Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 13

• 47 946
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Звънни колкото се може по-скоро, защото часовете за консултация са кът.

# 466
mishoko съкровище искрено съжалявам за този резултат. Момичетата са те посъветвали как да постъпиш така, че стискам палци. Успех!

# 467
Така... момичета моля ви за мнение! Д-р Шефкетова ми каза да си направя цветна снимка преди ин витро на ЕЦ в родния ми град, за да задвижа нещата и през това време да продължавам с опитите. Добре де ама навсякъде по сайтовете пише, че не трябва да съм имала полови контакти до деня на цветната снимка, че трябва да ми е направена микробиология, за да може ако има микроорганизми да не се разнесат и по тръбите ми и че всичко това трябва да стане преди овулация. Не вярвам всичко това да е написано просто ей така, а да е повторено на толкова много места.

Отделно предвидиха овулацията ми според фоликула, че ще е ранна - на 10-11 ден от цикъла. Което е днес, а и аз не съм спирала с опитите. И сега според вас ... като съм правила опити за забременяване и също така - поради факта, че аз докато направя микробиологията, реално ще е минала овулацията, която дори се очаква да е днес, трябва ли според вас да отложа цветната снимка? Това, което ме притеснява е, че може да се наложи да отложа ин витрото заради нея.

# 468
Да, смятам, че не трябва да правиш ЦС този месец - първо, че овулацията ще е минала, второ, че наистина е нужна микробиология. Съответно отлагаш и ин витрото, не трябва да го правиш преди да си се убедила, че тръбите са наред.

# 469
Цветна снимка се прави от 6-7 ден до 10-11 ден на цикъла.Щом днес ти е 10 или 11 ден трябва да отложиш  цветната снимка,а съответно и инвитрото  Peace

# 470
  • София
Аз бих направила ЦС днес или утре, и след нея бих пила АБ за няколко дни за всеки случай Peace

# 471
А дали имат практика да направят цветната снимка непосредствено преди започването на ин  витрото? Тоест когато отида на преглед на 6-ти ден от цикъла. Ин витрото е планирано за септември, тоест след следващия ми месечен цикъл, а не за този месец.
ivankaka, какво е АБ? И не би ли те притеснило, че нямаш направена микробиология?

# 472
Няма как да направиш в 1 месец и ЦС, и ин-витро - яйцеклетката се облъчва от рентгена по време на ЦС и не е добре точно нея да използват за ин-витрото.

# 473
Това означава ли, че в месеца в който правя цветна снимка, не трябва да правя и опити за забременяване, защото яйцеклетката ще е облъчена?

# 474
  • София
всъщност всичко се облъчва, и на точно тая яйцекелтка нищо и няма, ако и има нещо няма да стане човек от нея.
има доста родени бебета точно след цс, щото явно тръбите се попрочистват.

# 475
Това означава ли, че в месеца в който правя цветна снимка, не трябва да правя и опити за забременяване, защото яйцеклетката ще е облъчена?
На мен така ми каза докторът, който ми прави ЦС.

# 476
  • Sofia
Момичета, можете ли да ми кажете актуални цени за 1) спермограма и 2) спермограма + Крюгер в клиниката? Не намирам ценоразпис в сайта им.

# 477
  • София
А дали имат практика да направят цветната снимка непосредствено преди започването на ин  витрото? Тоест когато отида на преглед на 6-ти ден от цикъла. Ин витрото е планирано за септември, тоест след следващия ми месечен цикъл, а не за този месец.
ivankaka, какво е АБ? И не би ли те притеснило, че нямаш направена микробиология?
няма такава практика и няма да стане в един месец. След ЦС има кървене, а при трансфер не трябва да има кървене.
Микробиология на мен не са ми правили в Надежда преди ЦС и не съм убедена, че и на другите правят. Аз лично пиех АБ (антибиотик) по време и след снимката, та дори и да е имало някакви бактерии АБ ги убива.

# 478
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете актуални цени за 1) спермограма и 2) спермограма + Крюгер в клиниката? Не намирам ценоразпис в сайта им.
Laughing Laughing Laughing да не се нареждате на опашката за второ Laughing
Не ги знам цените аз.

# 479
Моме, ми то немога да си запиша още от сега час за консултация. Аз нямам представа кога ще ми дойде, след дълъг протокол съм и днес реално ми е 44 ден от последния МЦ, как да го предвидя. Може би като ми дойде ще звънна за час, ама като не знам колко време ще продължи гадния МЦ, всеки месец ме изненадва-я 1-2 дена я 6-7, то....кофти работа.
Да взема да хвърля един боб, леща, ориз Крина ли, какво ще кажете smile3532 Пък ако взема и да позная.....ууууууууу какъв бизнес ще развъртя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт