Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 399
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
 Едва тогава решението беше спешно секцио и то защо,защото имало протокол,които трябвало да се спазва (тъй като съм приета за нормално) и Папазов не разрешаваше!  
Какво ще рече това и какъв "протокол"?

# 571
Здравейте!
Искам да попитам списъкът актуален ли е от 1вата страница? И как става записването в ОБ с избор на лекар или екип?

# 572
Здравейте  Simple Smile
На мен ми предстои раждане в ОБ и то съвсем скоро, терминът ми е за 22.03. През 6-тия месец на бременността ми се наложи да постъпя в отделението, имах проблем, всичко се разви благополучно, поне опознах отделението и порядките  Wink Искам да споделя, че и лекари и акушерки бяха много отзивчиви и любезни, което ми затвърди и решението да родя в ОБ.
Относно списъка в началото- актуален е, вчера бях на запис на тонове в ОБ и го сверих отново  Peace А под "записване", не знам за подобно нещо. Като започне раждането, отиваш с направлението за хоспитализация, обменната карта и нещата от списъка. Дежурният лекар те преглежда и си те приемат. Избор на лекар или екип е по лично твое желание, което съответно се заплаща. Ако не желаеш, поема си те лекаря на смяна, раждаш си, ако си здравно осигурена не дължиш нищо. Успех на всички бъдещи мами и леко раждане  Simple Smile

# 573
аз имам въпрос относно заплащането. Разбрах, че ако искаш избор на лекар или екип се плаща по обявения ценоразпис. Има ли някакви други такси, които не са споменати? Плаща ли се престоя на майката и бебето в болницата, става въпрос за обикновена стая, не ВИП?

# 574
Нормалните стаи и престоят са абсолютно безплатни за майката и бебето. Peace

# 575
А някакви други консумативи? В смисъл нещо по-крупно, да съм подготвена Simple Smile

# 576
Само списъка от първа страница и евентуално избор на екип.

# 577
 Едва тогава решението беше спешно секцио и то защо,защото имало протокол,които трябвало да се спазва (тъй като съм приета за нормално) и Папазов не разрешаваше!  

Това ще рече,че можеше и по-рано да ме оперират,а не да ме мъчат толкова и да ми прелеят 2 банки окситоцин и сумати обезболяващи от които започнах да повръщам  Sad  Доктора каза,че имало някакъв протокол,които трябвало да спазват,не знам точно какъв и не бях в състояние да се интересувам,защото имах чувството,че умирам и само се молех всичко да свърши по-бързо.

Протокола мисля,че е защото бях приета за нормално и бях попълнила документите за такова,което в случая с избор на доктор е 400лв. и явно трябваше да мине всичко това да стане ясно,ще ще трябва спешно секцио и ще трябва да се вика екип.
На никой не го пожелавам,дано всички бъдещи мамчета родят лесно и безпроблемно  Praynig

# 578
И те оставиха да се мъчиш толкова време заради някакъв протокол? Това ли обясни д-р Славчев?

# 579
Хм, аз също бях приета за нормално раждане и си попълних документите за нормално, също от изтичане на водите ми до секциото минаха 16 часа, бях с две системи окситоцин, но нямах грам болки и ме оперираха в 22.30........., но на другия ден ми донесоха да попълня нови документи и така.

# 580
По принцип,аз много исках да родя нормално. Славчев също! Затова опитахме всичко възможно това да се случи,но нещата "загрубяха" и към 22ч аз му казах "Моля те не ме мъчи повече,вкарвай ме в операционната и ме режи!" Неговите думи бяха  "Не си мисли,че искам да те мъча,просто има протокол,който трябва да спазвам"
А,ти какво искаш да кажеш,че са ти прелели 2 системи окситоцин и не си усетила болки?!  #Crazy
След като попълни нови документи колко плати? Само за избор на д-р 400лв или за избор на екип 550лв? Защото моите останаха 400лв,тъй като се водеше спешно секцио.

# 581
По принцип,аз много исках да родя нормално. Славчев също! Затова опитахме всичко възможно това да се случи,но нещата "загрубяха" и към 22ч аз му казах "Моля те не ме мъчи повече,вкарвай ме в операционната и ме режи!" Неговите думи бяха  "Не си мисли,че искам да те мъча,просто има протокол,който трябва да спазвам"
А,ти какво искаш да кажеш,че са ти прелели 2 системи окситоцин и не си усетила болки?!  #Crazy
След като попълни нови документи колко плати? Само за избор на д-р 400лв или за избор на екип 550лв? Защото моите останаха 400лв,тъй като се водеше спешно секцио.
Ами донесоха ми нови документи и платих 550лв - сменихме сумата, защото ми казаха, че са викали екип ....... явно при едни е така, при други - друго .......
А за окситоцина - да, първата система за 3 часа, втората за 2 часа ми я пусна - каза, че втората умишлено я ускорява, но болки нямах никакви ......имах разкритие 8см, но грам болка нямах. Докторът каза, че имало такива невероятни същества като мене, които не се повлиявали от окситоцина.

# 582
Здравейте  Simple Smile
На мен ми предстои раждане в ОБ и то съвсем скоро, терминът ми е за 22.03. През 6-тия месец на бременността ми се наложи да постъпя в отделението, имах проблем, всичко се разви благополучно, поне опознах отделението и порядките  Wink Искам да споделя, че и лекари и акушерки бяха много отзивчиви и любезни, което ми затвърди и решението да родя в ОБ.
Относно списъка в началото- актуален е, вчера бях на запис на тонове в ОБ и го сверих отново  Peace А под "записване", не знам за подобно нещо. Като започне раждането, отиваш с направлението за хоспитализация, обменната карта и нещата от списъка. Дежурният лекар те преглежда и си те приемат. Избор на лекар или екип е по лично твое желание, което съответно се заплаща. Ако не желаеш, поема си те лекаря на смяна, раждаш си, ако си здравно осигурена не дължиш нищо. Успех на всички бъдещи мами и леко раждане  Simple Smile

Благодаря за бързия отговор. Не съм се изразила правилно. Аз искам да съм с избор на екип или на лекар. Но не съм на ясно как точно седят нещата със записването и плащането. Избирам си предварително, а плащам след като родя или?  newsm78

# 583
избираш лекаря, който искаш да води раждането и говориш него, дали може да те поеме, когато дойде момента, пак с него обсъждате, секцио или нормално ще бъде. Плаща се след раждането, на касата на болницата, ще ти бъдат издадени фактура и касов бон. Името на избрания лекар посочваш още при приема за раждането, тогава и му звъниш да дойде.

# 584
избираш лекаря, който искаш да води раждането и говориш него, дали може да те поеме, когато дойде момента, пак с него обсъждате, секцио или нормално ще бъде. Плаща се след раждането, на касата на болницата, ще ти бъдат издадени фактура и касов бон. Името на избрания лекар посочваш още при приема за раждането, тогава и му звъниш да дойде.

Благодаря ти много

Общи условия

Активация на акаунт