Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са примерите за хора, които са изпаднали в състояние на сома?
Какви са основните характеристики на кето диетата?
Какво трябва да яде човек с инсулинова резистентност, който следва ВМ-НВХ диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са примерите за хора, които са изпаднали в състояние на сома?
-
Какви са основните характеристики на кето диетата?
-
Какво трябва да яде човек с инсулинова резистентност, който следва ВМ-НВХ диета?
Храненето на човек с инсулинова резистентност, спазващ ВМ-НВХ диета, може да включва храни като яйца, масло, сирене, кисело мляко, филе от лефер, вратна пържола и тахан от сусам или бадеми. Той също така трябва да участва в кардио тренировки три пъти седмично. Въглехидратите могат да бъдат коригирани според индивидуалните нужди на организма.
-
Какви са основните характеристики на кетогенната диета?
-
Какви са препоръките за хранене при режим на ВМ-НВХ?
Разбира се, това не значи, че оризът, киноата, булгурът, елдата и т.н. сами по себе си са боклуци от същата категория като например зрънчо, чипс и подобни, просто не са особено пълноценна храна (не са богати на хранителни вещества), а съдържанието на въглехидрати е високо. Според мен дори при деца (и не само) с цьолиакия не е нужно да се търсят начини да се замести брашното, а може просто да се предпочитат други храни. Т.е. не е необходимо да се прави хляб от царевично/оризово/нахутено и бог знае какво брашно, а просто не се яде хляб. Вместо това се ядат месо, яйца, млечни, зеленчуци, плодове, ядки и семена. Не е като да липсва храна, ако човек изключи глутеновите или изобщо зърнените. Но забелязвам, че майки на деца с цьолиакия преобръщат света, за да може детето да яде хляб и сладкиши - ето това е напълно ненужно и неправилно според мен

Само не знаех че и Кокиче е с нас

, и аз горе-долу използвам този подход с храните. Например ведньж седмично приготвям кайма сьс смес от зеленчуци. Няколко дни след това я използвам като пьлнеж за палачинки, смесвам я с парчета авокадо... По сьщият начин в хладилника обикновено има парчета печено на скара месо, което използвам сьс сьщата цел, добавям кьм салати,задушени зеленчуци.
Давала съм примера с вуйчо ми и баба ми, които живеят заедно. Той е диабетик и аз му пиля на главата да ограничава въглехидратите, а той донякъде ме слуша, но само донякъде (продължава да яде хляб Бонус например, хапва си и плодове, но като цяло се стреми да набляга на зеленчуците). От друга страна баба ми има тежък колит и без проблеми може да яде общо взето само картофи, ориз, хляб, бисквити, кифлички и бяло пилешко месо. Тя си готви за себе си, той - за себе си, но в апартамента редовно има различни видове бисквити, а тя прави също редовно кифлички за себе си. И вуйчо ми не може да ги подмине