Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 933
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
Скоро ми предстои второ раждане в Окръжна, дали ще ми направят проблем ако не занеса Хип, а друга марка душ гел и олио?  Rolling Eyes
   едва ли,каквото и да дадеш,ще го вземат Simple SmileЕдна позната е дала козметика на Nivea Wink

# 181
  • Варна
Би трябвало да занесеш Хип, защото за всички бебета ползват една и съща козметика. Ако занесеш друга, за твоето пак ще ползват Хип. Та не виждам смисъла  newsm78

# 182
  • Варна
Та не виждам смисъла  newsm78
Аз смисъла го виждам, ако се занесе по-евтина козметика, примерно Бочко Mr. Green Но ако държат да мият бебетата с едно и също не би трябвало да вземат друга, независимо дали по-евтина или по-скъпа. Ако я вземат, значи някой ще си я носи вкъщи  Mr. Green

# 183
  • Някъде там
Та не виждам смисъла  newsm78
Аз смисъла го виждам, ако се занесе по-евтина козметика, примерно Бочко Mr. Green Но ако държат да мият бебетата с едно и също не би трябвало да вземат друга, независимо дали по-евтина или по-скъпа. Ако я вземат, значи някой ще си я носи вкъщи  Mr. Green

Може и да са си направили някое магазинче  Joy Joy Joy Заредено от мамите  Mr. Green

# 184
  • Варна
Месечко, абе то и аз видях смисъла, ама се правя на луда  Mr. Green
Много се дразня на такива дребнави истории, няма да взема Хип, а Бочко, за да спестя 2 лв. Ами и аз не бях много съгласна да ми вземат козметиката, но това е правило. В крайна сметка нищо няма да ви стане да занесете Хип  Crazy

Наскоро говорих с една бъдеща мама в парка. И тя така, нямало да носи козметика, нямало да носи пелени, ама много важни били, откъде накъде ще им носи  Sick Ако всички почнат да разсъждават така, къде ще му излезе края  Naughty Също не смятам, че е редно да вземат каквато и да е била козметика. Щом има правила, нека да са за всички  Tired

# 185
На някои изобщо не им искат козметиката, така че си пасувайте, може и да си я приберете обратно вкъщи.

# 186
  • Някъде там
V.A.V.A Напълно си права  Peace Щом болницата си има изисквания трябва да се спазват  Peace А на кой ще му вземат козметиката и на кой не няма значение  Peace

# 187
Съгласна съм с казаното! Правилата наистина трябва да се спазват. Аз си взех козметиката на Хип, но така и не ми я взеха. Просто ми беше съвестно да не изпълня списъка. 

# 188
  • Варна
Аз пък разсъждавам по друг начин. Значи на всички ни е ясно какво е положението в страната- няма пари, това се отнася и за болницата естествено. Не че е много правилно да се искат козметика и пелени от раждащите, но иначе не искам да си представя с какви износени пелени ще повиват бебчетата и ще постилат в креватчетата, а също и с какво ще ги къпят и мажат... Rolling Eyes Е, не мисля че е толкова трудно да се спази списъка, все пак всеки си знае, че ще ражда, може да се подготви. На мен не ми ги искаха, аз се сетих, когато си разопаковах багажа вкъщи. Много ми стана съвестно, че даже карах мъжа ми да ходи да ги носи  Laughing

# 189
И аз съм взела козметика на Хип и пелени...не мисля,че тези 20лв. ще са проблем да се дадът Simple Smile

# 190
Това за козметиката е неписано правило на болницата, никой не може да ме задължи да си купя определена марка козметика!!!! Не е въпроса за парите само, въпроса е че никой не може да ми докаже че въпросната марка е по-добра от някоя друга, всичко е реклама и интереси, на 1000% съм сигурна че някой си прибира комисионна от Хип! И това на гърба на такива съвестни като нас, ами мисля че е крайно време да се прекъсне тази практика! Ако ще ни искат да си носим всичко, тогава да не плащаме здравни осигуровки, нямам нищо против. Но тъй като съвестно си изпълняваме техните списъци, не мисля че е редно да се злоупотребява и да се налага някаква определена марка  #Cussing out

# 191
  • Варна
Ами в същност може, това си е правило на болницата, нали това коментираме. Пък и те остават за отделението, никой няма да ти ги наложи  в къщи да ги ползваш. Старшата на отворените врати беше казала да го приемем като дарение за болницата, за пелените ставаше въпрос, но то важи и за козметиката. Не е чак толкова страшен този списък, в стравнение със списъка за АГ е направо нищо  Mr. Green

# 192
Дарението само по себе си е доброволен акт, докато тук става въпрос за артикул включен в задължителният списък за прием. И какво значи "Не е чак толкова страшен този списък, в стравнение със списъка за АГ е направо нищо", трябва ли по стар български обичай да мислим кое зло да изберем вместо да си търсим правата и нещата да се случат по правилният начин ?

# 193
  • Варна
Slonina, нямам никакво намерение да споря с теб. Както коментирахме вече, болницата си има правила и трябва да се спазват, от всички. Точка. Ако не ти изнася, не раждаш там, отиваш например в Майчин Дом, където няма никакъв списък  Mr. Green

# 194
  • Варна
Това за козметиката е неписано правило на болницата, никой не може да ме задължи да си купя определена марка козметика!!!! Не е въпроса за парите само, въпроса е че никой не може да ми докаже че въпросната марка е по-добра от някоя друга, всичко е реклама и интереси, на 1000% съм сигурна че някой си прибира комисионна от Хип! И това на гърба на такива съвестни като нас, ами мисля че е крайно време да се прекъсне тази практика! Ако ще ни искат да си носим всичко, тогава да не плащаме здравни осигуровки, нямам нищо против. Но тъй като съвестно си изпълняваме техните списъци, не мисля че е редно да се злоупотребява и да се налага някаква определена марка  #Cussing out

Това е коментирано доста в старите теми. Целта не е да се рекламира хип, а да има някакъв ред и всички бебета да се мажат с един и същ вид олио. При толкова много родилки, ако всяка донесе различна марка кой ще ти помни кое на кой е. Все пак за 2-3 дена нищо няма да ни стане. Предполагам, че са го измислили за улеснение на персонала и нямам нищо против, акушерките ще се грижат няколко дена за бебето ми и нямам намерение да им се правя на интересна. Аз съм взела олио и шампоан на хип за болницата, но вкъщи ще използвам друга козметика

Общи условия

Активация на акаунт