Подсъзнанието може всичко 58 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 79 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Авторката смята, че като промениш съзнанието си, променяш и обстоятелствата. В този смисъл не е нужно да се търсят външно променени обстоятелства, защото "непромененото" съзнание и тях ще приведе към обичайната си форма.
Под философия имам предвид, че самата Мона има цялостно виждане по въпроса. Peace

# 721
Темата ще свърши докато я открия и вляза в нея.  Laughing

# 722
От сутринта се каня да постна това, не само защото има връзка с четенето на книги, но и с предмета на темата ни:

"...Четете литература. Художествена и философска литература. И поезия. Много по-лесно ще минете изпита по самоосъзнатост. А освен това ще имате приятни причини за вдъхновение в ежедневните си дела. С всичко друго, много симпатично ще се самозалъгвате, докато изведнъж не усетите, че сте някъде съвсем извън живота. Извън живота, който си струва да бъде изживян с всеки един негов миг. Той не е красив, нито пък е щастлив през цялото време. Пълнокръвен е. А това е най-чудесното качество на тази наша опитност, наречена човешки живот. И всеки гуру е бил съвсем наясно с това..." - Михаела Петрова
Цялата статия е тук: http://www.rings.bg/2013/11/10/in-defense-of-literature-vs-guruquotes/

Но искам да си кажа и болката.  Cry Реве ми се с глас всеки път щом изляза на терасата и погледна през прозореца - днес осакатиха дръвчетата на улицата! Уж било "санитарна сеч".  #Cussing out Нищо подобно, рязаха наред, до дънер.  #2gunfire Пред нашия блок имаше разкошен ясен, който извисяваше клони до 5-я етаж, а в момента е едно стебло без клони и листа, високо около 2,5 - 3 м. Нали уж идеята на това мероприятие е да се отрежат само сухите клони и да се подкастрят тези, които застрашават обекти, но реално работниците от озеленяването режат всичко! Толкова му се радвах на това дърво... Пролетно време ми пълнеше душата с резедавия цвят на младите листенца, а тази есен беше сякаш окичено със златни рибки ...Една буца ми е заседнала на гърлото ... задушавам се от болка и яд!  smile3518
За градоначалниците май колите са по-важни отколкото въздуха, който ще дишат хората. Та дърветата са живи ... Боли ме, тъжно ми е, безсилно ми е ...
Извинете ме за минорните нотки, дано не съм свалила нечии вибрации, че моите от седмица се опитвам да ги вдигна, ама тц, не ми се получава нещо. Sad

# 723
  • на острова на мечтите
verano azul hug Колко добре те разбирам! И на мен ми плаче сърцето, когато убиват природата. Сърцето ме боли, като видя нещо подобно Cry
И на мен тия дни ми са много паднали вибрациите и затова и не пиша тук. И без това не можете да ми помогнете, а и не ми се пише за проблеми,та ще си ги държа за мене си. Само се надявам тези трудни моменти да минат колкото се може по-бързо Peace
Прегръщам ви всички за хубавите споделни неща и сайтове Hug

# 724
Относно четенето - аз не спирам да чета. Имам си списък с препоръчвани книги, допълвам си го периодично и си го следвам. Удоволствието ми е голямо и ми е част от живота  Grinning
Не си купувам Нови книги в България от книжарници и това си е моя протест срещу мафията. Може и да не съм права, но това си е моето мнение. Купувам книги само втора ръка, разменям с приятели непрекъснато, взимам от библиотеката, а и има безкрайно много е-книги.
Скрит текст:
Понеже по-горе излезе много висока цена за книги в чужбина ето още едно сравнение - в амазон поредицата, която чета в момента е: Price for all three: $25.17 = 40лв - http://www.amazon.com/Atlas-Shrugged-Ayn-Rand/dp/0451191145
в България цената за трите с отстъпките в Хеликон е 55 лв. ( http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%90%D1%82%D0%BB%D0%B0%D1%81-% … D1%82_147087.html)
Мисля че коментарът е излишен...

# 725
danilu,
verano azul
 Hug  remybussi  action032 hug hug hug
Подкрепям това, което сте написали и на мен ми е тъжно, когато се случва това и когато ние хората не осъзнаваме какво унищожаваме. - Нас самите и нашият прекрасен свят.

# 726
Авторката смята, че като промениш съзнанието си, променяш и обстоятелствата.

Наистина ли?
Фактът на едно променено дърво, например? Thinking
Доста съм мислила в/у тази концепция, затова си позволих да се включа в хубавата ви темичка, момичета.

# 727
По повод дърветата - точно пред моята стая има един голям ясен, преди три-четири години го отрязаха точно така -санитарна сеч -  остана около три метра от стеблото и два мижави израстъка - тогава опищях всичко за това че режат дървото. В момента същият този нещастно изглеждащ тогава ясен има красива и кичеста корона, а аз пак се радвам на сянката му и на зеленината му... 

# 728
Фри

Скрит текст:
Не сравнявай с mass market paperback цените. Естествено че джобните формати не са на същата цена. Сравнява се при еднакво качество- размер,хартия,корици.Освен това в цената не е включен ДДС,добавя се при плащането.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 10:13 от nikolexa

# 729
  • Tам през Атлантическия океан
Неказано от нея, а мой извод е следното: Ако животът ти е непоносим, няма смисъл да бягаш в пространството - в друг град, държава или сред други хора. Трябва просто да се обърнеш към собствената си същност и с поглед навътре да промениш това, което не ти харесва. А как по-точно да стане това - това вече е цяла философия.

А аз с болднатото не съм съвсем съгласна  Mr. Green
Да, признавам, че по едно време и аз мислех така. Че е достатъчно да се обърнеш към себе си и там ще намериш всички отговори.
Това е и така, и не е така.
Ще намериш (евентуално!) отговори на въпросите, които те терзаят в момента. Но ако нищо не променяш като обстоятелства, няма ли да зациклиш в един момент?  Thinking
Чисто пространственото преместване в друг град/държава променя страшно много неща. Най-малкото ще те постави в нови (променени) условия, което автоматично ще постави пред теб нови въпроси, ще общуваш с нови хора, ще разшириш мирогледа си, ще се промениш и, вероятно, израстнеш  Wink
Дори съвсем не е нужно животът ти да е "непоносим", за да търсиш промяна, нови възможности, по-добро и растеж  Hug

АпЦолютно  Peace

Ако сте умна, красива , имате хубава фигура , ядете си всичко и нищо не ви се лепи , имате любим човек и прекрасни отношения с родителите - диагнозата е една - вие сте вещица ! Mr. Green

# 730
Кехлибаровка, не те разбрах за дървото.  newsm78 Разговорът тук върви на няколко плана. Момичетата си говорят за унищожаването на природата, отделно за цената на книгите и струва ли си да се купуват, а между другото говорим и за книгата "Абсолютна свобода", защото вече станахме две, които сме я прочели и сме говорили с авторката.
Идеята, че всеки човек сам привлича реалност с вида на мислите си, не е нова. Има много книги за това как на негативния човек се случват негативни неща и обратното. Новото тук е, че Мона дава индикаторът, начина да разбираш какво ти минава през главата в момента и дали то е вредно за теб, дали то ти привлича неприятности в бъдеще. Става дума за емоциите.
Дес,  Laughing

# 731
Не си купувам Нови книги в България от книжарници и това си е моя протест срещу мафията.
Абсолютно съм съгласна с теб.
Аз също спрях да купувам. Тегля на поразия и събирам пари за четец.

# 732
B l a n k a, аз четох интервюто на Мона в списание Осем и не ми харесаха нещата, които е писала. Радвам се, че тя ви вълнува положително, но малко ме притеснява повтарянето на Името и Книгата й.
Четенето за мен е една от щастливите емоции, които изпитвам. Хубаво е да си отчитаме колко красиво е нещо, как сме се зарадвали от събитие, човек или животно, или гледка.

# 733
  • София
Мона дава индикаторът, начина да разбираш какво ти минава през главата в момента и дали то е вредно за теб, дали то ти привлича неприятности в бъдеще. Става дума за емоциите.

Е?! Хайде малко подробности  Grinning

# 734
B l a n k a, аз четох интервюто на Мона в списание Осем и не ми харесаха нещата, които е писала. Радвам се, че тя ви вълнува положително, но малко ме притеснява повтарянето на Името и Книгата й.

Чак с Главна буква ли пишем Името Й ?  ooooh!
 #Crazy

Фри, ще ми е интересно да споделиш интервюто, ако го има он-лайн.
Нямам никакво намерение да чета Книгата Й  Joy

Общи условия

Активация на акаунт