадеждаваш  Hug

Все забравям да ви питам - препоръчайте ми марка масло. Обикновено купувам Президент, но да питам и за друго хубаво масло, че не ми се правят експерименти.
Вчера взех това, на вкус ми хареса
Скрит текст:

И аз напоследък купувам само от това масло или от червеното на Маджаров.

Мон... , не ми е хрумвало да гледам въгл. на сиренето. По скоро се водя от вкуса.
Пробвала съм почти всичките на пазара, но от кравето най-любимо ми е на Сердика, а от овчето - на Маджаров. Такива и купувам. Тертер не ми хареса.

Момичета, да ви кажа и аз колко се невероятни!  Hug Благодаря на Бога, че открих вас и тази тема!  Embarassed Hug

# 140
  • SA
fata_morgana, странно, моите керамични тигани пьк са сред най-лесно почистващите ми се сьдове. Иначе да, считат се за безвредни ( като не сьм изпадала в маниакални проучвания по вьпроса).
За водата - и аз си пия направо от чешмата. Бутилирана купувам само когато чешмяната е с лош вкус, а на някои места наистина е така, или ако няма друга вода за пиене.  

# 141
Аз съм си виновна, че купувам евтини боклуци  Rolling Eyes
Иначе в нашия град чешмяната вода е доказано неподходяща за пиене. За щастие наоколо има чешми с изворна. А и пречистваща кана си взех отскоро.

# 142
Асос, да, точно това, благодаря  Hug Аз пия само от чешмата, в различните градове има различен вкус наистина, но в София ми е истински вкусна Simple Smile
Ще взема да прочета за керамични тигани, ама имам приятелка, на която й се беше пукнал, възможно ли е? Че не искам да му треперя  Rolling Eyes

# 143
  • Бургас

Мон... , не ми е хрумвало да гледам въгл. на сиренето. По скоро се водя от вкуса.
Пробвала съм почти всичките на пазара, но от кравето най-любимо ми е на Сердика, а от овчето - на Маджаров. Такива и купувам. Тертер не ми хареса.

Питам, защото нали, белег за узряло /и полезно/ сирене е съдържание на въглехидрати под 0.5%. В млякото въглехидратите са 5% и при зреенето бактериите ги изяждат.Така наистина зрялото сирене би следвало да бъде с 0,5% въглехидрати. Откакто гледам това забелязах, че на голяма част от сирената количеството въглехидрати изобщо не е упоменато ... каквото и да значи това.  Засега само "Роса" ми харесва и е с такъв процент или поне така пише на етикета. Сирена без етикети пък въобще не коментирам...

# 144
Вики, ти като подквасваш, от къде взимаш прясното мляко, от магазина или ферми ?
Аз купих някакви прахчета тук, взимах и две три седмици прясно мляко от една ферма (носеха ми го) Много беше хубаво и мазничко, нещо киселото много не го скопосвах. Но се отказах, защото човека който го доставяше, отказа да ми налива само в мой си бидон, и редовно получавах някакви зацапани, замазани  Sick бидони. Сега мис е иска да намеря ферма, и да ходя лично да си взимам, аз лично почти успях да преодолея липсата на млечни, но за децата ми се иска да са качествени.

За чешмяната вода...аз в Бг още от както се помня, пием Горна Баня или Банкя, редувахме ги и си ги пълнехме сами. Тук всички "минерални/изворни" които пробвах са ми странни. Взех кана за филтриране, после четох че филтрира само хлора (или флуора  Embarassed). След това гледах реклама на някаква кана в която я сравняваха с Брита и казваха че Брита не струва. Отидох да си я купя, но и тя е пласмасова, отказах се. Гледах при едни познати система за пречистване на водата, като отделна чешмичка седеше, някак си не ми изглежда много хигиенично. Например каната Брита я мия всеки ден , ако случайно не я измия много хубаво на следващият ден ми седи лигава...Може и от водата да е ...но тази система не мога да си представя как се отваря и чисти newsm78

# 145
Ааа кам, пистолет/пушка са ни в списъка на покупките след изкарани курсове
Ама като се знам как веднъж полусънена не разпознах мъжа ми в коридора (бях без очила) и първата ми мисъл беше импулса да грабна тигана от кухнята и ... Може и да се размине, макар че си има нужда ако човек ходи по диви места заради мецаните

Аз вода пия само от стъкло или туристическо стоманено шише
Доста странно ме гледат като го извадя, ама не ми пука
Само лятото насам натам по жегите изпиваме тонове минерална вода от еднократни пл.шишета
През останалото време караме на чешмяна
Козметиката ми е предимно в метални туби
Има и малко пластмаса, ама от нея не може да се избяга напълно
Свърши ми тези дни пастата за зъби от Веледа и ползвам конвенционална
Леле това чудо няма плакнене, как преди съм го търпяла не знам
И моите го ползват, категорично не искат моята без пенители и др.химии

Не знам дали използвате ароматизатори у дома, ама да ви светна, че според една статия на Меркола всички изкуствени аромати са канцерогенни
Аз от доста време използвам само етерични масла за банята
Но пък бременните трябва да внимават и с тях, за тях май само лавандуловото се смташе за безвредно

Относно нечия възвишеност, из нета и не само върлуват едни веге дами, имащи се наистина за богини, но такива ги творят, че  Sick Sick Sick
Та мерси за такава възвишеност
Предпочитам да съм земна с всичките ми минуси и грехове

Ние за 10 дни опаткахме масло500 гр и 750 гр зехтин
 Shocked

# 146
  • Пловдив
И ние пием основно вода от чешмата, приятна ми е, с изключение на случаите, в които прекаляват с хлорирането, което не се е случвало скоро май.
Иначе, ако някой много иска/трябва да ползва кана с филтър, вариант е да се налее вода и после да се пресипе веднага в стъклена кана, откъдето човек да си сипва. Така хем ще е филтрирана, хем няма да стои в пластмасовата кана (понеже аз поне не знам да има стъклени кани с филтър, само пластмасови съм виждала).  Wink

# 147
Да, това с пресипването в стъклена е добра идея  Peace
Иначе на нашата пише, че е ВРА 0 %

# 148
За въглехидратите в сирената и по принцип за данните, които се посочват или не се посочват: у нас положението с много продукти е незадоволително Peace Или няма посочена информация, или пък съм срещала да са посочени само калориите и евентуално мазнините Rolling Eyes А и нещо не съм убедена, че абсолютно всеки продукт с някакви посочени стойности наистина е изследван, за да се види с точност, или дали не са взети данните от някоя база с данни. А да не говорим, че процесът на изгаряне, с който се установяват калориите, не отговаря на процесите в човешкото тяло Laughing И също трябва наистина да се има предвид, че посочват за киселото мляко например 4,5 грама въглехидрати на 100 грама, но със сигурност са по-малко (колко точно - не знам), защото наистина би трябвало при процеса на ферментация бактериите да са изконсумирали част от лактозата. То и затова хората с лактозна непоносимост, освен ако не са наистина с доста сериозна непоносимост, понасят кисело мляко, макар че не понасят прясно. Сега, друг въпрос е дали всички млека са получени по правилния начин с бактериална ферментация... Rolling Eyes Та с две думи, мисълта ми е, че от една страна липсват данни много пъти, от друга страна посочените със сигурност, поне за млечните продукти, не винаги са точни.

# 149
ГАЛЕ-нце благодаря за разясненията за процента мазнини, макар че тези 100гр пак ме объркват Embarassed. В БГ на всичко пише стойности за 100гр. продукт. Тук на едно пише 28гр, на друго една чаша на трето една лъжица и не съм сигурна стойностите за сървинг сайза ли са или за какво. Аз не броя никакви калории отдавна, но ми е любопитно за себе си. А и вие като кажете ядох еди какво си с толкова процента мазнини, аз не знам като съм го яла същото с колко мазнини е било.

joya тук суровото мляко е забранено (в нашия щат де да се доуточня). Даже се бъзикахме скоро как FDA разрешава карагенана в млякото, а забранява суровото мляко  hahaha. Иначе квася с това: http://lifeway.net/Products/Kefir.aspx.

Редактирам се: забравих и аз да кажа за тиганите. Имам чугунен, обаче не го ща Crazy. Първо че като правя палачинки или омлети не мога да ги изчегъркам и второ като си преключа работата с него или трябва да го забърша или да го измия. Като го измия пък трябва да му правя pre seasoning ( на моя тиган пишеше за 1 час на 300градуса F) и става една дълга и широка трополдия за няма нищо Mr. Green. Така че друго ще търсим. До тогава тефлон.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 21:09 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт