Макар и още далече, февруарското човече върви към четвърти рожден ден вече (50)

• 60 219
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • До Балкана
Ох, вие ще ми простите, нали! Цяла сутрин уж помня, че ще влизам да поздравявам празнуващите, докато не забравих! Embarassed
Слънчи, да ти е живо и здраво момичето, името да му носи много късмет!   bouquet
Честито на всички други именници и столичани!  bouquet
Ел, разсмя ме с бърборещия Яско и си мислех, как като теб се тормозех, че никак не говори, а сега му се моля да си затваря устичката за малко поне! Mr. Green И Бо е много, ама много зле с произношението, но ще го мисля ако е така към 5-6 години, мисля си, че още е рано.
Благодаря ви, за милите думи към гарджето ми!
9876, знае, че ще става батко. Иска да раждам бебето утре или ако може "след 20 мимутки", защото искал да си има братче и сестричка. Вече ми целува корема и му говори: " Я, ми дай да ти цункам бебето! Ох, какво си сладишко бебе и как ще те гушкам!" Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Като разказваха съфорумките с второ, толкова мило ми ставаше, а сега направо мед ми капе....
Лека вечер!

# 151
  • София
ДВ!  Hug

Малко със закъснение - но успешна учебна година на всичките ни дечица!
Честит празник и на всички именници!
  bouquet

Нашта учебна година тръгна по вода при Бо и забуксува при Макс. Вчера баш у най-тържествената част в училището, ми звъни градинската мед. сестра, че видиш ли детето е с разстройство и веднага да си го приберем, щото имало много нови ревящи и нямали време да се занимават и с него и т.н. Та майка ми фърча и го прибра, като не мога да не отбележа факта, че до този момент нашия въобще не е акал, камоли пък нещо рядко.  Mr. Green Twisted Evil Mr. Green Та толкоз аванс на градината им пущам - два дни го гледа майка ми и от утре пак им го връчвам.

Ученика... Ех, ученика! Толкова е мъничък и прекрасен, чантата една такава очаквано тежка.  Crazy Засега е ентусиазиран да ходи, надявам се дълго да го държи ентусиазЪма. Има още какво да се желае отъм чисто битовата част на нещата  Mr. Green - днес явно не си е затворил добре шишенцето и ся не мож разбра Буквар ли е, Читанка ли е.  Embarassed Поопънах ги да съхнат, ако не се сдобият с читав вид ще поръчвам нови, то се видя.  Mr. Green

За говоренето - аз като майка на едно неговорещо и едно говорещо на тая възраст, виждам огромна разлика между собствените си деца. Сигурно помните с Бо кви драми бяха, че не говори, после година поне проговаряше и чистеше изказа. М. е друга бира - освен пребогатия речник  Mr. Green Twisted Evil, има отлично произношение, всички звуци са си на мястото и въобще е един малък дъртуш в това отношение. Р-то му определено е по-добро и ясно от Р-то на брат му в момента.

И пак един лаф от Макси тия дни - "Нещо ме гледаш странно!"

# 152
  • offshore & overseas
Ае, ся след произношението, да обсъдим и акцента, та да бъде картинката пълна. hahaha

И пак един лаф от Макси тия дни - "Нещо ме гледаш странно!"
Joy

Само си предстаям как трябва да си го погледнала, за да ти го каже (или на когото и да било). Crazy Crazy Crazy

# 153
  • София
Добро утро и от мен!

Ами ентусиазЪма за старта на учебната година го има и при двете, ама моя нещо никакъв го нЕма.  Crazy Да взема да споделя вчерашните изцепки, че да ми олекне...

Кака Софи, съобщила на дядо си, че нямало да учи без мен и аз съм казала да ме изчакат. И цял ден се мотала, на мама куклата. Прибирам се в 18:30, това ми се заявява с цялата сериозност  ooooh! До 23 писахме домашно. Всичко е забравила, елементарни неща не вдява... дано да е само 1-я ден, че и аз ще почна да гледам странно.

Колкото до говоренето - като майка на две видни плямпала, май искам да бяха проговорили малко по-късничко  Crazy Не се млъква, крещи се, вие се, цвили се... абе с една дума не страдайте много  Mr. Green Калина говори от доста време като възрастен човек, бисери наскоро не съм чувала.

Хубав ден ви желая  Hug

# 154
Изпуснах много празници тия дни... Дано първия учебен ден е минал добре за всички и през цялата година да им върви по вода на малките ученичета!
Да са живи и здрави и именичките ни- Люс, Софи, Надето и т.н.
У нас е весело". Ния много реве на яслата. Оставям я за час и плаче неспирно. Сестрата в чудо се вижда. Не се заиграва с нищо, не се разсейва, не яде. Само плаче...  Cry Тъгува и за кака си, по цял ден я търси и пита, гледа я на снимките в рамки, носи ми ги и вика: "Мамо, иж, иж Аля!" Толкова е тъжно... Свидно ми е, че ги разделям. На Ния й отнехме и най-милото другарче в игрите, и мама на веднъж...
Аля тръгна много добре първия ден, вечерта разказва, но преди лягане започна да плаче- искала да си стои при мама, не искала да е вече ученичка. На втората сутрин пак така, но се разделихме без проблем, убедих я, че ще е весело. Снощи пак разказва впечатления- нови другарчета, занимания, щели днес да имат куклен театър- "Пинокио", но като легна пак каза, че не иска да ходи на градина. Тая сутрин хленчи доста, тръгнахме, но на входа вече стана драма. Пищя, рева, закотви се като маймунче около мен и не иска да тръгва. "Моля те, мамо, искам да си вървим. Искам при теб да си стоя..."  Cry Скъса ми сърцето. До днес не бях плакала и аз... Госпожата ми я взе от ръцете и каза да тръгвам и аз тръгнах и си оставих детето да пищи... Знам, че не сме първите и последните, но имах нужда да ви изплача мъката си... Как искам Ники да можеше да изкарва достатъчно пари, а аз да съм домакиня и да си ги гледам до пълнолетие.

# 155
Добро ви утро!
Танче, напълно те разбирам, но аз не го приемам толкова трагично, да ти кажа.
Алекс изкара два дни ходене с желание и му мина мерака.
Вчера сутринта влезе във входа на детската градина, направи кръгом и каза, че искал навън, не искал да ходи. Забаламосах го и все пак го убедих да влезе. Снощи късно пак спомена, че не искал на детска. Днес сутринта влезе във входа, пак кръгом, пак "не искам". Разсеях го с кукления театър, който ще имат утре, но на вратата откровено си ревна. Оставих го. Криво, не криво - трябва да свикне, няма как... Rolling Eyes
На всичкото отгоре започна да се разболява и го натъпках до ушите с витамини, имуностимуланти и какво ли не, та дано да се размине. Praynig

# 156
Ох, Боже, покрай гореспоменатите ми терзания бях забравила, че днес с Ники имаме годишнина от гаджосването- 14та поред. Хайде да почерпя:

# 157
душичките! едно голямо гуш и за 3те ви! много кураж на теб, миличка! дано отмине бързо!

# 158
Ох, Боже, покрай гореспоменатите ми терзания бях забравила, че днес с Ники имаме годишнина от гаджосването- 14та поред. Хайде да почерпя:
Ето, имало нещо хубаво.
Честито!  bouquet

# 159
  • София
Слънчи, голяма хитруша е Софи.  Flutter Да ти е жива и здрава!  Hug

Танче, честит ви повод!   bouquet

Коте, АлеНия, нищо ново под слънцето! Много ви съчувствам, знам какво е. Диди също ми къса сърцето. Следобед я взимам доволна и щастлива, разказва ми всичко за детската градина (включително ме изуми като обяснява за учителките - "още не ги обичам, ама ги 'лесвам"  Heart Eyes ). Вечер обаче се почват разговорите, че не желае да ходи на градина, иска да ми помага в работата, обещавала да слуша и да не ми пречи и т.н. Сутрин ми е най-гадно, защото знае какво я очаква и плаче леко или само насълзява очите, едно такова, тъжно и примирено.  cryПонякога предпочитам да се вкопчи в мен и да реве по детски, отколкото да виждам тъжния ѝ поглед. Мъка, мъка, ама бързо им минава, де.  Crazy Не се притеснявай за Ния, Танче. Дай ѝ време да осмисли ситуацията. Не е никак фатално, че не се заиграва и че не яде особено (като остава по цял ден ще огладнява). Диди имаше период, в който само си седеше на едно столче, без играчки, без нищо. Кротко ме чакаше да я прибера, с насълзени очички.  Confused

Иначе сутрин като оставям Диди, гледам по килима се въргалят поне 5-6 деца, които плачат. И то това са от "старите кучета", които са ходили с моЙто по 2 години на ясла...  Rolling Eyes

Какво съвпадение, при Диди също ще има театър днес.  Mr. Green

Как искам Ники да можеше да изкарва достатъчно пари, а аз да съм домакиня и да си ги гледам до пълнолетие.

И да си осигурена домакиня пак ще ти се наложи да ги пуснеш малки - задължителна предучилищна подготовка, после училище.  smile3560

Коте, Диди също нещо ми е съмнителна тия дни. То и аз почвам да настивам в това интересно време.  ooooh!

Произношението на Диди е доста зле. Ч, ш, р, ц, може и нещо друго - хич ги няма.  Mr. Green А като се разпали и почне да говори с 128739817 думи в секунда, само аз я разбирам. И то половината неща по интуиция.  hahaha

п.с. Мяуче, като спомена:
Ае, ся след произношението, да обсъдим и акцента, та да бъде картинката пълна. hahaha
Да си кажа колко много ме дразни Диди като говори примерно за някоя рана/пъпка: "Почти ми минА" или пък: "МинА ли ти вече?".  ooooh! От яслата още го е взела, ние ако имаме някъв акцент, по-скоро клони към мекия диапазон.  hahaha

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 11:07 от Юхуу

# 160
  • София
Явно е ден за представления днес. И при нас е имало.

Танче, Честит празник Hug Въпрос на време е, знаеш. Мъка голяма е да го оставиш разревано душичето, знам. Виждала съм случай как хлапето успя да надвие със сърцераздирателна истерия и майката го обличе и си тръгнаха.

Ясен за сега не е ревал, харесва му, ама както каза майка ми - "На детето толкова му е писнало от теб, че сега е като на почивка". Това защото аз непрекъснато с някакви развиващи игри го занимавам Crazy За произношението сигурно е рано, но при нас е по-различен случай. Той говореше без грам да си напряга устата и само аз му разбирах. След 2-3 месеца работа с логопед вече му се разбира и 'Р' се появява.

# 161
Хелол мами !   Hug
Гледам емоции в темата не липсват!
Юхуу браво на Диди ,страхотно се е справила с картинката .
АлеНия знам ,че ти е мъка за малкото фъстъче ,но ще свикне .Явор също поплакваше миналата година.Един татко ме беше взел за ку-ку  Laughing ,защото  влизах за 1 минута ,обличах го макар ,че плачеше ,на вратата го целувах и му казвах ,че баба му ще го вземе и макар ,че той ревеше сърцераздирателно го набутвах вътре и затварях врата.И с мръсна газ изчезвах !  Crazy Е кофти ми беше ,ама след 2 дни той се отказа и спря да плаче ,просто видя ,че това няма да промени нещата  newsm48 .
Ника пожелавам много училищни успехи на Бо!  Hug
Ние сме добре.Явкото е официално вече втора група,няма драма ходи си на градина и всичко е ок.
Във вторник ще го водя на класически хомеопат  Crazy ,миналата година много боледува и тази ще пробвам различен подход  Thinking .Предупредиха ме ,че трябва да си предвидя 2 часа за хомеопатично интервю  Mr. Green ,чудя се какво точно ще си бъбрим аз, лекаря и 4 годишно хлапе 2 час  hahaha .

# 162
  • София
Добро утро!

Танче  Hug Не се обвинявай и не си вменявай вина, че си лоша майка. Знам, че ти е мъчно и че никога не си се отделяла от тях. Обаче този момент е дошъл и ... вярвай ми, за теб е по-тежко отколкото за тях. Знаеш как - обясняваш, колко е хубаво и т.н. - молиш се г-жата да е готина и да се спогодят и така... За 2-3 седмици отминава драмата, после повечето дечица влитат с 200 в стаята за ужас на г-жите, които никак не са фенки на тия скорости  Mr. Green
И да не забравя, честит ти повод!   bouquet
Юхи, забравих да спомена, че отглеждаш гений  Rolling Eyes Да ти е жива и здрава Диди, много ме кефи т'ва дете, фенка съм му доживот, щото моите нЕмат нищо общо с нея  Laughing
Калина също е втора градинска група. Миналата година я бяха похвалили, че е много напред с фината моторика, ще видим сега... къмто ноември месец какви ще са ѝ постиженията. В Авторската концепция почват часове по четене и учене на буквите на български и английски и честно казано, аз лично, не очаквам чудеса от храброст. Две дечица са 2010 - ми личи си... определено девойките на по 4 и половина са по-зрели и повеко им сече пипето. Но това си е нормално нали... дано поне март да покрият норматива за познаване на цялата азбука и четене на срички.
А, да, забравих, по английски почват да пишат печатните букви... по немски не съм сигурна. Но съм убедена в едно: на родителската среща ноември ще се смея на краснопис със сигурност  Mr. Green
Каката - дядо ѝ (да го поживи Господ тоя човек, баща ми) успя да я повкара в релси. НО и той достигна до моите изводи, че всичко е забравила и си трябва здрава желязна ръка за немедленното ѝ вкарване в ред.  Mr. Green
Ники, как сте, пиши как е Бо в училище.
Бременилките - малко повечко подробности как сте, отчет след прегледите искам да чета и ви стискам палци.  Hug
Коте - успех и на вашата улица Simple Smile
Ел, радвам се на напредъка на Явко. Дано все така да е Hug
Мики, 2 часа  Shocked Моля те, разкажи какво представялва това хомеопатично интервю, че сън нЕма да ме хване  Laughing
Ами хубав ден желая!

# 163
  • До Балкана
Добро утро!
Слънче като те чета за тези английски азбуки, немски такива, срички и т.н. и си давам сметка, че от както Бо е на ДГ май и едно стихче или песничка не съм чула, което да е ново научено .. newsm78
Мики, аз ще ти кажа какво ще си говорите - водих Бо преди половин година на клас. хомеопат и толкова ни продължи беседата, но и мъжа ми беше с нас. Започва се с това какви обременености има в двата рода (туберколоза, психични разстройства, генетични заболявания), после - как е родено детето, как е спало, как е яло, как реагира на определени ситуации, нервно ли е, кое му влияе - светлина, шум; от какво се стряска, от какво се страхува; какви лекарства е пило, какви АБ, кога са пити, колко често, поради какви симптоми; какви имуностимулатори, - модулатори и т.н. Освен това интервюто е 2 часа и за да се види поведението на детето - ще го пита разни неща, ще поиграе с него, за да види как реагира той и как реагирате вие на неговото поведени и т.н. Дано съм помогнала, за да се подготвиш добре и ако имаш разни записани неща в дневник да си ги припомниш.
Таничка, на патеричка, честит да ви е повода.  bouquet Пожелавам бързо да се адаптирате всички и най-вече да свикнат момичетата, за да не ти дерзаят душичката.  Hug
Много се радвам, че не ми се налага да помня кога сме се загаджили, че сгодили, че женили - всичко ни е на една дата, но в различни години. Мислех, че го правим за да е лесно на мъжа да помни датите, но май си е улеснение и за мен - колкото съм разсеяна! Blush
Успешен ден!

# 164
Добро утро!

Танче нормални са ти всички притеснения HugВие не сте се разделяли никога.И на трите ви трябва време да се пригодите към новите условия!Дано скоро нещата влязат в релси и двечките на ходят с желание!Голяма прегръдка и за тричките!И с малко закъснение честита 14-та година с Ники!Още 140 да сте заедно и щастливи!
Котенце прегръдки на Акулчо! Heart Eyes
Слънчиголяма шмекерлийка е как Софи Grinning Но пък не можем да им се сърдим,до сега само игри,игри и пак игри и изведнъж...домашни.
Ники дано въодушевлението на Бо трае винаги!Максо ти е голям образ! Heart EyesНацелувай ги и двамата!
Изказа на Сияна е доста добър.Може би от около половин година няма нищо бебешко в речника и.Е,думи като акробатика-според нея кубратика Grinning я затрудняват в първия момент,но започва да  повтаря докато  каже хубаво думата и чак тогава мирясва.
Снощи бяхме на първия и цирк и много и хареса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт