Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 191
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
дежурен анестезиолог има, но явно не всеки може да борави с епидурална и спинална анестезия  Rolling Eyes
Аз дежурен не видях да има .......... при мен взеха решение за секцио в 21 часа, а секциото започна в 22.30, защото чакаха анестезиолога да дойде от болничната сграда - Аг отделението на Окръжна ........./ как го обясних и аз / ........

# 556
при планово секцио с избор на екип, в този екип има и анестизиолог, нали?

# 557
  • Някъде там
Да има

# 558
И без да е планово има - чакаш малко само да дойде ......

# 559
  • На брега на морето
Дежурен анестезиолог в родилното отделение няма, те изобщо нямат анестезиолог на щат.
Винаги се чака, да дойде някой дежурен от друго отделение.
Абсолютно съм сигурна, защото когато аз раждах  лекарят ми ми обясняваше, че при евентуално секцио ще се наложи да чакаме

# 560
А от къде идват? Аг или Майчин Дом?
А ако секциото е спешно? На живо ли те режат?

# 561
  • Варна
Аз бях със спешно секцио и изчакахме може би 10-15 мин.

# 562
Когато предстоеше операция на дъщеря ми в Клиниката по детска хирургия на Окръжна болница (сградата, където е спешното отделение), ни изпратиха на консултация с анестезиолог в приземният етаж на сградата. Мисля, че там е кабинета на анестезиолозите.

# 563
Има си цяла клиника Анестезиология и реанимация в УМБАЛ Св. Анна - за нуждите на всички Simple Smile

# 564
А от къде идват? Аг или Майчин Дом?
А ако секциото е спешно? На живо ли те режат?
Спешно не знам какво е за тях, аз бях с изтекли води вече 16 часа, а уж не се чакало толкова много, но .........казаха, че анестезиологът е в операция в другата сграда и го чакахме........

# 565
Моите води изтекоха в 03:00ч през нощта,приеха ме в 04:00ч без болки и разкритие. Бях с избор на доктор-Славчев. Още,когато ми водеше ЖК  и двамата бяхме ЗА  нормално раждане. Всичко вървеше идеално,затова при приема,попълних документи за нормално раждане. Обаче нещата не станаха така,както ги мислехме. Наложи се да ми включат окситоцин,защото разкритието ми беше едва 1,5см и нямах никакви контракции. Мъчих се до 22:30 с две банки окситоцин,щях да умра от болки и все още никакво разкритие.  Едва тогава решението беше спешно секцио и то защо,защото имало протокол,които трябвало да се спазва (тъй като съм приета за нормално) и Папазов не разрешаваше!  #2gunfire #2gunfire Екипа се събра много бързо и в 23:15 ( това са 20 часа с изтекли води) са извадили моята принцеса,увита 2 пъти през врата и два пъти през тялото с пъпната връв  Cry Аспирирали са я за да изплаче  Cry Слава Богу всичко приключи добре!  ooooh! След това 4 дни бях в интензивното,защото нямаше място в "нормалните" стаи, а родилки идваха и си отиваха....
Не ме питайте с това секцио,как слизах и как се качвах на това високо легло и как трябваше да ползвам общата тоалетна,където трябваше да клеча  #Crazy   #Cussing out  

Има и още доста неща,които ще си спестя.... Важното е,че сме живи и здрави,другото се забравя  Wink

# 566
да сте живи и здрави, това е най-важното!
Аз искам да попитам как така пъпната връв е била толкова увита и това не е било забелязано по-рано? Не е ли опасно, ако беше родила по естествен път?

# 567
Това с увиването на пъпната връв около бебето се случи и при нас. Само, че беше увита 2 пъти около вратлето. Не знам кога се е случило (раждах по-естествен път). Аз бях с изтекли води около 12 часа и се притеснявах, тъй, като не знам, колко може да издържи детето така. Макар, че д-р Славчев каза, че можело да издържи много. Трябваха няколко секунди, докато чуя първото изплакване на детето си. Казвам ви, тези секунди ми се сториха цяла вечност.  ooooh! Но през цялото време имах доверие на екипа, който ме изражда.

Надявам се всичко при вас, бъдещи мами да мине бързо и лесно. И без страх! Той може да ви бъде наистина много голям враг.

# 568
да сте живи и здрави, това е най-важното!
Аз искам да попитам как така пъпната връв е била толкова увита и това не е било забелязано по-рано? Не е ли опасно, ако беше родила по естествен път?

Доктора също беше учуден и каза,че такова нещо не е виждал до сега. Каза също,че тоновете на бебето са били наред до последно и с нищо не е показвало,че има проблем. И да,щеше да има голям проблем ако беше тръгнала да излиза нормално. Явно,Господ ни е пазил!

# 569
Здравейте искам да кажа че аз и двете си деца съм родила при д-р Колев за мен това е невероятен специалист и много човечен
А що се отнася до екипа му също много човечни и добри специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт