Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 409
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
да, определено контракциите се усещат по-силно и по-болезнено, когато си легнала, но няма как, следят тоновете на бебето. Пожелавам на всяка силни контракции с продължителност като моите - час и половина  Mr. Green

малиииииии,зла си  Joy hahaha Laughing

# 601
не е толкова страшно  Mr. Green

# 602
Стели по-добре като Зузка, а не да се мъчиш 8 часа  Mr. Green

# 603
да, определено контракциите се усещат по-силно и по-болезнено, когато си легнала, но няма как, следят тоновете на бебето. Пожелавам на всяка силни контракции с продължителност като моите - час и половина  Mr. Green

малиииииии,зла си  Joy hahaha Laughing
всъщност това е кратко Simple Smile

# 604
  • Варна
ако се пусне система окцитоцин, те връзват, за да следят тоновете на бебето и не можеш да ставаш или да мърдаш от леглото. Доколкото съм чувала това е най-неприятната част
звучи малко плашещо Joy
Да ви кажа честно мен пък така ме болеше от контракците и преди да ми сложат системата, че нямах никакво желание да мърдам. Направо се чудя на мами, които споделят, че до последно се разхождали, искали да ядат, шегували се с докторите и т.н. - изобщо не ми минаваха през акъла подобни неща Mr. Green В този смисъл "връзването" за леглото ми беше най-малкият проблем.

# 605
Стели по-добре като Зузка, а не да се мъчиш 8 часа  Mr. Green
май май....
ох дано не ми се налага,надявам се да се размина с много малко болка(май много искам а Simple Smile )
мале мамита наложи м исе да попадна случайно в АГ-то-ма то там е пълна лудница и тотално се отказах от там

# 606
Здравейте,
Вчера ни изписаха от ОБ с бебка и искам да кажа че този път бях много приятно изненадана от прекрасното отношение на целия персонал, който се случи на смяна през нашия 4 дневен престой. Преди 4 години не стояха така нещата, но сега явно са се попроменили. Малко имена: ако раждате секцио-Руми е човека който ще се грижи за вас след самата операция, тя е реаниматор. На мен кръвното ми беше много ниско и ми се повръщаше и тази жена ме следеше постоянно и до следобед бях вече пушка. Марсел Хаимов е анестезиолога, който е супер готин и е там на почти всяко секцио. Вече може да се ражда и с епидурална упойка, но аз пак избрах пълна. После като ви изместят от реанимация в стая ако се раздвижите бързичко ви носят бебеце, слагат ви го на гърда да засуче и има определени сестри които всеки ден питат как сте с кърменето и ако има проблем обясняват. На нас ни направиха и пробно кърмене. След ежедневната визитация на бебенца педиатрите минават и казват как върви бебчо, наддава ли и т.н. От там имена не знам, но всички бяха много внимателни и не е имало въпрос на който да не ни се обърне внимание с останалите мами в стаята.
Това е моето последно и най-прясно впечатление, със сигурност има и недоволни хора от там, но аз този път не мога да си кривя душата и да бъда необективна. Огромно благодаря на целия персонал на ОБ, макар и те да не четат тези постове тук!

# 607
Вече може да се ражда и с епидурална упойка, но аз пак избрах пълна.
Честито бебче, страхотно е, че си доволна и, че всичко е на ред Simple Smile
Епидурална упойка се предлага за секцио ли? Аз знам, че за секцио е спинална, а за нормално раждане е епидуралната. Теб кой ти обясни за упойките, като влезе или опреди това някой те насочи?

# 608
Аз съм с малко глупав въпрос може би... Ако сте се следили по ЗК при лекар от Ок, задължително ли е там да родите или може и например АГ?

# 609
Аз съм с малко глупав въпрос може би... Ако сте се следили по ЗК при лекар от Ок, задължително ли е там да родите или може и например АГ?

Можеш да родиш където искаш

# 610
  • Варна
Здравейте,
Тъй като и на мен живот и здраве ми предстои раждане и съм избрала Окръжна болница, искам да попитам дали шампоанът на Хип от списъка е за коса или за тяло. Извинете ме за глупавия въпрос, но ще ми е за първи път.

# 611
Здравейте,
Тъй като и на мен живот и здраве ми предстои раждане и съм избрала Окръжна болница, искам да попитам дали шампоанът на Хип от списъка е за коса или за тяло. Извинете ме за глупавия въпрос, но ще ми е за първи път.
Да, за коса и тяло е. Искат и олио на Хип.  Peace Леко раждане!   bouquet

# 612
  • Варна
Здравейте,
Да, за коса и тяло е. Искат и олио на Хип.  Peace Леко раждане!   bouquet

Благодаря   bouquet

# 613
Вече може да се ражда и с епидурална упойка, но аз пак избрах пълна.
Честито бебче, страхотно е, че си доволна и, че всичко е на ред Simple Smile
Епидурална упойка се предлага за секцио ли? Аз знам, че за секцио е спинална, а за нормално раждане е епидуралната. Теб кой ти обясни за упойките, като влезе или опреди това някой те насочи?
[/quote

Мерси, да спинална е, извинявам се за объркването. Може да кажеш предварително, че искаш спинална, но по принцип анестезиолога си обяснява на дълго и широко какво ще ти се случи с която и упойка да избереш.

# 614
  • Разград
Здравейте, момичета! Искам да споделя моя опит с ОБ от раждането и престоя ми там. Родих нормално на 15.03-бебето не искаше да излиза само, терминът ми беше на 12.03, затова на 15.03 д-р Елена Димитрова (която водеше и консултациите ми) ме прие и включи на система окситоцин в 9.30ч. Системката изтече до 12.30ч, имах леки контракции и трябваше да се пораздвижа. Към 16.00ч ми включиха още една система, контракциите станаха по-силни, но нищо нетърпимо, вляха ми и някакво обезболяващо и в 18.30 ч родих моята дъщеричка. Изключително съм доволна от отношението и човечността на д-р Димитрова, както и на акушерките Нина Михалева и  Грета (не й запомних фамилията, съжалявам). След около 30 мин ни показаха на тати, за да ни види и двете. Оттам-бебето е в бокс, а аз в съседна стая с още една жена. Стаите са прилични, с баня, телевизор, нощно шкафче. Доста е топло, все още пускат парното (съветвам ви да си вземете поне 3 нощници, от които две с къс ръкав). Бельо спално също може да си носите ваше. Багажът ми беше в големи найлонови чанти, но имаше жени със сакове и не им правиха забележки. Най-добре е да имате обаче две отделни чанти-една за вас, една за бебето Simple Smile Храната е добра, всеки ден минават й казват какво е менюто. Визитацията за мамите е в 8.30ч, а за бебетата към 9.00ч-неонатолозите редовно дават информация за децата, а ако ме интересуваше нещо-питах и винаги получавах отговор. Всички -акушерки, сестри, санитарки са изключително отзивчиви, а аз се бях настроила да "воювам"-е, нямаше нужда Simple Smile На 4тия ден ни изписаха, майчето в стаята с мен-също. Това от мен, ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт