ВМ-НВХ, част 62

• 42 391
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
И аз предпочитам тефлона за пържене, т.е. такива са ми повечето тигани Embarassed

А иначе аз си мисля, че отстраняването на ксеноестрогените е препоръчително, но далеч не е решаващо. Много по-важно, поне според мен, е храненето да бъде нисковъглехидратно, да има подходяща двигателна активност (което според мен означава да не се прекалява с кардиото, т.е. не прекалено продължителни и интензивни тренировки, а или интервални, което ще рече кратки и интензивни, или среднопродължителни, но много нискоинтензивни - да няма задъхване). И също мисля, че вит. Д и магнезият могат да изиграят важна роля, макар че все пак за тях нещата не са така добре проучени, докато за НВ-ВМХ вече има доста наблюдения, които показват категорично подобрение и при метаболитен синдром, и при СПКЯ. А ксеноестрогените мисля, че са по-незначителен фактор. Може да се работи в тази посока (напр. да не се пие вода от пластмасови бутилки), но това е по-скоро козметична промяна.

Аз преди бях склонна да се хвърлям на екзотични решения, но сега си мисля, че няма смисъл. Например препоръчват лененото семе и соята като фитоестрогени, които помагали при СПКЯ. Да, но не е категорично установено, че ще действат положително, а и със сигурност човечеството през толкова хилядолетия не е разчитало нито на соя, нито на лен. Ленено семе и олио се консумират отскоро, струва ми се, така че едва ли точно тяхната липса е решаваща. Също рекламират мака за регулиране на хормоните, но маката е екзотично растение, далеч не навсякъде се среща и просто няма как да ме убедят, че има смисъл от нея. Т.е. може да действа като някаква патерица евентуално, но по-добре да се потърси по-смислено решение (което за мен е на първо място ограничаването на въглехидратните храни). Същото важи и за витекс агнус кастус. Едва ли женските хормонални проблеми (по-конкретно дефицитът на прогестерон) се дължат на това, че жените не приемат масово витекс Rolling Eyes Та в този смисъл смятам, че е по-правилно да се търсят по-универсални и логични решения и първото е храненето. Толкова високовъглехидратно се храним сравнително отскоро. Човешкият организъм не е приспособен към такова хранене.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:11 от Cioccolata

# 121
Чета, чета, и ми се иска да ви кажа - Момичета, невероятни сте!    bouquet

# 122
Cioccolata, разбира се, че правилното хранене е най-важната мярка. Съмнявам се по въпроса да има две мнения Simple Smile

Останалите неща са допълнителни и може да се въведат след като човек си оправи храненето, като допълнителни подобрения. Марк имаше наскоро една статия, където точно това обясняваше - че има много такива подробности, и зависи от човека - някои хора обичат да се ровят в такива детайли, но други се чувстват по-скоро парализирани и безпомощни от толкова много информация и в крайна сметка нищо не правят. Всеки трябва да види коя е най-добрата стратегия за него.

# 123
Хехе, чугунът е най-доброто ми кухненско оръжие
Става хем за всекидневна употреба, хем добавя желязо в манджите, хем тренира чудесен бекхенд  Mr. Green
А и с него мога да отстрелям всеки, който ме дразни  Twisted Evil

Днес установих, че имам наистина промяна в мерките
Установих го по един впит костюм от 1999, когато бях 65 кг, уж слаба, ама с желирани крака  Embarassed
Е, на днешните 74 сакото даже ми е широко, а полата прилепва идеално  Shocked

Иначе от онези 3 л вода, които източих покрай инфекцията, засега съм си върнала 1
Струва ми се, че и сокът от червена боровинка помага доста за това източване
След два дн свтршва и тогава ще лъсне истината  Laughing

Относно спорта, аз съм типичен пример как с лежане свалям, а със спорт качвам, но пък се оформям добре, особено от плуване
Някой пита за целулита - в началото на режима направих, явно след години нискомаслено хранене тялото се опита да трупне запаси
Но после влезе в релси, успокои се и край, от тогава нямам вече три години

Пращам ви малко прохладен летен дъжд, знам че имате нужда
 Hug

# 124
  • Бургас
Изпуснала съм ви явно, връщам се назад да наваксам с четенето  Hug

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:42 от Мон...

# 125
  • SA
ada_smiles , много си права за чугунените тигани.  Simple Smile Направо си е силова тренировка боравенето с тях. Аз от известно време използвам предимно керамични тигани и ги харесвам повече от всики други. Хем са и по-лекички.  Embarassed
Цитат
А и с него мога да отстрелям всеки, който ме дразни  Twisted Evil
Joy Направо пистолет си имам аз за тази цел.
Иначе сьм сьгласна, че основното, на което трябва да наблегнем е правилното хранене. Мисля, че с това трябва да се започне промяната ни. Следва движението под всякаква форма - било тренировки, ходене, плуване, игри с деца...По-нататьк разбира се има и редица други неща, с които да си помогнем в постигането на по-добро здраве и визия - като елеминиране на вредни веществата в храната, водата, вьздуха ни, използване на подходяща козметика, дрехи, обувки, някои добавки... Но основното, което ни преобразява си остава храната, според мен.

# 126
  • Бургас
Все забравям да ви питам - препоръчайте ми марка масло. Обикновено купувам Президент, но да питам и за друго хубаво масло, че не ми се правят експерименти.
И краве сирене с 0,5% въглехидрати освен "Роса", какво друго има на пазара? Вие /тези, които ядат млечни/ какво ползвате?

# 127
# 128
Мон..., аз съм доволна от маслото на "Добрев" и на "Родопа Милк", но също и от немските, които се продават кажи-речи навсякъде. "Президент" ми се струва доста скъпо, затова не го купувам.

За сирене, без да съм гледала съдържанието на въглехидрати, аз лично харесвам това на "Добрев", но се случва да ям и друго - "Зоров", "Верея", "Маджаров", "ЕлБи", опитвала съм и "Тертер" (него го препоръчват много, но също е скъпичко). Като марки по принцип, за съответните им продукти, препоръчват също "Родопея" и "Домлян", но май не съм яла тяхно сирене.

# 129
Все забравям да ви питам - препоръчайте ми марка масло. Обикновено купувам Президент, но да питам и за друго хубаво масло, че не ми се правят експерименти.
Вчера взех това, на вкус ми хареса
Скрит текст:

# 130
  • Пловдив
Да се изкажа и аз за ксеноестрогените. Има един професор гинеколог, специално правил изследване по темата. Детски гинеколог е. Преди време ни се наложи да го посетим и доста говорихме по този въпрос. Та той каза, че неслучайно вече доста се тръби за тези неща на Запад. Точно по такива причини зачестявали случаите на деца със спорадичен цикъл на 4 години, подути млечни жлези и други такива. Ето една негова статия: http://www.gynecomastia-bg.com/2011/02/xenoestrogens-gynecomasti … -female-male.html. Говорихме за бъканите с хормони пилета и т.н. Така че съгласна съм с всичко, писано от Аглика - ксеноестрогените изобщо не са за подценяване. Но и за тези неща човек трябва да остане в границите на здравия разум. Това, което аз правя, е да сведа до минимум употребата на пластмасови съдове и козметика. Даже голямата си носи вода в стъклено шише в училище, също и храната й от вкъщи обичайно е в такива съдове.
Разбира се, и с Шоки няма как да не се съглася, понеже ако поднасяме кофти храна в хубави съдове, ако водим застоял живот, няма как да очакваме да се радваме на добро здраве. Макар че гаранция - Франция, както са казали хората... Mr. Green
И не на последно място мислите и цялостният начин, по който гледаме на всичко около нас, отношението ни с и към другите, също са голям фактор за здравето.
И тук по повод казаното от Вери, и за мен духовната извисеност не зависи от това, което ядем (т.е. дали сме месоядни или вегетарианци), но пък е пряко свързана с отношението, което имаме към храната и храненето като цяло (да се храним осъзнато, да сме благодарни, да се радваме на даровете на природата и т.н., да оценяваме това, което имаме, да се храним с мисълта, че правим най-добро за себе си, с грижа и обич към тялото, което ни е дадено и ни служи, а не с омраза и т.н.)...Малко се отплеснах, но предполагам, разбира се какво имам предвид... Embarassed При всички случаи е добре и важно да имаме добри и чисти мисли...
Не може някой да ми каже, че живее здравословно, понеже не яде месо, а в същото време да сипе жлъч и омраза по всеки, дръзнал да хапне дори пилешка кълка...Искам да кажа, за мен нещата са комплексни и всичко е свързано.
Тиганът ми е за смяна и там смятам да предприема мерки. Сега ползвам някакъв алуминиев, италиански, уж с безвредно покритие, но покритието ми вече е с нарушена цялост.
Та, като стана дума, да питам, керамичните тигани безвредни ли се водят? newsm78 Или зависи?

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:09 от yulinga

# 131
Аз ползвам масло на Равногор, но ако няма как да се снабдя  с него, избирам немските масла по магазините, рядко, но все още се случва да намирам опаковки, които са само на немски Simple Smile те са по-изгодни от президент, а при нас маслото върви много, около 1кг за седмица  Rolling Eyes
На Добрев също е добро, малко по-водно от Равногор.
Сирене също на тези марки купувам, но ние не ядем много, общо взето в миш маш и рядко със салата, та по-скоро от сиренето килограмът е за месец, та не гледам много съдържанието на въглехидрати.  Rolling Eyes
Мон, не знам в Бургас имат ли магазини Добрев или Равногор, но ако намериш на някоя мандра магазин, пробвай тяхното.

И ние сме с чугунен тиган от няколко години, тренирам ръцете Simple Smile и при готвене и при миене Simple Smile доволна съм и поддръжката не е кой знае колко сложна, а предимството да не мислиш с какво бъркаш вътре си заслужава отвсякъде  Mr. Green

# 132
Ох, много ги рекламират тези керамични покрития, но няма измиване това нещо - пък може и аз да съм попаднала на менте  Thinking
Иначе за сега съм най-доволна от Цептерските тенджери(и те са с тройна употреба - готвене-тренировка-оръжие  Laughing ), но смятам да пробвам едни с някакво каменно покритие - уж безвредно. Ще докладвам  Peace
Масло - немско - Маркенбутер мисля, че се казваше.

# 133
Да се изкажа и аз за ксеноестрогените. Има един професор гинеколог, специално правил изследване по темата. Детски гинеколог е. Преди време ни се наложи да го посетим и доста говорихме по този въпрос. Та той каза, че неслучайно вече доста се тръби за тези неща на Запад. Точно по такива причини зачестявали случаите на деца със спорадичен цикъл на 4 години, подути млечни жлези и други такива. Ето една негова статия: http://www.gynecomastia-bg.com/2011/02/xenoestrogens-gynecomasti … -female-male.html. Говорихме за бъканите с хормони пилета и т.н. Така че съгласна съм с всичко, писано от Аглика - ксеноестрогените изобщо не са за подценяване. Но и за тези неща човек трябва да остане в границите на здравия разум. Това, което аз правя, е да сведа до минимум употребата на пластмасови съдове и козметика. Даже голямата си носи вода в стъклено шише в училище, също и храната й от вкъщи обичайно е в такива съдове.
Разбира се, и с Шоки няма как да не се съглася, понеже ако поднасяме кофти храна в хубави съдове, ако водим застоял живот, няма как да очакваме да се радваме на добро здраве. Макар че гаранция - Франция, както са казали хората... Mr. Green
И не на последно място мислите и цялостният начин, по който гледаме на всичко около нас, отношението ни с и към другите, също са голям фактор за здравето.
И тук по повод казаното от Вери, и за мен духовната извисеност не зависи от това, което ядем (т.е. дали сме месоядни или вегетарианци), но пък е пряко свързана с отношението, което имаме към храната и храненето като цяло (да се храним осъзнато, да сме благодарни, да се радваме на даровете на природата и т.н., да оценяваме това, което имаме, да се храним с мисълта, че правим най-добро за себе си, с грижа и обич към тялото, което ни е дадено и ни служи, а не с омраза и т.н.)...Малко се отплеснах, но предполагам, разбира се какво имам предвид... Embarassed При всички случаи е добре и важно да имаме добри и чисти мисли...
Не може някой да ми каже, че живее здравословно, понеже не яде месо, а в същото време да сипе жлъч и омраза по всеки, дръзнал да хапне дори пилешка кълка...Искам да кажа, за мен нещата са комплексни и всичко е свързано.
Тиганът ми е за смяна и там смятам да предприема мерки. Сега ползвам някакъв алуминиев, италиански, уж с безвредно покритие, но покритието ми вече е с нарушена цялост.
Та, като стана дума, да питам, керамичните тигани безвредни ли се водят? newsm78 Или зависи?

202uu 

# 134
Относно водата в пластмасовите шишета, преди време бях гледала едно филмче на една американка за чешмяната вода. Общо взето от него излизаше, че срещу чешмяната вода е проведена същата кампания както срещу маслото при появата на маргарина или поне аз си направих такава асоциация. Трябва да се разтърся да го намеря.

Общи условия

Активация на акаунт