Тема 10 - ДЕКЕМВРИйчето расте - бърбори, инати се и яде кюфте

• 51 212
  • 338
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен. Ние сме на вълна избор на жилище, но повечето са или първи или последен етаж.
За местенето с самостоятелна стая може да помогне като оставите детето само да си избере леглото и мебелите за стаята. Да участва в подреждането.

# 211
Здравейте момичетаааа Shocked
Гледам, гледам и  си мисля: я да видя декемврийската темичка, отдавна не съм я чела. И намерих я.. и гледам познато заглавие, поглеждам - от август пусната, поглеждам страниците - 15. И първия момент си помислих, че нещо грешка има.. но сега като прочетох последните 1-2 странички .. явно не съм само аз така: постоянно заета Laughing , покрай разни неща. А колко бързо се изписваха преди темите. Не, че съм била мн редовна..
Моя синковец е много палав, просто ми стопява нервите, не ме чува изобщо като му казвам нещо.......... само ако му викна, викам, отида до него.. или в краен случай му приложа минимално физическо въздействие така да го кажа.. Незнам, опитвам се винаги да е с говорене, но изобщо не ми се получава  ooooh! Tired
Относно боледуванията: аз не съм го пускала на ясла моя, но от познати научих едно хомеопатично средство, когато детето се разшмърка. И да ви кажа, мисля че помага.. Казва се Инфлуцид - около 10 лв/60 таблетки. Без лекарско предписание. Когато са засилени симптомите, може да се приема и през 2 часа (до 8 приема през деня).
Относно говоренето: моя и той говори, ама повечето думи на английски, щото постоянно когато сме вкъщи и е включен телевизора, той е на канала на бейби тв. И той си се учи сам, повтаря думички. Когато ми показва нещо, казва: "Люк мамо..  Joy".
По последнияпост, само мога да кажа: Обичам да купувам, да разглеждам мебели, въпреки че понякога ми става и досадно. Но като цяло ми харесва да се новообзавежда нещо  Wink
Пожелавам на темичката ни да "живне" и повече мами да се сетят като мен да пишат Simple Smile
Хубава вечер   bouquet

# 212
chereshkata na tortata, браво за побутването!  Hug
Чудя се какво да се похваля, така ни е завъртяло и нас ежедневието. Сега подготвяме рождения ден на каката следващата седмица. Стараем се през седмица да навестяваме Витоша. Забелязах, че дори два часа планински въздух влияе благотворно на хремавите или кашлящи деца. Лили започна много да се движи и още повече да говори. За моя щастие започна да губи от съвършената си кръгла форма  Mr. Green Радвам се на слънчицето и се надявам да ни позареди с доста сили. Относно болестите за себе си установих, че само времето и натрупания имунитет помагат. Лили минава сравнително леко през първата година на градина ( Пу-ПУ), но още от раждането си кара всички болести с кака си. Като станат на по 4 и ще сме мн по-спокойни  Flutter. Приятна почивка момичета!  Hug

# 213
Люби Hugдано си права,че като са по-големи ще е по-леко -че тази зима вс.вируси бяха "наши"

# 214
  • София
Привет и от мен!Вчера заведох децата на зоологическата градина.Не успях да ги загубя Laughing.Много се хареса тази разходка на Вили.Впечатлиха я животните на живо ,а не само от книжките.Ние сме в ремонт и у нас е хаос.Не му се вижда края скоро.
Мисля скоро да пусна Вили на ясла,въпрекиче тя не иска Sad.дано да са минали вече по-лошите вируси ,та да не боледува толкова.
Иначе е голяма бърборана и вече ръси разни смешки.Трябва да се записват някъде бисерите на децата,че се забравят Simple Smile.

# 215
Здравейте и от мен.
Аз пуснах Йоан на яслата и за няколко дена си има вече сополи, Сара и тя има, но нейните вече почти спряха  ooooh! Слагам капки коралгол, но ефект не виждам. Ако може да препоръчате нещо по- ефикасно   Rolling Eyes
Йоан не може да говори и според двата логопеда, при които го водих има някакъв проблем.

# 216
  • София
Аз изобщо не харесвам Коларгола.Не помагат,а само цапат.Виброцил е по.добре.
Добре де,като са ти казали че детето има някакъв проблем не са ли уточнили какъв точно е той?Така е много лесно да се каже Naughty.Понякога много се ядосвам на докторите,наче съм с добри чувства към тях,ама при такива положения....

# 217
Едната беше толкова категорична в "диагнозата" си, че направо ... Каза да водим детето да му гледат внимателно мозъка, да открият от какво е болен и лекарства да пие  ooooh! Другата пък го определи с рядко генетично заболяване, което трябва да определим какво е  ooooh!
Тия логопеди явно имат и диплома по генетика и неврология.  Crossing Arms
Едната без да види на лист каква е  диагнозата каза, че няма смисъл да работим с нея /Йоан хич не я хареса, не спря да мънка, да се дърпа от мен/. Аз все си мислех, че работата на логопеда е да прецени гледайки детето как играе, какво прави по време на играта и упражненията да разбере къде среща затруднения и да работи върху тях.
Йоан не може да си отваря устата при команда /като му кажа отвори си устата не я отваря/, не може да пие от сламка, не може да духа свещ, и друго, което виждам, че не може е това да скача.
Живот и здраве, средата на юни ще сме в София и ще го заведа на преглед при невролог, а ако успея и при генетик и детски дисморфолог. Мъжът ми не иска да чуе вече за болници и доктори, никъде не иска да водим детето. А и все си мисля, че ако се установи, че има рядко генетично заболяване това с какво ще помогне?

# 218
  • София
Милинка,добре си подбери специалистите,при които ще ходите.Това,че са в София не прави всичките добри.Детски невролог-най-добри са Литвиненко и в Св Наум.Но за първият часовете(ако си с направление)са заети до юни месец.За другите специалисти имена не мога да ти препоръчам.

# 219
За невролог съм се ориентирала към Христова в Токуда, че така и така ще сме там. За генетик също имам име, но с много негативно мнение.

# 220
Еййй, тва мира нямаш с баткото значи... ooooh! Като смятат, че има проблем, да си сядат на з@дниците и да го открият! Какво само мелят и никой не може да те насочи къде точно е дерта?! Tired Силно се надявам, че в момента изживяваш поредния период, от който ще ти остане единствено побеляла коса накрая... Hug

# 221
  • София
Теди,виждам надписче в профила ти,което ми харесва Grinning.Честито!Безпроблемна да ти е бременността!

# 222
Теди, тоя път изобщо не съм впечатлена от думите на логопедите. Искам да направя каквото е необходимо и да ми е спокойно има ли няма ли нещо.

# 223
Милинка, харесва ми трезвото ти и логично разсъждение! Искрено ти пожелавам успех!
Марса, благодаря! Simple Smile

# 224
Аз от доста време насам искам да заведа Йоан на невролог, но у дома никой не ме приемаше на сериозно. Никой не искаше да приеме, че детето има проблем до днес. Отново падна и си разкървави горната устна. Миналата седмица пък отново си цепна челото. Вече взеха да осъзнават и приемат, че нещо не е както трябва. Тия дни ще запазя час за лятото. Колкото по- рано се приеме, че детето има някакво затруднение, толкова по- добре, защото навреме ще се вземат мерки и с нужните упражнения, масажи и т.н. малко по- малко нещата ще си дойдат на мястото.
Докато едно нещо е поправимо няма страшно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт