Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 186
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
Моя престой беше 4 дни. Изискват всяка сутрин да се слагат в детските легълца комплект дрешки, памперс и мокри кърпи. Изкъпват ги, намазват ги и ги преобличат за сутрешната визитация.

# 691
Моят съвет е предварително да си подготвиш 5 комплекта дрешки - бебетата се наакват, повръщат...добре е да имаш налични.  Peace
+1 Peace

# 692
Мами камизолите задължителни ли са? Аз съм си приготвила мързеливи ромпърчета, но не знам дали няма да са много плътни....топло ли е вътре?

# 693
Когато ние бяхме в болницата, навън беше студено и дъждовно /10,11,12,13,14 май/. В детските боксове пускаха печка. Беше си топличко. Според мен си вземи бодита и горни комплектчета, а на място ще прецениш Thinking

# 694
И аз се записвам да ви следя.Моето раждане е дълеч още,но събирам мнения.А коя сграда е точно ,тази зад спешното ли ?

# 695
Моето раждане, обаче е скоро и имам питанки към мами минали вече по този път  newsm78
Кога е удачно да си взема багажа с приемането ли или след като родя бащата да ми го донесе; от какво ще имам нужда като лични вещи още при постъпването си освен нещата от списъка; какво става с багажа ми докато аз си раждам...дайте съвети в тази насока Simple Smile....за упойките какво ще ми кажете? В какво се състои приемането ми- има ли видеозон да се види дали случайно не се е завъртял бебо,защото аз имам такива опасения...общо взето ще  е супер ако някоя мама се навие да даде подробна програма Joy на престоя си.

# 696
Здравейте, момичета. Вписвам се и аз в темата. Скоро ми предстои раждане (терминът ми е 03.08.14, но тъй като ще бъде секцио, това означава след 23-25 юли) и честно казано съм в недоумение към кой лекар да се обърна за операцията. Преди повече от 6 години раждах в ОБ секцио при д-р Скочев (и анестезиолог д-р Хаимов - със спинална упойка), но тъй като той отдавна вече не е там, съм в огромна чуденка, а краят на този месец, най-късно началото на другия вече трябва да съм се ориентирала с избора на екип. Ще съм много, ама много благодарна за всякакви съвети и мнения.

# 697
Моето раждане, обаче е скоро и имам питанки към мами минали вече по този път  newsm78
Кога е удачно да си взема багажа с приемането ли или след като родя бащата да ми го донесе; от какво ще имам нужда като лични вещи още при постъпването си освен нещата от списъка; какво става с багажа ми докато аз си раждам...дайте съвети в тази насока Simple Smile....за упойките какво ще ми кажете? В какво се състои приемането ми- има ли видеозон да се види дали случайно не се е завъртял бебо,защото аз имам такива опасения...общо взето ще  е супер ако някоя мама се навие да даде подробна програма Joy на престоя си.

аз си носих почти всичко с мен, след раждането мъжа ми ми донесе сокове, вода и храна. При приемането ти трябва нощницата, чехли, лигнин и еднократен чаршаф. Багажът ти остава в някоя стая и ти го дават, след раждането. Приеха ме след мануален преглед за разкритие само, ехограф правиха вече като ме вкараха в предродилна..2-3ч след приемането ми. Като родиш те връщат пак в предродилна на носилка и ти слагат пясък на корема за 2ч. След това вече може половинката ти да види бебето и теб за 20 секунди Joy и пак те прибират, понеже си на носилка и не ти разрешават да ставаш 6ч (аз станах на петия). Настаняването ти в стая става след като ти махнат пясъка от корема.
Не забравяй да си вземеш бельо (първия ден бях с еднократни гащи, после си обух моите си) и превръзки за родилки, че този гаден лигнин така лепне Close Аз го ползвах  само при визитациите сутрин.

# 698
Като родиш те връщат пак в предродилна на носилка и ти слагат пясък на корема за 2ч.

newsm78 това е нещо ново явно. При мен и другите майки, с които контактувах нямаше такова нещо (раждах 02.2013г.) При раждането трябва и памперс за бебето и дрешки за обличане

# 699
аз раждах в началото на тази година и беше така Rolling Eyes Памперс за бебето трябва, но на мен дрешки ми искаха чак вечерта, преди това беше повита с пелени.

# 700
nathal, аз раждах секцио преди 5 г. в същата комбинация (Скочев и Хаимов).
Преди 11 мес., за 2-то секцио, се доверих на Славчев и никак не съжалявам  Peace

# 701
аз раждах в началото на тази година и беше така Rolling Eyes Памперс за бебето трябва, но на мен дрешки ми искаха чак вечерта, преди това беше повита с пелени.

а каква е целта на пясъка? Извинявай, че така разпитвам, но ми стана интересно

# 702
Като родиш те връщат пак в предродилна на носилка и ти слагат пясък на корема за 2ч.

newsm78 това е нещо ново явно. При мен и другите майки, с които контактувах нямаше такова нещо (раждах 02.2013г.) При раждането трябва и памперс за бебето и дрешки за обличане

Аз съм раждала последна от вас, но и на мен не ми слагаха пясък. Явно зависи от нещо си... Simple Smile Иначе и аз бях на носилка 2 часа

# 703

Според мен целта му е да спомогне изтичането на лохиите (заради тежестта), поне така мисля де.  Grinning Помня, че след раждането ми, д-ра идваше  начесто да ми натиска корема, с цел да подпомогне изтичането на въпросните неща. Ще ми е интересно да разбера дали логиката ми е правилна.  Mr. Green

# 704

Според мен целта му е да спомогне изтичането на лохиите (заради тежестта), поне така мисля де.  Grinning Помня, че след раждането ми, д-ра идваше  начесто да ми натиска корема, с цел да подпомогне изтичането на въпросните неща. Ще ми е интересно да разбера дали логиката ми е правилна.  Mr. Green

Да, има логика. Сега се сещам, че Славчев и при мен дойде един-два пъти да натисне.

Общи условия

Активация на акаунт