ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 37 195
  • 748
  •   1
Отговори
# 630

Противогрипна не съм си слагала, въпреки че ми се полагаше безплатна и на мен от работата. Безсмислено е, защото е срещу миналогодишните щамове, а всеки сезон грипните щамове мутират и са различни.

Именно по тази причина ги смятам за безмислени, и не разбирам хората, които ги ползват.

# 631
Аз едно време се ваксинирах и не боледувах. Сега обаче не смея. Миналата година , покрай бременността, бях безкрайно предпазлива и пак не се разболях. Сега даже ми се струва по- важно да не лепна нещо на малкото. Особено като се има предвид, че му лепнаха коки в болницата. Кажете като няма да биете ваксини, някакви имуностимуланти ще взимате ли?

# 632
Не, не взимам нищо допълнително, разчитам на разнообразно хранене. Много рядко боледувам.

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 11:28 от Мечо Пух

# 633
Здравейте мамчета,
да ви питам за съвет. От петък на малката дясното оченце и сълзи леко( с бистра течност) , не е зачервено,не го търка, просто по обилно се пълни със сълзи и едната сутрин имаше гурлички. Според вас може ли да се запуши каналче чак на 4 мецеца? Водих я при педитърката,но тогава точно не сълзеше и тя каза,че вероятно е замърсено и изписа някакви капки ако пак продължи.

# 634
  • София
Анибела,и моята пуфи е така-имам направление за очен и ще я водя да видим...

За ваксините,знам,че щамовете са стари,но откак се ваксинирам,3-4 год демек не съм изкарала нищо друго освен някоя лека настинка ако нашите или мм са болни.преди стигах винаги до пневмонии и болници и толкова отсъствах,че работодателите пращаха шпиони да проверяват дали наистина съм болна...

# 635
Канари и на нея ли чак сега за първи път започна да сълзи?
Хайде пиши като минете прегледа,може да са настинали нещо децата newsm78
Доколкото знам ако е запушен слъзен канал трябва да е по рождение
И аз ще запазя в понеделник час при д-рГалина Димитрова,че се притеснявам Sad

# 636
  • София
Мин път също и сълзя за 2-3 дни и спря.сега пак...ни сега се и разболя.не мисля,че има връзка обаче...

# 637
Здравейте мами,
включвам се да кажа, че на Рая започна да й сълзи едното
оче като стана на 4 месеца, сутрин пък имаше много гурели
пак на него, така 2-3 дни , докато реших да послушам свекървата
дето все ми каваше да капна кърма в очето. Първо си мислех, че
са бабини деветини, но на следващия ден окото се оправи.
Ако искате пробвайте, капех по 1 капка, 3 пъти на ден. Мисля,
че кърмата е вълшебна : Grinning

# 638
  • София
За който има кърма... Но е хубаво и да се провери какво е това сълзене

# 639
Да, и всъщност кърмата ще помогне ако е просто замърсено окото,
ако е друг проблема, едва ли ще има ефект. Peace

# 640
здравейте дами  Simple Smile

Да се отчета и аз. Днес бяхме на консулация – Дани вече е 7900  Shocked кг и 67 см. (+ 1200 гр и + 3 см).Биха му 2 ваксини и се надявам се всичко да е наред и да не вдигне температура. Вече я мерих веднъж и няма. Стискайте палци  Praynig До сега бяхме на разходка и той спинка и беше добре, но сега доста мрънка, иска само на ръце и не яде много  Sad (не че ще заслабне много, но не е типично за него. по принцип е доста лаком)

val 86 – благодаря, че се включи с отговор на моя въпрос.

И за памперсите – аз да похваля тези от Лидл. Да си кажа, че съм винаги малко скептично настроена към по-евтините неща и не ми се правят експерименти, но реших да ги пробвам и съм много доволна

Анибела, Kanari – Дани пък е от самото начало с гурлички и му сълзи очето. Педиатърката казва все, че е запушен слъзен канал. Ама 4 месеца вече минаха, вече май ще го водя на очен лекар. Пишете при кой лекар ходихте и дали сте доволни.

Някой беше питал за това с какво мажем след баня – аз ползвам лосиончето на себамед. Много ми харесва. А за лосиона/олио на Веледа съм чувала само добри отзиви.

И това нощно хранене – като ви чета повечето бебчета май вече се отказаха, моят не и не. Прави си пауза от 4-5 часа максимум. Още си хапва по 6 пъти в денонощие, педиатърката пак ми се накара.  Пробвах да го махна,  но той такъв вой надава, че .... Съседите и те не могат да спят и на мен ми е съвестно.

Ох, все се каня да ви питам: Когато правя масаж на Дани се опитвам да му пазя ръчичките да не се цапа с олио, но не винаги успявам. Като се пипне по крачетата и се намазни и хайде в устата. Има ли някакъв трик?
А мислите ли, че като сме вече само на АМ е удачно да се започне по-рано със захранването? Бях решила при навършване на 6 месец да започна, а сега ми вкарват други теории. Всеки ми дава различни съвети, направо вече не знам.  А аз все пак искам най-доброто за моето мъниче.#

Рядко се включвам, но пък не мога да се спра  Laughing

Всички болни да оздравяват, че ни предстои поне още една седмица циганско лято и разходки

# 641
Здравейте,аз утре съм на очен,но се консултирах по телефона и каза,че вероятно идва от нослето където лигавицата вероятно е раздразнена и оточна и намалява проходимостта на каналчето..
И да слагам капки в нослето. Аз взех да и слагам по начесто физ разтвор в носа и днес не е сълзяло.
Но все пак имам час за очен за утре и ще видим Simple Smile
Аз не бих рискувала с кърма,чела съм че от нея могат да се завъдят бактерии...незнам въпрос на избор Simple Smile

# 642
TINN това за олиото и аз съм се чудила аз докато му хвана ръцете и малчо ги е напъхал в устата, пък да не говорим за крема за подсичане, докато залепя пампата и ръката е в крем и бам в устата. Каквото и да правя все не мога да го опазя голям е образ, обаче ако реши да не яде пюрето стиска тая уста няма отваряне.....бебешка работа

# 643
  • София
Аз при масажа слагам олиото в началото и го размазвам - почти веднага попива и няма проблем с лапането. Виж при къпането в коритото е неспасяемо положението със сапунените ръце...

Не знам какви са принципите с АМ, но при кърменето нощното хранене си е нещо нормално, голямата ми дъщеря се будеше всяка нощ, обикновено по два пъти, докато я отбих, когато беше на две години - тогава от раз спря да се буди, не знам как. Сега малката доста често не се буди през нощта, та явно си е и до дете. И тези фиксирани бройки хранения на денонощие ми с виждат малко странни. Ние се хранехме често само по пет пъти в началото, когато трябваше да са по седем хранения минимум. Сега пък храненията са ни 6-7, а уж трябва да се разреждат. И с каката беше така, не сме имали проблеми, затова не се притеснявам, децата не са роботи в крайна сметка.

# 644
Ей, мамчета,времето се оправи и форума замря Grinning. Няма с кого да сверявам растежа на бебо. Ние вече сме на 3 нощни хранения, благодарение растящия зъб. То пише да не го храня, но какво да го правя, детето реве и търси. И при вас ли е така? Как процедирате нощем?

Общи условия

Активация на акаунт