ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 37 194
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Бре, чудо невиждано. Тук бомба паднала.
Малена, аз мажа венците на Тео с калгел преди лягане от два дни насам и веднага се успокои

# 646
Бре, чудо невиждано. Тук бомба паднала.
Малена, аз мажа венците на Тео с калгел преди лягане от два дни насам и веднага се успокои
Не знам бомба ли е какво е .. но положението е сериозно Simple Smile .

Аз от няколко дни се каня да пиша ... ама сме в кофти период. Млечко и аз вторник вечерта изобщо не спахме .. той цяла вечер беше с разтройство ... ака 4-ри пъти, а той по принцип ака на 3 дни веднъж. Водя го аз сутринта на педито ... преглежда го всичко е ок  Praynig ... гърди ... гърло. Леко му е запушено нослето и това и тя ми казва вирус, но лек и нищо да не му давам ще му мине. Е не знам какъв е тоя вирус от тогава не е акъл, но взе да вдига температура ... от 37.2 до 37.6 ... варира и като е по-висока давам Панадол ... ама вече ми писна да го тровя. Аз си мисля, че от зъбите .. но тя отрича .. ами тогава от къде е тази температура... какво разтройство за една нощ и къде са симптомите за температурата. А зъбът му почти изби... горе в дясно. А отгоре на всичко на другият ден аз се събуждам болна ... бях сама през тези дни с разстройството и другите неща и не съм спала, а времето е гадно ... и така се разболях .. температури ... болки в гърлото ... кашлица и се усетих, че направо не мога да си гледам детето и виках една приятелка да помага за малко .. да взема някакви лекарства и да поспя . Нейната версия сега е, че съм го разболяла, но при мен се е проявило по-късно  newsm78 , ама то за щастие няма нито един от симптоми ми. Да споделят мамите с по-големи деца дали са имали такива случай при никненето на зъбите .

# 647
здравейте момичета,да се разпиша и аз, направо ме е срам да кажа колко килца е моето слонче  Embarassed 8 500 беше на предишната консулт. на 4 месеца, сега наближава следващата и направо ме е страх от кантара.Ами яде му се на момчето,да не му давам да яде ли?на смесено хранене е - яде по 180 мл. на хранене и е на 5 кратен режим.Да кажа , че и ние сме малко болни, каката ни хвърли вирусчето, аз по-тежко го изкарах, а малкия сумти,малко запушено носле и лека кашлица - авам Стодал, вит.Ц и калциев глюконат и пръскам ж нослето тетрисал.Няма засега темп.  и дано се разминем с това само.Периода е такъв болнав, няма начин да не се закачи нещо, особено с голяма кака или батко.
Мисля си сега като навършим 5 -ия месец да започна лекичко да захранвам - само че се чудя - ДЖП-то каза плодови пюренца а аз бях решила първо да са зеленчукови, вие как мислите по въпроса?
Хайде да сте здравички всички и   bouquet smile3541 прегръдки на бебчовците.

# 648
Val_86 с каката ходих при един прехвален педиатър и той винаги повтаряше, че майките, които се оправдават за болното дете , че причина са зъбите са невежи, но всъщност съм чела,че едва 10% от болничките дечица го отдават на зъбите.Иди ,че разбери, но не пречи да даваш вит.Ц междувременно и да следиш ако темпер. се покачва и започне да става по-упорита. txtloves

# 649
Здравейте,
моята принцеса не иска да яде по повече от 100 мл на хранене, но хапва по 6,7  пъти. Мъчих я многократно, но като поеме повече и после го повръща:-(
Иначе си качва нормално вече е 6700 ,69 см( роди се 3300 ,52см)
Мисля,че децата ни сами си показват от какво се нуждаят ние само трябва да се вслушваме.
Днес заспа 2 пъти в кенгуруто,чак се учудих,защото до вчера само плачеше като я сложа.
В тоя ред на мисли,да ви питам какво мислите за бебешките бънджита,че мисля да  и купя?
Поздрави и болните да се оправят бързо

# 650
Здравейте. За неразположенията и зъбките да ви кажа- явно всяко педи  е с номера си. Нашето избягва да дава хапове до последно. "Висшият организъм Виктор трябва да се справи с низшия - вирус или бактерия" - това е цитат Wink. За сега нашият висш организъм трудно се справя сам със себе си. Т.к зъба ни мъчи вече близо месец. Вече се будим редовно в 2,  4 и 6, което ме е превърнало в нервен сомнамбул. Дано скоро избие, че всички ще полудеем. Иначе и аз мажа с калгел и понякога давам дентокин , но ефект 0.
Иначе вече маймунчето се опитва да сяда. Но ми казаха, че му било рано. А пък пише, че на 6 месеца трябвало да си седи стабилно сам. И сега резонният въпрос- кога трябва да почна да го уча? Rolling Eyes

# 651
  • София
Аз давам дентокинд и шуслерова сол 7.тя е за успокояване и спокоен сън,не винаги действа,но аз вярвам в магията и имАме и спккойни нощи. Flutter
Ние от 4 мес ги слагаме полуседнали на твърда облегалка по няк пъти на ден за 15 мин. Сега от 5 мес тр да ги слагаме да седят на твърдо без да ги крепим. Така по няколко пъти на ден замалко. Ще видим следв път каква ще е задачата

# 652
Канари, а как се дава тази сол? Аз отдавна чета за тези соли, но не смея да давам. Все ме е страх да не му навредя.

# 653
  • Бургас
Anibella_79, и нашият яде горе-долу по толкова. По едно време беше увеличил на 160мл., но сега много трудно го карам да яде повече от 100мл. Само след къпане огладнява повече и тогава изяжда 140мл  Rolling Eyes
Аз си мисля, дали не му е омръзнало само мляко да хапва и затова да намали количеството. МОже да му се иска да опита някакви други вкусове. Гледам че като му давам капките с лъжица, вече си отваря устата и я поема, а и ни гледа любопитно като се храним  Thinking
Да кажат другите мами дали е възможно да е това???

# 654
  • Бургас
Ааа, и за зъбите. Нашата лекарка нищо не казва по въпроса, провери му венците, но явно няма нищо все още. Въпреки че той си хапе ръцете много упорито и отказва всякакви гризалки. Ръката е най-сладка  Mr. Green Иначе се буди и той често вечер.

# 655
Привет мами Simple Smile Явно всички малко или много пребуледуват Sad
Моята беба също не яде - направо сме мисията невъзможна.Тя също се буди усилено нощем и то не за мляко.Започнах да и давам полодови пщренца, че ходенето до тоалетната също е проблем.Вече около две седмици си ги хапва и нещата се нормализираха.До няколко дни ще започна и зеленчуковите.
За зъбките и неразположенията от тях , това което знам  е че гогато ничат зъбки имунитета е понижен и от там стават податливи на вируси и пр. ,а не че само по себе си се вдига температура от тях.
TINN, малката също е със запушен слъзен канал от раждането.Каката беше по същия начин.Това се оправя с масажи, а ако не стане тогава се оправя оперативно.За масажите да обясня.Бяхме се отчаяли с каката и си записахме час при д-р Топов от Токуда но в частния му кабинет.Два дни преди да отидем/ тя беше на почти 9 мес./ каналчето се отпуши.Заведохме я все пак и доки вика, "....ама за какво я водите ?"Масажа се прави по посока на каналчето но трябва да се натисне малко по-силничко- като си махнеш пръста да оставя бяло петно на кожата.Целта е да се създаде налягане което да отпуши каналчето.Сега процедирам по същия начин  и се надявам пак да стане.
Бяхме да ни сложат втория пентаксим, че заради боледуването се отложи.Не сме имали проблеми.Нямам представа колко тежи но много ще се радвам ако е минла 6 кг. понеже на 4м. беше 5400. и 59см. Сега ще я водя на 24Ноември когато ще е почти на 6 месеца за да не се разкарваме само за мерките( така каза доки).
Силни адмирации към майките с близнаци.Преди няколко дни ми беше на гости приятелка с нейните на по една годинка- направо е кошмарно.  bouquet
Хубав ден!

# 656
Здравейте. Много болнички дечица. Дано по-скоро оздравяват. Я кажете как се справяте сьс смяната на часа. При нас е кошмарно. Режимьт отиде на кино.

# 657
Здравейте. Много болнички дечица. Дано по-скоро оздравяват. Я кажете как се справяте сьс смяната на часа. При нас е кошмарно. Режимьт отиде на кино.
Е защо да е отишъл на кино, просто се измества с един час?!

# 658
  • София
Абе в нета пише 6 пъти на ден,но в упътването пише до 3 пъти за бебета под1 г и аз давам веднъж привечер,а като го съчетавам с дентокинд 2-3 пъти на ден. Също така давах  шус сол 3 и 4 за настинката.
Те са абс безвредни и ми се ще даже и аз да почна да пия

# 659

Общи условия

Активация на акаунт