ВМ-НВХ, част 62

  • 42 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 6 425
82% масленост на маслото е точно толкова, колкото трябва да бъде, доколкото знам Peace Все пак има някакво малко количество лактоза и белтък, които могат да се отделят (така се прави ghee - тогава остава кажи-речи само чистата мазнина). Но в България май не всички масла са с 82% масленост, а има и по-евтини с по-нисък процент.

Между другото, нали наскоро обсъждахме женските тела и мускулите - преди малко Инес Субашка качи своя снимка от тази сутрин на страницата си във Фейсбук, на която не демонстрира мускули, а е застанала нормално. Изглежда точно така, както мисля, че повечето жени биха искали да изглеждат Wink И определено ръцете й не изглеждат толкова мускулести, колкото когато специално позира, за да демонстрира мускули Wink Разбира се, вижда се, че коремът й е перфектно стегнат, но не стои грозно. Ръцете също - долавят се точно толкова мускули, колкото ръцете да изглеждат добре оформени, а не една безформена маса.

# 166
  • Мнения: 183
Инес Субашка е на същия режим ли? видях във ФБ, че е дала рецепти за бонбони, но са с боровинки и мед.

# 167
  • Мнения: 6 425
Режимът на Инес Субашка е нещо като нисковъглехидратно палео, т.е. почти не яде млечни, само рядко домашни. А иначе дава и рецепти за палео десерти, но на няколко места вече пише, че самата тя от повече от година не е яла нито захар, нито плодове, нито тестено.

Уточнявам, че палеото не е непременно нисковъглехидратно (т.е. не е чак толкова нисковъглехидратно), а и количеството въглехидрати и видът им по начало зависи до голяма степен от индивидуалните особености на човека. Инес със сигурност би могла да яде повечко захар, ако реши, защото тренира усилено. Разбира се, самата тя избира да се храни изключително с месо, яйца и зеленчуци, но например наскоро беше правила палео торта за рождения ден на баща си. Това, че дава рецепти и за сладки неща, не значи, че те са за редовна консумация, а са възможности за специални случаи - по-здравословен вариант например от купешките сладкиши и торти.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 13:12 от Cioccolata

# 168
  • Мнения: 2 275
Milk_butter Hugискаш менюта Thinking
мой съвет:не искай Laughing
аз съм на този начин на хранене от 1 година плюс 3 месеца подготвителни
така де,не е лесно да минеш от "вредността" на маслото и свинското към полезността им
и признавам Embarassedпреди една година изяждах три пъти повече от сега и основното ми време минаваше в търсене на режимни десерти ooooh!
ако си направиш труда да погледнеш рецептите ще намериш доказателство Laughing
сега за мен десерт е малко 100% шоколад или 200 г сметана
помня,най -отчайващо ми действаше "едно яйце в гуфретника" на УАСП Hugза закуска
аз си хапвах 2 с масло плюс кафе с кокосово и краве масло
сега е само кафе с кокосово
една пържола или едно бутче Tiredтова си беше немислимо за мен,но няма да кажа колко изяждах Crossing Arms
но ще обадя:ние сме двама на режима и 1 кг месо за ден си отиваше без проблем
сега е за  :thinking:2-3 дни
всичко това за да ти кажа да ядеш до засищане,гледай първата страница и блога на Шоки Hug
ще бъде много храната ти в първите месеци,но ще намалее
дай си време

# 169
  • Мнения: 20 887
Момичетата от темите за козметика споделяха за лосиона с розова вода и жожоба, съотношението беше 3:1 или 4:1, на който както му допада.

# 170
  • Мнения: 87
Здравейте, момичета!
Време е за месечния ми отчет, знаете че не пиша често, но не пропускам месец без да дам отчет.  Simple Smile
Минаха седем месеца откак съм на режима, ползите са много и вече съм ги споделяла. Кратко напомняне за новите момичета - аз съм с инсулинова резистентност с всичките й екстри - затлъстяване, високо кръвно, висок холестерол и триглицериди. Към днешния ден съм спряла всички хапчета, които пиех години наред - Метформина /Сиофор/, двата вида хапчета за кръвното, тъй като вече не поддържам високо кръвно, както и хапчетата за холестерола и триглицеридите. Всичко това е в резултат само и единствено на режима на хранене.
Иначе застоят в свалянето на килограмите продължава вече трети месец, но без да следя точно мерки на обиколките си, съм убедена, че продължава оформянето на тялото ми, т.е. намаляват обиколките. Не ме дразни този застой, защото се чувствам добре и знам, че един ден килограмите пак ще тръгнат надолу. Освен това, нещо което също съм казвала е, че вече нося с два номера по-малки дрехи, така че за момента напълно ме устройва състоянието. Всъщност като килограми свалих тези 8,5 кг, които качих последно за много кратко време. Сега, оставащите килограми, които ме чакат да ги боря, си ги влача от повече години, така че явно и повече време ще отиде за свалянето им.

Относно целулита - моят се повлия изключително добре. Дори, както отбеляза онзи ден мъжът ми, вече ги няма "трапчинките" на дупето ми.  Mr. Green

Дадох си сметка за нещо - когато бях качила килограми, не обичах да се снимам. Нали знаете как едрите хора на снимките изглеждат още по-едри. Е, сега установих, че вече и на снимките си личи, че съм отслабнала и това определено ми носи удоволствие и започнах да се снимам с настроение. Вече не гледам на снимките така все едно някой държи насочена пушка срещу мен.  Mr. Green А и се самонадъхах, че след като и на снимките се вижда промяната, то значи тя е повече от реална.  Crazy

Сега да си призная кои са в момента подводните камъчета за мен - пийвам по една чаша бира почти всеки ден /алкохолната дружинка, наздраве  Wink  Laughing/, както и на морето, ядях всеки ден сладолед. Нищо друго не ме блазни - нито хляб, нито картофи, нито ориз, нито торти и т.н. Мога и без тези двете, но ей така, позволявам/х си ги. Ще ги спра и тях обаче...скоро.  Laughing

Момичета, на мен също ми е много приятно да ви чета, защото може да не пиша често, но ви чета редовно. Благодаря за позитивната нагласа, както и за споделената информация!   bouquet

ПП. Някой ме беше питал за примерни менюта. Извинявам се закъснелия отговор, но нещо такова:

Закуска - кафе с малко масло или ако съм гладна - парче кашкавал с масло, плюс няколко маслини понякога, домат.
Обяд - яйца /варени, пържени, омлет, днес - миш-маш/ със салата; месо, печено на фурна или на скара със салата; месо, сготвено със зелен фасул или с грах, или със зеле и разбира се - салата.
Вечеря - и аз, като Шоки, напоследък ям салата със сирене или със сметанов сос. Понякога ям месо със салата - например пилешки шишчета.
Никога не съм търсила варианти за режимни десерти, в смисъл на нещо сложно и засукано, в началото си правех кремчета от сметана с какао и кокосови стърготини. Сега не ми се ядат и не си правя нищо. Стига ми прегрешението със сладоледа.  Mr. Green

# 171
  • Мнения: 6 425
*Кокиче*, много хубаво, че се обаждаш и че имаш добри новини! Hug Всъщност потвърждаваш наблюденията и на други, че тялото се оформя, въпреки че може килограмите да не мърдат. Чела съм, че това може да се дължи на уплътняване на мускулите, а и на костите, така че кантарът със сигурност не е най-добрият показател за промяната Peace

За снимките мога да потвърдя написаното от теб Simple Smile Аз много години не се харесвах нито в огледалото, нито на снимки, някак не можех да приема, че това съм аз. Поглеждах се в огледалото преди излизане, колкото да се убедя, че имам горе-долу приличен вид. Но от тийнейджърските години до 34-ата ми година почти нямам снимки, на които да ме има Embarassed А след това, когато бях свалила вече голяма част от килограмите, започнах да се харесвам и на снимки, вече исках да се снимам (или поне нямах против), а и непрекъснато търсех огледала, за да се оглеждам. По улиците се оглеждах непрекъснато във витрините Crazy Сега вече съм го преодоляла донякъде, но не напълно все още Embarassed

На мен ми повлия много положително и това, че циклите ми станаха по-чести Embarassed Много, ама наистина много ми тежеше нередовният цикъл (буквално се смятах за по-малко жена от другите), но се инатях и не исках да приемам хормони Embarassed

Да допълня, че на страницата във Фейсбук на Wheat Belly тези дни се появяват много снимки "преди" и "след" и има наистина впечатляващи резултати. Д-р Дейвис е върл противник на пшеницата и препоръчва да се изхвърли напълно от менюто, а за сметка на това да се премине към НВ-ВМХ (а не към безглутенови, но високовъглехидратни боклуци, каквито много хора използват, когато спрат глутеновите храни). И многократно е посочвал, че проблемът при пшеницата изобщо не е само глутенът, а са куп неща - и високото съдържание на въглехидрати, и пристрастяващите й свойства, и модификациите, които са внесени постепенно в нея и които има данни, че могат да влошават или дори да предизвикват автоимунни заболявания. Разбира се, много хора имат най-различни форми на чувствителност към глутена, но това е само част от проблема при съвременната пшеница.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 19:21 от Cioccolata

# 172
  • Мнения: 183
добре, няма рецепти. всеки се храни според собственото си усмотрение, но все пак има ли някакво съотношение, което трябва да се спазва: Б:ВГХ:М, като отношение  на храна /например 200гр. пилешко, а не Б,които се съдържат в него/

# 173
  • SA
  • Мнения: 3 349
*Кокиче*, браво на теб! Чудесни резултати! То само факта, че си успяла да спреш толкова лекарства си е истинско постижение. Колкото до отклоненията от режима- аз сьм за такива от време на време, които ни доставят удоволствие ( и когато разбира се човек е достигнал до фаза да се владее и да не прекалява с тях).  Embarassed
На алкохолната група -   Wine Glass  и една сентенция, която видях днес на витрината на магазин за алкохол:
" A day without wine is like a day without sunshine!"
Milk_Butter, аз сьщо мисля, че правилната формула за хранене е месо/или риба/или яйца/или сирене(кашкавал) + някакьв зеленчук, приготвен по различен начин- задушен, суров( на салата), в сьстава на нещо сготвено. На ден поне 2-3 такива хранения. И ако се огладнее през останалото време - хапване на малко ядки, заквасена сметана, кисело мляко, или някакьв режимен десерт. Когато човек се храни по този начин, рядко има нужда да се изчисляват грамове , сьотношения, проценти.
Аз напоследьк ям 2 пьти дневно. Едното ми хранене е обикновено някакво месо, или риба сьс зеленчуци. Другото е яйца с авокадо, маслини, пак малко месо понякога. Вечер често и аз хапвам нещо като салата от авокадо, нарязани 2 сварени яйца, малко домати чери и маслини. Понякога добавям и задушени броколи. Или пьк си приготвям от дюнера ( дето му бях постнала снимката тези дни). Не изпитвам нужда от кой знае какво разнообразие напоследьк. Никога не ми омрьзват тези храни. Макар че откакто сьм в Южна Африка, се радвам на голямо разнообразие от хубаво месо и всякакви дреболии, които винаги са налични в магазините в охладено сьстояние.

# 174
  • Мнения: 183
а има ли някъде режимни  десерти?

# 175
  • Мнения: 100
Stpap, и от мене едно мнение: много е хубаво, че искаш да намалиш мазнините по бедрата!   bouquet По принцип натрупване на мазнини там показва излишен естроген в тялото, а той е рисков фактор за някои видове женски рак - на гърдата, на яйчниците. Абсолютно задължително е излишните мазнини да намалеят, защото те са активна хормонална тъкан, която излъчва едно вещество - ароматаза, което беше прекурсор на естрогена. Освен това се отърви от всички чужди на тялото естрогени, т.нар. ксеноестрогени: намират се в пластмасовите опаковки на храни и масовата козметика. Недей да си притопляш храната в пластмасов съд, а само в керамика, стъкло или метал. Опитвай се да избягваш тефлона за готвене - аз за жалост не мога, но по принцип керамичните или метални съдове са най-доброто. Просто всички пластмасоподобни вещества съдържат ксеноестрогени, които при топлина попадат в храната и после в организма. Наричат се обезогени, или вещества, които предизвикват напълняване.
Напълно подкрепям. Ето и някои интересни статии по въпроса, които бях намерила преди време (AGLIKKA  доста добре ги е обобщила, по-скоро ги пускам, ако на някой иска да прочете повече по въпроса):
http://maximusmark.com/2011/07/how-to-get-contest-ready-sexy-legs/
http://ezinearticles.com/?Aromatase-and-Estrogen-Dominance---Wha … o?&id=2331288

AGLIKKA, какво те затруднява да изключиш тефлона? Ние преди 3-4 години някъде минахме на чугунени тиган и тенджера, сега наскоро си взех и една голяма тенджера/тава от Силарган. И от двете сме доволни, но чугунът е значително по-евтин от Силаргана и човек като свикне с поддръжката му, въобще не пречи. А и готвенето с чугун си е половин силова тренировка - хем тренираш, хем ядеш после Wink

Ами, имаме си нормални тефлонови тигани и ще ни бъде яд да ги хвърлим току така, но аз на тефлон правя само яйца и понякога зеленчуци. Останалото се готви в метал, варене, печене, дори си имаме грънец за гювеч и капама. Но за пържене ползваме тефлон. Пък и керамичните са доста скъпи, а аза чугуна не знам цени. Можеш ли да ме ориентираш?

Иначе забравих да добавя и соевите продукти: те са изключително опасни, а соята я слагат във всичко каквото си помислите. Трябва много да се четат етикети.

# 176
  • SA
  • Мнения: 3 349
а има ли някъде режимни  десерти?

Да, разгледай темата с рецептите за ВМ-НВХ в сьщия подфорум.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 177
  • Мнения: 687
Ами, имаме си нормални тефлонови тигани и ще ни бъде яд да ги хвърлим току така, но аз на тефлон правя само яйца и понякога зеленчуци. Останалото се готви в метал, варене, печене, дори си имаме грънец за гювеч и капама. Но за пържене ползваме тефлон. Пък и керамичните са доста скъпи, а аза чугуна не знам цени. Можеш ли да ме ориентираш?
Ясно Simple Smile Аз успях да подаря моите на сестра ми и майка ми. Така или иначе искаха да си купуват и нямаше да ги спечеля за каузата за нещо различно Sad

Чугуненият ми тиган по спомени около 80лв ми излезе (от Англия поръчван, че тук нямаше какъвто искам). Не са малко пари, но реално е почти вечен (в американския ибей продават страхотни на 100+ години) - в смисъл за разлика от тефлона например няма как да се надраска и т.н., тъй като няма покритие, а си е масивен чугун. За да не залепва се прави покритие от мазнина, опечена на висока температура, при което протичаше някакъв процес (ще излъжа за името). Т.е. в най-лошия случай, ако пострада покритието трябва да се направи наново (в домашни условия се прави). Ако ти е интересно, мога и повече да ти обясня, но наистина не са малко пари и е особен като боравене, поне докато свикне човек. Аз бях скептична като си купихме тенджерката, но бързо свикнах, после си купихме и тиган и сега са ми любими. Не знам дали не си внушавам, но пържолите приготвени в него са ми по-вкусни Simple Smile

# 178
  • Мнения: 183
а има ли някъде режимни  десерти?

Да, разгледай темата с рецептите за ВМ-НВХ в сьщия подфорум.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
о, страхотно, мерси!

# 179
  • Бургас
  • Мнения: 255
Момичета,записвам се и се връщам да чета,че още съм на предната тема

Общи условия

Активация на акаунт