Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 168
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря Ви! Не вярвам да има тълпа отпред или да върнат някого, така че ще се пробвам. Пък ако се налага утре ще звънна.

# 541
  • Варна
Не вярваш, но има  Mr. Green Аз януари мин. година не успях да се запиша, та ходих февруари. Бяхме сигурно 40 човека. Една акушерка си изкара акъла, като нивидя. Помислила си, че всички сме за приемане за раждане  hahaha

# 542
Обаждах се, за да се запиша за Отворените врати още преди 2-3 седмици, но ми казаха, че е без записване и направо да отида на място Simple Smile

# 543
моля, тези които днес са отишли на отворените врати да споделят с нас  впечатленията си и това, което са казали там:)

# 544
Здравейте! На мен лично ми се стори много прилично, чисто, персоналът беше много отзивчив. Завеждащият на отделението д-р Милко Папазов каза няколко думи и отговори на медицинските ни въпроси: имаше въпроси за упойките, секцио, нормално раждане, окситоцин, седалищно раждане. Като цяло останах с впечатление, че е настроен благосклонно към нормалното раждане, въпреки че угаждат на бъдещите майки и изпълняват желанията им по отношение на обезболяващи/упойки и т.н. След това старшата акушерка каза няколко встъпителни думи за отделението, реда в него, изисквани документи при постъпване, въобще неща, свързани с администрацията, настаняването и самото протичане на раждането. Разведоха ни навсякъде, - предродилна, в родилна само надникнахме /имаше родилка/; по пътя ни обясняваше за процеса на приемане за раждане - от кабинета, в който те преглеждат, документите, които са необходими, /между другото освен известните, вече обявени - за издаване на болничен от родилното е необходима лична амбулаторна карта/. Акушерката обясни за формулярите с информираното съгласие; видяхме стаите, отвори ни  и една ВИП стая, боксовете с бебетата. Цялата разходка продължи повече от 40 мин. Много неща се казаха, ако имате по-конкретни въпроси, питайте. Нека и другите споделят впечатления, но аз лично останах много доволна, общо взето, каквото очаквах, това беше. Е, вече ще видим как ще се развитият събитията като тръгна да раждам...

# 545
   Благодаря за информацията!
Искам да попитам има ли изменение в списъцитена нещата, които трябва да носим от първата страница? Започнали ли са да предлагат упойки и за нормално раждане?

# 546
И мен силно ме интересува въпроса с епидуралната упойка при нормално раждане.

# 547
Не не предлагат упойка, преди три седмици бях там. А д-р Папазов до такава степен е привърженик на нормалното раждане че ме мъчиха 2 дни. На третия ден вечерта д-р Колев ми направи секцио и се оказа че е било невъзможно да родя нормално. А Колев каза на Папазов още като ме приемаха, че съм си за секцио... ама карай...

# 548
Някой има ли реално обяснения защо не се предлага анестезия за нормално раждане? Как може такова нещо? Това само във Варна е така!!!

# 549
според мен няма дежурен анестезиолог, който да поставя епидурална упойка. Аз не съм искала обезболяване, но мисля, че ако се говори с доктора, който сте избрали, може да се осигури такова. В системата слагат атропин и още нещо си, от което не ви става по-леко, но пък така присъхва устата, че аз специално едва говорих и едва дишах по време на контракциите, а после бях пресипнала леко.  ooooh! Не разрешават да се пие вода, но аз си бях бутнала под чаршафа едно шишенце и си пийвах по малко Mr. Green

за Папазов думи нямам..по протокол трябва да се ичака 20 чАса преди да се пристъпи към секцио, когато не се получават нормално нещата.  ooooh!Интересно ми е дали той би търпял 20 чАса болки преди да моли да го срежат  Rolling Eyes

# 550
Не искам да използвам нецензурни думи, но какво е това АГ отделение, което няма дежурен анестезиолог?!? Кой слага тогава спинална или пълна упойка за секциото? Просто няма думи .... предполагам, че нещата стоят така и в АГ.
В София навсякъде се предлага анестезия, не мога да повярвам...

# 551
дежурен анестезиолог има, но явно не всеки може да борави с епидурална и спинална анестезия  Rolling Eyes

# 552
  • Варна
Точно. За секциото използват пълна. Честно казано и за мен е недопустимо в 21 век да не се предлагат елементарни неща, които в други държавни болници са отдавна въведени. Но това е положението.

# 553
Поради простата причина, че няма толкова много анестезиолози, все пак той трябва да стои при вас докато сте под упойка и ако му дойде едно спешно секцио, на дупе да му е яко  Mr. Green На мен ми сложиха обезболяващи на 4-я час от началото на системата, а за пресъхването на устата едната акушерка ми даде марличка напоена с вода Simple Smile
Зузи те мъжете и да искаме никога няма да разберат що е това родилна болка и все ще правят тъпи коментари "Що викаш?!" Ама както и да  е благодарна съм им, че с Радко сме добре и ако имам второ пак там ще го родя.
__EtnA__ доколкото зная няма промяна в списъците Simple Smile

# 554
  • Варна
И моето раждане протече в ОБ. Много съм доволна от лекаря, който избрах - Д-р Славчев, както и от акушерките на смяна и дори стажантките (имаше доста стажантки, когато раждах). Температурата в отделението е наистина много висока. В бокса, където беше моето бебе термометъра показваше 29 градуса, а в нашата стая имам чувството, че беше над 30. Постоянно бях изпотена и ми носеха чисти дрехи доста пъти. Наистина имаше бум на бебета дните, в които бяхме в родилното, поради което се бавеха с графика, който е по часове за бебета и майки. Важното е, че вече сме си вкъщи и се радвам на живо и здраво детенце. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт