Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 431
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
    Не искам да плаша никого, но не бих родила отново в тази болница. Държаха се отвратително. На мен ми казаха при първото раждане, че няма нужда да избирам лекар и екип, било безсмислено и аз не избрах, още повече, че лекарят не участвал много в раждането, а акушерки никакви не познавах. Чак после разбрах, защо си плащаш за избор на екип.  не си плащаш за свършена работа, а за да получиш по-добро отношение. Дори не по-добро отношение, а просто за да се отнасят към теб като с човешко същество.  За да не чуваш неща като "когато си отваря краката не рева", "айде, напъвай, ще си убиеш бебето" и други гадости.  След раждането те захвърлят някъде като куче и никой не идва дори да те види как си. Да не говори, че информация за бебето никой не ти дава. Наложи се с максимални усилия да тръгна сама да го търся по коридорите, открих го чак  в другия край на отделението и чак тогава разбрах, че имало някакъв проблем със здравето на детето ми, но така и никой не ми обясни точно какъв. Само крещяха по мен и ме хокаха, че не ми било работа да се меся. А чия работа е, ако не моя, може би на премиера или на министъра на регионалното развитие? Преживях истински ужас в тази болница. Превърнаха най-щастливия миг от живота ми в кошмар. Сега отново съм бременна, но няма да се върна там, никога вече. Да не говорим за другите дребни неволи, които на фона на описаното, изглеждат смешни-храната е отвратителна /носете си от вкъщи ако все пак решите да раждате там, но за бога, моля ви НЕ ГО ПРАВЕТЕ, не ходете в тази болница/ на втория ден стомаха ми се разстрои от храната. Имах проблеми и с кърменето, което започна 12часа след раждането, след като сама издирих бебето си сред многото в отделението. Уж имаше някаква жена-консултант по кърменето, но през повечето време а нямаше никаква, а когато се появеше само крещеше и се държеше като кръчмарка. Това е! Съжалявам, ако съм засегнала някой с коментара си, но ми се щеше да ми бяха казали това преди да  отида да раждам в Окръжна болница-Варна. Ще ми се да имаше някоя услужлива мама, която да ми го напише и да ми отвори очите. Нищо, дано съм помогнала на някой с коментара си. Пожелавам спокойно, щастливо и успешно раждане на всички!

# 586
а къде смяташ да родиш този път?

# 587
Мисля да е в Майчин дом. Дай боже всичко да е нормално и да стигна до този момент. Все още проучвам въпроса, но мисля, че още от сега "везните се накланят" към МД-Варна. За жалост в БГ сме стигнали до там, че трябва да си платиш, за да получиш човешко отношение. А все си мислех, че човешкото отношение е нещо нормално и не би трябвало да се води "екстра", "лукс" или "ВИП" /както го наричат в родилните отделения/. Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 22:23 от dendjamina

# 588
този коментар просто няма нищо общо с действителността в  болницата . Не се доверявайте на емоционални реакции. Всичко се прави в интерес на родилката .

# 589
Абе че не е приятно в Окръжна, не е ......... ама чак някой да ти крещи и вика ......... не мисля и не го вярвам ............
 newsm78

# 590
еми мамита за мен Окръжна май е по добре от АГ-то като база и като отношение от към лекари(поне до колкото съм чувала newsm78,(не я хваля,споделям мнение)преди малко бях във АГ-то дооооста се разочаровах от условията пълна лудница #2gunfire,в МД вярно базата им е страхотна но от към лекари и персонал не са!и както се вика "то на всякъде е така,и ко дай да не раждаме ли"?за мен е въпрос на късмет и на възможности newsm78,жалко е че болниците са в такова състояние и че лекарите имат пациентите си като парче месо

# 591
здравейте! Да се включа и аз. Родих на 12.03., но ни изписаха едва вчера, защото бебо имаше проблем. Аз съм доволна от персонала и отношението, особено съм задължена на акушерката Роси Антонова и д-р Георгиев. На акушерката, че без нея бебчо нямаше да излезе, на доктора, че така добре ме заши, че в момента дори  не усещам болка. Стажантките, които бяха в пердродилна също бяха много отзивчиви.
И от неонатолозите нямам оплаквания - като питах - отговаряха ми, идваха на визитация и съобщаваха новостите около бебчо. Като цяло съм много доволна от екипа и отношението. Не знам може и да е въпрос на късмет, не споря, но при мен така се развиха нещата. Единственото неприятно нещо, което при второ раждане бих избегнала е окситоцина и лежането вързан за леглото, но иначе при мен не знам кога щяха да се случат нещата, защото много бавно получих разкритие.

# 592
здравейте! Да се включа и аз. Родих на 12.03., но ни изписаха едва вчера, защото бебо имаше проблем. Аз съм доволна от персонала и отношението, особено съм задължена на акушерката Роси Антонова и д-р Георгиев. На акушерката, че без нея бебчо нямаше да излезе, на доктора, че така добре ме заши, че в момента дори  не усещам болка. Стажантките, които бяха в пердродилна също бяха много отзивчиви.
И от неонатолозите нямам оплаквания - като питах - отговаряха ми, идваха на визитация и съобщаваха новостите около бебчо. Като цяло съм много доволна от екипа и отношението. Не знам може и да е въпрос на късмет, не споря, но при мен така се развиха нещата. Единственото неприятно нещо, което при второ раждане бих избегнала е окситоцина и лежането вързан за леглото, но иначе при мен не знам кога щяха да се случат нещата, защото много бавно получих разкритие.

"вързан за леглото" newsm78

# 593
ако се пусне система окцитоцин, те връзват, за да следят тоновете на бебето и не можеш да ставаш или да мърдаш от леглото. Доколкото съм чувала това е най-неприятната част

# 594
ако се пусне система окцитоцин, те връзват, за да следят тоновете на бебето и не можеш да ставаш или да мърдаш от леглото. Доколкото съм чувала това е най-неприятната част

Подкрепям. Аз бях така.

# 595
    Не искам да плаша никого, но не бих родила отново в тази болница. Държаха се отвратително. На мен ми казаха при първото раждане, че няма нужда да избирам лекар и екип, било безсмислено и аз не избрах, още повече, че лекарят не участвал много в раждането, а акушерки никакви не познавах.
Хубаво е като пишете подобни неща и след като не искате да плашите никого да кажете кога сте родили? Кой ви изражда и изобщо много въпросителни възникват, особено пък в главиге на тия, които вече са родили в Об. Консултат по кърмене е Симонета. Симонета да крещи ще повярвам когато цъфнат налъмите. Успех в избора на правилното място за раждане.

# 596
звучи малко плашещо Joy

# 597
хаха, е, не те оковават, ама ти слагат един колан на корема и ти казват не мърдай, за да не падне. Така ти трябва да стоиш е едно положение докато контракциите са най-силни.

# 598
хаха, е, не те оковават, ама ти слагат един колан на корема и ти казват не мърдай, за да не падне. Така ти трябва да стоиш е едно положение докато контракциите са най-силни.
ааааа аз какво си мисля а то било съвсем друго thumbsup

# 599
да, определено контракциите се усещат по-силно и по-болезнено, когато си легнала, но няма как, следят тоновете на бебето. Пожелавам на всяка силни контракции с продължителност като моите - час и половина  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт