Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 166
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета. И на мен ми предстои съвсем скоро да стана мама и съм се насочила към окръжна болница, заради д-р Славчев, бихте ли ми казали списъкът актуален ли е и къде мога да го видя евентуално. Благодаря предварително.

# 526
eli26, виж списъка на 1-ва стр. - актуален е  Peace
И бъди спокойна с д-р Славчев  newsm10

# 527
Здравейте и от мен. Раждане ми предстои през месец май и все още не се знае секцио или нормално ще бъде. Но има друга подробност. На 7ми направих тежка бъбречна криза и ми поставиха стенд за 3 месеца, т.е. трябва да го махна след раждането. Решила съм да раждам в ОБ, но чух че заради сденда ще искат да родя задължително секцио. Има ли някой да е минал през раждане със стенд в ОБ да сподели?

# 528
  • Варна
Здравейте, момичета, може и да е малко глупав въпросът, но ще раждам за пръв път, че и в болница ще влизам за пръв път, и не съм сигурна..
Относно нощниците от списъка - нощници ли трябва да бъдат или може и пижами? Предполагам едната е за раждането, което автоматично изключва пижамата, но после може ли да съм с пижама? Както и към вече излезлите от ОБ - как е температурата там? Живот и здраве, терминът ми е в края на май и не знам с дълъг ръкав ли, къс ли, с презрамки ли да търся..
Багодаря предварително!

# 529
Здравейте и от мен. Раждане ми предстои през месец май и все още не се знае секцио или нормално ще бъде. Но има друга подробност. На 7ми направих тежка бъбречна криза и ми поставиха стенд за 3 месеца, т.е. трябва да го махна след раждането. Решила съм да раждам в ОБ, но чух че заради сденда ще искат да родя задължително секцио. Има ли някой да е минал през раждане със стенд в ОБ да сподели?
Съжалявам за невежеството си, но какво е стенд?  Embarassed Имала ли си преди това проблеми с бъбреците?

# 530
# 531
Благодаря!
tatqn4i По конкретния въпрос аз не мога да кажа, мога да споделя личен опит с бременност и бъбречни проблеми, но имах бактерия в урината от самото начало. Бактерията не подаде на никакви боровинки и други билкови препарати. Мъчиха я с няколко антибиотика подходящи за бременни и пак не изчезна мръсната гад. Ходих при какви ли не професори и доценти. Кръвните ми изследвания бяха супер и всички заключаваха, че е безсимптомна бактриурия. Да ама почнаха симптомите - кризи и температура. След 5 дни борба да ми свалят температурата най-после успяха. Изчакаха 3 дни, в които няма да вдигам и ми направиха секцио - кални, тинести води. В момента се радвам на здраво и хубаво бебе!
Дано нямате никакъв проблем. Пожелавам ти живо и здраво детенце, а как е дошло на белия свят не е толкова важно. Никому не са нужни геройствата на естественото раждане, когато биха застрашили здравето на майката или бебето.

# 532
Относно нощниците от списъка - нощници ли трябва да бъдат или може и пижами? Предполагам едната е за раждането, което автоматично изключва пижамата, но после може ли да съм с пижама? Както и към вече излезлите от ОБ - как е температурата там? Живот и здраве, терминът ми е в края на май и не знам с дълъг ръкав ли, къс ли, с презрамки ли да търся..
Багодаря предварително!
Да, едната нощница е за самото раждане. Обличаш я още в приемната стая.
Нощниците са по-удобни за визитации, тъй като лекарите искат да си само с парче лигнин между краката. Вдигаш нощницата, опипват корема, поглеждат лигнина и си готова. С пижама ще трябва да сваляш долнището, което няма да е много удобно, особено първите дни.

Температурата в стаите е доста висока. Аз раждах в края на ноември и беше такава жега от парното, че се налагаше понякога да отваряме прозорец/врата . Колкото до броя на нощниците - две категорично не ми стигнаха. Нас ни задържаха 5 дена заради лека жълтеница и се наложи мъжът ми да ми носи още 3 нощници (общо 5) - никак не ми беше комфортно да се разхождам потна и омазана в кърма или да се изкъпя и да сложа омазана нощница  Crazy

# 533
Здравейте, момичета, може и да е малко глупав въпросът, но ще раждам за пръв път, че и в болница ще влизам за пръв път, и не съм сигурна..
Багодаря предварително!

На мен две ми свършиха работа – една при секциото и една след това. Съпругът ми изпра едната, за да мога да ги сменям докато съм в болницата. После ги изхвърлих.

# 534
За всички, които се интересуват този четвъртък ще има в ОБ ден на отворените врати от 14.30. Подгответе си въпроси, ако имате.

# 535
Аз след раждането бях с пижама и ми беше страшно удобно, защото нагъвах лигнина надлъжно и двата края захващах с ластика на долницата (панталона), чувствах се много сигурна, защото не можех да сложа гащи, че ми натискаше на шевовете, а така имах свобода и никога не се "изцапах". А относно визитациите, когато лекаря идва си в леглото, просто смъквах до коленете и дигах блузата за да опипа и корема. И с нощница да бях, все щях да я дигам, само дето щеше да ми е много по-некомфортно. Но всеки е сам за себе си Wink, зависи, кой как се чувства комфортно. Момичето в моята стая пък беше с клин и блуза

# 536
Здравейте! За деня на отворените врати в ОБ дали е нужно записване?

# 537
  • Някъде там

Да! С предварително записване е  Peace

# 538

Не е необходимо. Само трябва мамите да са точни.

# 539
  • Някъде там

Не е необходимо. Само трябва мамите да са точни.

E нали уж трябвало да се обадят предварително  Blush Както и да е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт