ВМ-НВХ, част 62

• 42 388
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Пък аз си пия магнезий Simple Smile

# 91
  • SA
Я сега пьрво да отговоря на Тонито, пьк след това се врьщам да чета Таня и Аги  Hug.
Значи за фруктозата и хиперурикемията - ясно е, че молекулата на фруктозата няма как самата тя да образува пикочна киселина. Дискутират се различни механизми, по които приема на големи количества фруктоза водят до хиперурикемия - ето например тук са описани:
http://www.livestrong.com/article/485053-why-fructose-elevates-uric-acid/
Най-общо казано, предполага се, че метаболизирането на фруктозата в черния дроб води до изчерпване на запасите от АТФ, а това нарушава от своя страна белтьчния метаболизьм в него и в резултат на това се образуват в по-големи количества вещества като пикочна киселина и млечна киселина. Даже това се свьрзва с механизма на вьзникване на хипертонията и водната задрьжка при метаболитния синдром.
Таня, макар че повечето диабетици от 2 тип са и сьс затльстяване, има известен процент и такива, които нямат наднормено тегло. А пьк и диабетьт не е само 1 и 2 тип, а има и още много по-рядко срещани форми, които имат някои различия в протичането.
Еее, Аги, принц Хари си е симпатяга.  Wink Аз повече го харесвам от брат му.

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 20:25 от kameloth

# 92
Нещо, което не е конкретно по темата, но може да е интересно на някой. Забелязах, че тук доста хора се интересуват и от процесите в тялото като цяло. Попаднах на този курс за "Увод в Човешката Физиология" в Корсера (напълно безплатен е, както и останалите курсове в системата):
https://www.coursera.org/course/humanphysio
Засега съм изгледала само половината от лекциите за първата седмица, но определено ми е много интересно.

Ада, запаметих линка. Ще чета като ми остане време.

# 93
За дефицита на магнезий четох, че отчасти се дължи и на омекотяването на питейната вода (обработка). В миналото, когато се пиела вода от кладенци, се приемал магнезий и под тази форма, но днес водата ни е предварително обработена в повечето случаи.

А иначе бях започнала да чета и ще си довърша статия от Пол Йобек за заблудите относно калориите, броенето на калории и ролята на калорийния дефицит при отслабването (т.е. един вид, че съзнателно създаване на калориен дефицит чрез повече спорт и по-малко храна е безсмислено). Но статията е доста дълга, изисква внимание и макар че имам доброто желание да я преведа (от норвежки), не знам дали ще стигна дотам Embarassed Но може да обобщя накратко.

# 94
Намерих това интервю, но не съм го прослушала: Deep Nutrition with Cate Shanahan, MD

# 95
  • София
Да постна и един линк за магнезия: http://www.krispin.com/magnes.html Дефицитът се асоциира с куп проблеми, вкл. метаболитния синдром, а високият инсулин водел до изхвърляне на магнезий от организма ...
Разбирам, че магнезия е важен, но приемът му поне при  мен води до проблеми с тоалетната. Наистина е неприятно и реших, че съмнителния ефект не си струва дискомфорта. 
А всъщност може би трябва да ги намаля до 200 мг. До вчера приемах по грам на ден.

# 96
Момичета, мерси много за топлото посрещане и отговорите.   bouquet

Вивиан- аз съм с 4те кг. за сваляне.
Висока съм 158 см. и тежа 57 кг., но съм с корем като в 5я месец. Искам да махна корема и ако стана поне 55 кг. , пак бих била щастлива. До преди 3 месеца кърмех и бях 55 кг., в момента в който спрях започнах да качвам. Това за мен бе сигнал, че метаболизмът ми спира и за това сега съм се амбицирала да не позволявам това. лошото е, че като почна да свалям, не топя корем, а гърди и това съвсем ме демотивира.

Днес не ядох сметана, а като ми прегладня хапнах малко бадемов тахан и увеличих кокосовото масло в кафето.
Искам да ви питам за кафето - момичетата с ИР - безкофеиново ли пиете? Преди лекарката ми беше казала, че кофеина вдига инсулина. Аз пия по 2 кафета на ден(сутрин и следобед)  - основно заради кокосовото масло, но май ще трябва да заменя с  безкофеиново.
И последен въпрос - ВМ диета увеличава ли целулита? Не знам от спорта или от диетата, но вчера забелязах, че яко ме е нападнал. Rolling Eyes

# 97
  • SA
Balonesa , щом имаш доказана инсулинова резистентност, си попаднала на правилния режим на хранене, с който ще свалиш мазнини точно от проблемните ти места. Всьщност ти нямаш някакво значително затльстяване и си мисля, че инсулиновата ти резистентност едва ли е много тежка.
За целулита - сигурно се шегуваш!  Simple Smile ВМ-НВХ не само че не увеличава целулита, ами според мен е единствения начин да се отьрвеш от него. Всьщност по отношение на този целулит много се говори и всевьзможни обяснения се дават, но според мен, при преобладаващата част от жените си е просто мастна тькан, натрупана на специфични места, която изглежда на буцички, поради особеностите в строежа на мастната тькан при тях. Вероятно роля има и задьржането на течности при високовьглехидратно хранене. Поне при мен, при стриктно ВМ-НВХ изчезва всякакьв целулит, пьк не е като да не сьм предразположена кьм образуването му.
За кафето - ти не пиеш големи количества, така че 1-2 кафета на ден не мисля че ще ти навредят, нито пьк ще ти повишат кой знае колко инсулина, при условие, че се храниш нисковьглехидратно.  Ако го пиеш само заради кокосовото масло - има и други начини да го приемаш - може да си приготвяш режимни сладкиши, или пьк да си пьржиш яйца в него ( стават чудни!).  Безкофеиновите кафета доколкото знам се обработват с разни химикали и не са много препорьчителни.

# 98
Здравейте,
аз за първи път пиша във форума и изобщо за първи път пиша във форум изобщо.
Имам огромен проблем, за който търся съвет.
Имам поликистоза на яйчниците и инсулинова резистентност, защото го приемма като много гаден проблем, който ми бърка в съзнанието, самооценката и самочуствието
Това, за което искам съвет е инсулиновата резистентностл След години лутане по лекари, най-после през ноември 2012 година един ендокринолог ми обясни какъв е проблема и ми назначи терапия за инсулиновата резистентност. Дълги години се чудех - защо след като съм на мъчителни диети и непрекъснат глад аз все съм дебела (висока съм 172 см. и в момента съм 68 кг. - като по-голяма част от килограмите са на ханша, дупето и бедрата ми) е сега ми стана ясно. Лекаря ми изписа Диане-35 и Метформин (2500 мг на ден), успях да сваля 4-5 килограма и инсулина от 100, за три месеца ми падна на 40. Но в следващите 3 месеца отново се качи и сега в момента е 88. И свалените килограми се върнаха (задника и бедрата ми са огромни). Съответно лекари ми смени и терапията. Сега не приемам метфогама, а взимам Инофолик (сутрин и вечер по едно прахче). Пия го от 1 седмица, но не виждам ефект. Моля ви дайте ми съвет какво да правя. Надявах се поне едно лято да не ме е срам да се покажа по бански, защото съм дебела (бедрата ми са като подути и изглеждам като на слоеве), но явно и това лято няма да е така.
Вероятно пиша доста объркано, за което моля да ме извините, и вероятно проблема ми не изглежда сериозен, но за мен е. И колкото и да чета разни статий, нищо не помага. Не знам какво да правя.

# 99
За Филаделфията разбрах, благодаря че си направихте труда да си прегледате хладинлиците заради мен  bouquet. Аз не че съм се разяла, но детето много го яде и аз като купуваме все му викам да вземем Филаделфия понеже вие такова консумирате. Ама то пък тукашното не е за ядене с тези химии. Така че от утре ща налагам емабрго и на Филаделфията Mr. Green (милото има пак да ми вика сега и това ли не даваш, другите деца как ядат чипс и пият кола и не са болни от рак, а ти толкова все ме пазиш и съм болен  Sad).

Ох аз пак малко с един тъп въпрос извън дискусията се намесвам за което се извинявам Embarassed, но: като казваме кое мляко, сметана колко масленост има кое на етикета гледате?  Аз по принцип си заквасвам мляко в нас, но вчера реших да си купя така прословутото гръцко кисело мляко което в момента е заляло американския пазар здраво. И едва с триста зора намерих едно дето не беше fat free. Та на кофичката пишеше milk fat 10%, Total Fat 33%, Sat Fat 68%. Кое да гледам? Определено няма да повторя – кисело като оцет беше Sick, доста гъсто, не пишеше да има нишесте вътре, но може и да е имало.

Отностно млечните аз си живея с мисълта, че не ги ям много, но като взех да маркирам календара, то нямам ден без млечни Embarassed Simple Smile. Добре че вашите разфасовки са по 200гр. Тук при нас продават по 1,360кг. И познайте – по половин на ядене с малини и кокосови стърготини заминава Embarassed. Та съм спряла да купувам. Та като доказателство по тезата за калориите, за пореден път се убеждавам, че нямат значение. Иначе с тези количества досега слон да бях станала, друг е въпроса че и заслабване няма.

А винаги ли големите бебета се асоциират с диабет по време на бременност   newsm78? Аз диабет съм нямала, а откъде моето се роди толкова голямо 4 500 на 50кг майка и до ден днешен се чудя. Като се сетя почти нищо не ядях първите месеци, от къде се е хранило моето бебе та да стане толкова голямо?

Balonesa ВМ-„диета“ не повишава целулита, напротив бих казала, че се изчиства дори и без спорт (разбира се този начин на живот съчетан със спорт води до далеч по-добри и по-бързи резултати). А отностно топенето на гърди май всички сме така. По принцип казват че като се топи се топи от всякъде. Няма такава диета или упражнение което да ти стопи само дупето, корема или краката, а всичко останало да си остане същото за съжаление.

# 100
  • SA
Stpap, напротив, проблемьт ти си е много сериозен и най-доброто нещо, което можеш да направиш, за да го решиш, е да преминеш на ВМ-НВХ. Хормоните, които пиеш ( доколкото разбирам все още си на Диане), нямат да решат проблемите ти. Инофолик - вероятно ще ти е от полза, но основното в борбата с тези проблеми е храненето.
Моя сьвет е да прочетеш подробно пьрвия постинг от темата и да започнеш да се храниш високомазнинно-нисковьглехидратно. Положителни резултати сьс сигурност ще имаш както по отношение на теглото, така и по отношение на хормоналните ти нарушения.
Питай за всичко, което не ти е ясно в темата. И много успех ти желая!  Hug
vici75Heart Eyes, чак ми стана мьчно за детето. Ми нека си хапва от време на време Филаделфия, чак пьк толкова да е вредна, не вярвам. За грьцкото кисело мляко при вас направо се изненадвам - тук това, което се води грьцко е обикновено винаги двойно-маслено. А за куриоз - това, на което пише "бьлгарско" е винаги обезмаслено , или fat-free. Но кисело мляко купуваме само за закваска по една малка кутийка и си заквасвам - винаги ми се получава супер гьсто и хубаво кисело мляко, каквото в Бьлгария не мога да постигна, дори и с мляко от домашни крави. Не знам каква е причината, вероятно закваската.
За бебетата - предполагам че и други фактори могат да имат значение за раждането на бебета-гиганти. Просто високият инсулин е най-честия сред тях. А твоето бебе не е било чак толкова голямо, верно, малко по-едричко от средното тегло, ама все пак не надхвьрля 5 кг.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 22:52 от kameloth

# 101
kameloth vici75 мерси! За целулита си мисля, че може и от жегите и от задържането на течностти преди цикъкла, дано изчезне.
за кафето - освен да го сменя с какао или инка. Видях в магазина някакво разтворимо от лимец, но не знам дали не е въглехидратно...

Stpap, защо са ти спрели метформина? Аз съм ПКЯ и ИР, пиех Сиофор и страшно много кг. свалих - вкара ми в норма хормоните, оправи ми овулацията и благодарение на него забременях.  Wink

# 102
Аз съм на Диане-35 от 8 години, съответно предписан ми от поредния ендокринолог тогава и всеки следващ го потвърждаваше като терапия. За мен в момента забременяването не е на дневен ред.
Основният ми проблем е теглото и това как се чуствам с тези високи нива на инсулин - непрекъснато ми е лошо и отпаднало.
На метформин бях от Ноември 2012 година. Честно казано незнам защо ми го спряха. Обяснението на лекаря беше, че ще пробваме да влияем на друг рецептор за инсулина, защото явно метформина не влияе достатъчно добре - През ноември инсулина ми беше 100, през февруари беше 40, а през юли отново беше 88, въпреки максималната доза метформин. А и лекарите не са най-обяснителните хора. Та само това знам.

# 103
  • SA
Stpap , основният фактор, който стимулира инсулиновата секреция са вьглехидратите, така че каквото и да пиеш, ако не ги намалиш значително в храната си, трудно ще успееш да намалиш и инсулиновите си нива. Това 88 - инсулин на гладно ли е, или след обременяване?

# 104
Здравейте, за пръв път пиша в темата, пък за този тип хранене разбрах едва днес... Интересува ме следното нещо и ще съм много благодарна, ако някой ме просветли: ако човек е генетично слаб, с бърз метаболизъм и без склонност за пълнеене, без други регистрирани заболявания, има ли ползи за него от такъв режим?  Или е по-удачно да си следва по-високо въглехидратен режим просто. Като казвам високовъглехидратен, имам предвид "полезния" високовъглехидратен - зърнени храни и плодове, а не пържени картофи и торти.

И второ, при бебетата и малките деца, как разбирате, че този режим е удачен за детето ви? При положение, че няма как да се знае има ли инсулинова резистентност и пр. ...
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт