АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 353
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Мами вие кога мислите да ги слагате на проходилка и въобще ще използвате ли проходилка ?

# 676
Няма да използвам.

# 677
и аз няма... не всички ортопеди препоръчват такива неща, затова... Simple Smile

# 678
Мами вие кога мислите да ги слагате на проходилка и въобще ще използвате ли проходилка ?
Баткото го сложих като направи 6 месеца. Мисля, че много зависи от състоя нието на бебето и колко е подвижно. Лора също вече иска да ходи. Така че като и мине консултацията другата седмица, ако няма някакви възражения докторката, ще я слагам в проходилката. Тя си прави крачки като я държа права, но не я оставям да си стъпва на крачетата все още.
Този въпрос е доста спорен  Simple Smile. Като със захранването. Много зависи от детето и няма еднозначен отговор  Simple Smile

# 679
И аз няма да ползвам проходилки, бънджита и пр. Привърженик съм на естествения ход на събитията- когато е готова да ходи ще ходи и без тези помощни средства. Те май всъщност повече на майките помагат  Wink Напоследък "модерните" ортопеди ги отричат и съм склонна да им вярвам.
Днес Дара падна от леглото за първи път - стигна до ръба и главата и натежа и падна. Всичко стана за секунди и се чукна малко докато я хвана. Добре, че ни е много ниска спалнята, та не беше голямо падане. Гузно ми е цял ден...

# 680
Ние ще ползваме проходилка. С това куче вкъщи, няма как да го пусна да лази по пода. Ще гледам да е колкото се може по- късно.
Иначе наш Сашко става опасен. Не иска да е сам. Като ни няма около него вече не реве, а пищи, и то яко. Заиграва се, ама пак да си до него. Ако може цял да го разнасяш, а той да зяпа, най добре. Ама 10 кила така ли се носят. Вчера го изкарах, едва издържа увит в пелената и отгоре с чувалчето за крачетата.
Все едно не съм имала деца. Такова чудо е! А като се оплаках на каката, че нищо не мога да свърша вкъщи, тя ми вика: "По майчинство си, за да си гледаш детето, а не да вършиш други работи, къщни."
Гледам, че коментирате хемоглобина. За целта има специалисти, наречени хематолози. Не знам тези лични лекари кога ще се научат, че не могат да разбират от всичко, по- точно да си го признаят.

# 681
danon, и на мен днес не ми еден. Малкият мрънкаше , аз бях много нервна и го стреснах, той изрева. Много ми е гузно и на мен. Не очаквах така дасе уплаши.. Аз леко го дигнах по-рязко и много го разстроих., А сега го облякох, приспах трудно, извеждам гов коридора пред апартамента и явно бъдещите баба и дядо на бременната ни съседка идват. Виждат ми спящото бебе на 3 метра, промърморват здрасти и звънят на вратата.... Отваря се и като се започна едно викане, не знам какво чудо беше.. Събудиха го Cry Направо си се разревах от мъка и се прибрахме  Laughing Сега лудува тук.

mary cherry, ако не спи трябва и аз да го нося, затова го дебна на заспи... Иначе е 9 кг, но аз съм по-тежка категория от теб - 57 съм (не отслабнах след раждането, имам цели 8  Crossing Arms)
Много готино ти го е казала щерката..

# 682
Аз смятам да ползвам бънджи, защото нашето гомно за 1 секунда не стои на едно място. сега таткото заминава до Коледа, а аз сама не мога цял ден да го нося. Като го взема на ръце той постоянно пружинира, хълбока и китката ме болят вече. Ще използвам бънджито докато готвя или мия чиниите.  Peace
Проходилка няма да ползвам.

# 683
  • Варна
И аз смятам само бънджи да ползвам с тази цел, да мога да свърша нещо, докато е будна, че бързо се ядосва, ако е сама Hug, явно всички бебоци са в такъв период  hug

# 684
 И аз с нетърпение чакам да навърши 6 месеца и да ползвам паяка,дано го хареса,че вече без кръст и ръце съм останала и не мога да свърша никаква работа в къщи ooooh!

# 685
  • Пловдив
ние бънджито го ползваме, но не по предназначение засега - вдигнато е по-високо и го ползваме като люлка Simple Smile
След месец-два ще го свалим, за да може да си ползва за скачане.
Проходилка също имаме наследствена от племенника - с баткото я ползвахме за кратко и съжалихме много. Сега категорично няма да я ползваме.

mary cherry, дъщеря ти знае Hug Mr. Green Heart Eyes
И съм напълно съгласна, че педиатрите не могат да разбират от всичко Simple Smile Например при талласемия минор е противопоказно взимането на желязо - аз го разбрах едва в 6-7 месец от втората си бременност и то точно, след консултация с хематолог Peace
На изследванията на баткото сега хб беше под нормата - педката веднага му изписа малтофер Crossing Arms Занесох и резултата от моето изследване, което доказва, че съм бета таласеммик - е въпреки това настоя да давам желязо newsm78 След настояването ми за направление за хематолог, ми каза, че може и да не давам - аз съм си решавала Shocked Rolling Eyes

# 686
Ние ще ползваме проходилка. С това куче вкъщи, няма как да го пусна да лази по пода. Ще гледам да е колкото се може по- късно.
mary cherry, ние сме с 2 котки, но смятам да го оставя да си лази. Ще чистя по-често, определено ми е ясно от какво се притесняваш Simple Smile

Иначе поне нашият ортопед обясняваше, че е добре да се оставя да лазят, преди да ходят, особено при по-едри бебчета, за да може да засилят мускулчетата и да посвалят сланинки. Идеята е, че пълзенето е по-малко натоварващо за ставите от ходенето и така когато проходи, мускулите му ще са достатъчно силни, за да не се натоварват ставите. Просто информативно го казвам, иначе ти си решаваш как ще го гледаш Simple Smile 2 деца си отгледала вече, очевидно добре си се справила, като чета репликите на каката Simple Smile

За носенето - нося го в слинг-раничка, та нямам оплаквания нито от кръста, нито от ръцете. Но го нося най-вече на разходките (количката почти не я ползваме), а вкъщи само, ако е крив нещо. Като го сложа на гръб мога спокойно да си върша домакинска работа, даже се унася от ходенето напред-назад. Но в интерес на истината откакто започна да се върти, в повечето случаи му е интересно да си се занимава сам (постелила съм му голяма олекотена завивка на пода).

# 687
Благодаря за информацията относно телешкото! Simple Smile Аз ако трябва да се водя по детето, значи трябва да минем на обща кухня. Тя иска да яде от всичко което ям аз. И като ме види почва да пуска лиги, да се облизва и да протяга ръка... така че гледам да не ям пред нея. Смятам да поизчакам малко преди да въведа пуешкото и заешкото... Освен това доки каза да започнем и с жълтък. Първо по няколко трохички през ден докато постепенно не достигнем четвърт.
Лека нощ! Simple Smile

Нели а не трябва ли да изчакаш и да го даваш малко по бавно. До колкото имам спомен - детенце имаше проблеми и се беше родило много рано от дата на термин и т.н.
Не трябва ли този случай да изчакаш и да забавиш малко темпото със захранването. Защото то така като гледам след някой и друг месец вече и пържоли ще може да яде и да яде на кухня.
Понеже ме нямаше - да отговоря: Да, роди се по-рано, по-точно я извадиха по-рано, имаше проблем с дробовете, но вече е добре. Всичко си е наред още от изписването.
Ако кърмех и аз нямаше да бързам със захранването, но тя никога не е била на кърма. Кърмата й е давана по-скоро като добавка към АМ в рамките на около 20 дни за съжаление. Докато я изпишат кърмата ми спря. Това което ми е казано от лекарите, е че децата на кърма се захранват най-рано от 6ти месец, а тези които са били изцяло на АМ - от 4тия. Ние вече сме заместили 2 хранения от тази седмица и сме на 6месеца и половина. Simple Smile Следвам препоръките на лекарите ни. Simple Smile Относно жълтъка казаха 6 и 7 месец по 1/4, 8 и 9 месец по 1/2 и от 10тия месец по цял през ден. Аз още не съм давала. Освен това тя е и с рефлукс и от както почнахме пюретата повръщането дръстично намаля, когато я оставя само на АМ се засилва... Въпреки че млякото е против повръщане.
Относно проходилките, не мислех да ползваме, но като гледам на къде вървят нещата май ще се наложи. Тя вече се изправя сама и иска да ходи. Постоянно се опитва да прави крачици. А бънджи категорично няма да взимаме.

# 688
Еовин, благодаря за отговора  Hug

Проходилка ще ползваме след като проходи госпожицата  Whistling Проходилката ще е от този модел който се бута. Бънджи няма да ползваме.
Аз също ще я настаня на пода да тренира пълзене, но още ѝ е рано.  Mr. Green
За носене на ръце не си и помислям  Peace След секциото не мога да се възстановя  ooooh! Tired Общо взето ревне ли получава мляко  Rolling Eyes нямам шанс да я държа на ръце.  Sad Така бях и с баткото  ooooh! Tired

За кърмата - постоянно съм с подплънки  ooooh! С баткото 3 години  Crazy последните месеци колкото и малко да беше кърмата успяваше пак да изтича  Twisted Evil сега нямам идея докога ще е  newsm78

# 689
Здравейте!
Проходилка със сигурност няма да ползвам, когато и колкото може- сам да се оправя Wink Той от доста време е на пода основно. Така процедирах и с големия Peace Не чистя по-често по този повод, трябва да свикват и с микробите, защото така или иначе все някога ще се сблъскат с тях.

Снощи напипах пробило зъбче Heart Eyes И на баткото така се радвах, когато му проби първото зъбче  Simple Smile
Иначе вече и седи по малко, стабилен е, но трябва още време да укрепне гръбчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт