ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 36 668
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Хайде и аз да се обадя. За сядането и на мен не ми е съвсем ясно - хем да не сяда преди 6 м., хем да се захрани като може да седи само - на 6 м. ... иди, че разбери. С Теодор от време на време правим упражнения за сядане- придърпвам го от легнала позиция до седнала позиция, задържам за малко и спускам. Иначе обича да седи в скута ми, като сме на вън - в кафене или на пейката в парка.

За кърмата - и за мен е магическа работа направо. Капах му на Теодор в носа, като бе настинал и му помогна... А и да споделя- надявам се да не ви възмутя или погнуся - но преди няколко дни се събудих с болки в гърлото. Стреснах се защото при мен така започват повечето ми заболявания и настава голяма мъка. А после ми хрумна - изцедих малко кърма и си направих гаргара с нея Embarassed ... Мина ми от веднъж...

За режима -  смяната на времето. И нас ни затруднява малко. Досега бебето само си бе направило ритъм и заспиваше към 9.30 и се будеше сутрин в 7.30 ( суче малко през нощта- но без да се буди- насън. И аз го кърмя в полузапало състояние и не ме притеснява много). Но сега като се измести времето, се буди много рано и ми се иска пак да се измести. Ама не знам как. Идеи?

За захранването - и аз мисля да изчакам напълно още месец да навърши 6м. и тогава да пробвам ако има желание. И той много вече се заглежда когато ядем. Понякога му давам да подуши каквото ям, но никога не се е опитал да го вкуси, та не мисля, яе е готов и има достатъчно желание.

# 676
За смяната на времето и режима : И при нас нищо не се е променило, само с 1 час й се измести режима. Заспива в 7 вечерта (вместо в 8 по старо му) и се събужда към 4 да яде. Чудя се да взема ли да пробвам да я събудя в 11 вечерта да яде - дали ще изкара до 7 сутринта, звучи ми логично, но не знам дали ще се получи, какво мислите вие?
 Я да пусна една анкетка : Тези от вас, които искат да захранват към 6-я месец, ще чакате ли да се навършат пълни 6 мес стриктно или към средата - края на 5-я ще захраните и решихте ли с какво ще започнете  Crazy ?
Относно режима- малкия правеше дългата пауза сън от 20ч. някъде, до 2 през нощта и после на около 3 часа. Реших да пробвам да му дам АМ към 23ч. и да видя дали ще се събуди пак по същото време. Еми от раз си спа чак до 6-7 сутринта Laughing Но не го будя- бутам шишето както си спи и той си цока Simple Smile
Мисля да захраня към 5,5- 6м, но не съм решила още с какво. Баткото го захраних съз зеленчуково пюре, сигурно и мъникс с нея.
Чистенето ми е болна тема.- уж има малко време, пък все си е с главата надолу  newsm78 , а и взе да иска постоянно внимание мъника  Wink

# 677
  • София
И тук да се похваля Simple Smile ние се захранихме вчера.при ефната успешно,при другата почти Simple Smile на нас педи ни каза да ги държим седнали по няк пъти на ден.инЧе проявяват огромен интересн към храната и гери направо можеше да изяде цялата купичка. Пуфка заеади лекарствата малко по-трудно-само 2 лъжички изяде

# 678
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте и от нас Simple Smile
Ивчо вече е 6500гр и 66 см, само на кърма. Решили сме на 6 навършени месеца да започнем захранването. Колебая се дали с картоф или оризова каша.
От две седмици го слагам в количката на средното положение на гръбчето, то и шезлонга е с такъв наклон. Много се радва малкия baby_neutral
Иво заспива към 22:30-23:00 и се буди или към 3 или към 5.30. Понякога го залъгвам с бибата, но по-често го вземам на гърда. Едвам издържа до 8-8.30 да спи.
През деня е много активен, но се оказа че е леко "отпуснат"  newsm78 Водим го на ерготерапия, правят му масажчета и раздвижване. Палците му са по-свитички, когато си хваща играчките. Казаха ни да му даваме по-често да хваща играчки и да се занимаваме активно с него. Та сега по цял ден едно въртене от гръб по корем и обратно, придърпване до седнало положение, гимнастики на крачетата и ръчичките и така. За две седмици се научи стабилно да си стои на краката (аз се бях притеснила нещо  Embarassed )
Ходихме и на невролог заради гърча - всичко е наред  Hug Но се оказа че има проблем с бъбреците - вродена хидронефроза. Сега изследват урина и ще му правят цветна снимка. Ако потвърдят, идваме за второ и трето мнение до София. Надявам се да избегнем операцията  Praynig

# 679
Val не се самообвинявайте по този начин - вие правите каквото е необходимо за Самуил, наистина има по темпераментни бебета. Не се настройвайте така за второто бебе, всяко дете е различно - това, че Самито е по - ревливо не означава задължително, че и второто ви ще е такова. Трябва да се поеме риска, поне така аз разсъждавам, макар че самата аз изтръпвам пред мисълта, че  второто ни дете живот и здраве ако е "огън" на фона на кака си, която си е кротанка - спокойно дете , е има си своите криви периоди, когато е гладна или й се спи или нещо др я мъчи, но като цяло е ангелче, thanks God.  Praynig   Heart Eyes Но рискът си заслужава мисля Simple Smile
За чистенето преди използвах ММ, когато почиваше уикендите да си поизчистя по - основно, но откакто се захвана с новия си бизнес, работи и събота и неделя, и въобще не почива и не е почивал не помня от кога, и сме си само двете по цял ден от доста време на сам, нашите живеят на 50 км. от нас и само се обаждат за по час два когато са във Варна по работа нещо, виждат детето и после пак се връщат в тяхното си ежедневие и работа и ако не отидем да поседим при тях за седмица, те не идват да остават при нас да ни помагат, защото просто работят. Свекърът ми живее и работи в Бургас, и той ако дойде има няма на няколко месеца веднъж и това е. Та така - налага ми се да викам една жена вкъщи да почиства веднъж седмично или на две седмици по -основно, като за всичко друго си се оправям сама - пазаруване, готвене, пране, гладене и гледане разбира се на малката. Реших какво да жертвам от всичко гореизброено и реших това да е чистенето  Simple Smile няма как просто да смогна на всичко.
Иванита радвам се че при вас е проработило въвеждането на хранене в 11 и безпроблемното спане цяла нощ, но при нас уви, вчера бе първата вечер, в която я разбудих да я кърмя в 11 с надеждата, че ще изкара поне до 6 и 30. ЦЪК. Сука има няма 15 мин заспа и в 3 и 30 сутринта като будилник се разпя, нахраних я с разликата, че будува до 5 ч.  #Crazy и ние с нея естествено. ММ вика да не съм я будела в 11, да не съм й разваляла "режима", аз пък си мисля, че от 1 път няма как да стане програмирането на желания режим, и трябва по - настойчиво да продължавам да я будя - поне седмица докато не свикне. Ох дано само не си вкарвам таралеж в гащите с тези мои действия - ама има 2 варианта - или да стане или да не стане. Ще видим.. Tired
Канари Честито ви захранване Simple Smile
И аз още не съм решила на 100 % с какво ще захранвам - с оризова каша или зеленчук.. има време   chef
Оставям ви, че днес е първия детски рожден ден на Инката и ще се оправяме да излизаме на разходка, за подарък, цветя и т.н.   Gift
Между другото, трябва да помислим зазаглавие на новата ни тема

# 680
  • София
Аз не смогвам да чистя толкова редовно, колкото ми се иска, но това е положението...

# 681
Аз ще захранвам на пет месеца и половина, защото ще направи шест точно на Коледа. Не ми се рискува по празниците, а след това много ще закъснея. Ще започна със зеленчукови пюрета - тиква, картоф, морков и т.н

Каката ни беше много подвижно бебе. Не съм я слагала седнала изобщо, защото някъде прочетох, че особено за момичетата е опасно. Трябвало да им се щади таза, че нали като пораснат ще раждат. И въпреки всичките й мераци, я сложих седнала точно на шест месеца, а тя се закова. Нито се е смъквала, нито килвала, явно е била готова доста преди това, но мен ме беше страх.

Каката ни се гледаше много трудно през деня - все искаше да е на ръце, мрънкаше, не стоеше в количка, кошара и т.н, но спеше през нощта. Сега бебко е кротък - гледа се супер лесно през нея, но не спи през нощта. Явно си има равновесие

# 682
Queen, надявам се и при вас да проработи със храненето и спането през нощта, но нистина не винаги се получава от първия път/нощт. Макар че от няколко дни взе да се се разбужда преди 7часа, както правеше преди. Ако бяхте на АМ, можеше да сложиш(ако прецениш) вътре малко оризова каша, което допълнително ще я засити за през нощта. Но не се отказва само след 1 нощт.
Момичета, имате предид, че ако захранвате с оризова каша, или зеленчуци, повечето от първите зеленчуци, които се въвеждат имат запичащо действие. Аз затова си мисля, ако захраня със зеленчук, да въведа и тиква/ синя слива, за да може да го разхлабя малкия

# 683
  • София
Ние вече въобще не спим.отчаяна съм.дайте идея какво да правя. Изобщо няма да издържа ско продължават така. Днес вече дме будни тотално имсм предвид,инЧе не са спали през нощта,и смятам да изключа бебефона и да ги оставя да се дерат оттатъка та да поспя и аз...

# 684
Все се каня да пиша за последната ни консултация и все се замотвам нещо, някой беше питал да сверява информация: Ина е вече 6380 кг и 62 см. от последния път е наддала 780 гр. не й биха ваксините, защото беше преболедувала варицела и педито каза, че трябва да минат 2 месеца за да й ги сложат, така че и следващия път само ще се мерим и теглим  smile3508
Мами, които само кърмите, на колко часа кърмите?? Не трябва лли вече да си удължават времето между суканията? newsm78
Пфу трябва да звъня на докторката на Инката, че чувам леко нос  #Cussing out Иванита  не посмях да я събудя вчера, пак се събуди в 3 и 30 хапна и заспа миличкото ми. Явно така ще е докато се кърмим, говорих с една приятелка вчера, и те така - по един път на нощ се събуждали да ядат, чак когато отбила започнали да спят по цяла нощ. Майка и ММ и те ми мелят че така ще е докато кърмя. В интерес на истината не пречи, чак толкова, тя се буди, суче и после веднага заспива, заспивам и аз. Като си помисля че някои въобще не могат да се наспиват и децата им се будят на всеки час или не спят въобще, аз си имам ангелче  Heart Eyes
Колкото до това със сипването на  оризова каша в АМ, благодаря за съвета, но според мен не е никак удачно, дори и да бяхме на АМ - поне това е моето мнение. За да сложиш оризова каша или каквото и да било и  колкото малко да е трябва да си захранил, то не е днес сипвам, утре няма да сипвам или започваш или не започваш. И не мисля че ще се постигне ефект засищане,от малкото ковто  знам за формулата е, че трябва да се приготвя с абсолютна точност и прецизност и дори да сложиш 2 мерителни лъжици повече от указаното съотношение вода - АМ може да доведе до обезводняване или запек. Какво остава за ненавременно въвеждане на оризова каша. Разбира се това е само мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него.  Peace Иначе благодаря ти много си мила  Hug
Канари като стана дума за недоспиване и понеже питаш за идеи, моля те недей ги оставяй сами да се наплачат, не ми се и мисли какво ти е, недоспала, уморена, изнервена, сигурно си пробвала ВСИЧКО от-до за да задоволиш нуждите им, явно просто трябва да порастнат и са си по - ревливички. Това което тръгнах да казвам, е в книгата, която чета в момента, пише че бебетата които се оставят да се нареват не могат да контролират емоциите си и се чувстват изоставени,и вместо да се "нареват" те стават по - изнервени и по - разстроени.  те нямат обяснение, защо мама я няма, защо е излязла и кога ще се върне. И веднъж оставени им се разрушава доверието и следващия път ще им е още по трудно да се успокоят, защото ще се страхуват че пак ще бъдат изоставени.. Резултата е нещастно бебе и изтощена мама. Идеята е колкото и трудно да е, да развием умението у бебето да се успокоява само, като му помагаме. Остави ги в кошарата да си поплачат, после пак ги гушни, поноси на рамото потупай леко по гърба, говори им, да знаят че си с тях и че няма да ги изоставиш, не ги прави "лепки",  но не излизай и от стаята. Може би малко време и търпение с този метод и нещата може би малко по малко ще потръгнат и двете душички ще ти се отблагодарят за твоите усилия с време за теб и сън !  Hug

# 685
Даа, това с не спането е голям проблем. Аз днес хванах и ревнах пред ММ. Нашия се буди на 2 часа през нощта. И така вече месец. Цокне и заспи, но не съм сигурна, че се буди от глад. Вчера се опитах да го нахраня с АМ, т.к. рещих, че може би не му стига кърмата. Даже се скрих, да го храни баща му, че не ще АМ, когато аз съм наблизо. Нашия мушна 50 грама и се осъзна,че не яде каквото трябва. Нададе боен рев и не се успокои докато не му дадох гърда. Но все пак е хапнал 50 грама повече и пак се събуди 2 часа по- късно. Идея си нямам какво да направя, че да спи поне 4 часа без прекъсване нощем.  Освен неспането,  обаче, си е нервен, когато не го бутам из парка иска само на ръце. Вследствие на което плоскостъпието ми се изостри, фисурата не минава и цялото тяло е една голяма болка.
Ето и аз се оплаках.

# 686
Здравейте бебчета и майчета  Hug,

отдавна не съм се включвала, но и вие знаете как е. Моят мъник като не спи иска да е навън и е лудница, още сме по 4-5 часа по парковете.

Да ви се оплача какво ми се случи: Искахме да пътуваме в петък миналата седмица и аз гладя, подреждам и събирам багажи, Дани постоянно мрънка, че излизахме само за кратко. И вместо в 18 ММ се прибра чак 21 от работа и аз се чудих, чудих и реших да отложим пътуването за рано сутринта. Дани се събужда към 05.00-05.30 и тогава да тръгнем. Но аз бях ссложила багажа на Дани, количката и други дребни неща в колата с идеята катос е върне ММ и да тръгваме. И познайте, разбили ни колата и взели чантата с дрехите на Дани  Sad , другите неща явно не са ги харесали или са нямали време. А аз от това негово мрънкане, напъхах толкова много неща ( не можах да се съсредоточа), викам си "То нали колата ще ги носи". И най хубавите му дрешки и буйки. Никога не сме оставяли нищо в колата, и ние сме си виновни де и затова ме е яд. Ние живеем тук от 8 години и никога не е имало никакви проблеми до сега. Кка пък точно сега стана това  Rolling Eyes . Мрън оплаках се.

Захранване: Мелиса, аз питах, за това дали ако бебето е на АМ има основание да се започне по-рано със захранването. Така ме бяха посъветвали и аз исках да разбера, дали някой от вас е чувал за тази „теория“, защото и аз съм на мнение, че захрахването трябва да започне на 6 навършени месеца. Аз мисля да започна със зеленчуци ( картоф, морков и тиква), а и педиатърката е на това мнение, че Дани доста добре наддава и тя смята за излишно да го тъпчем с оризови каши и т.н.
За зъбките : И аз реших да пробвам с хомеопатия. Да ви се оплача, отивам в аптеката да си купя Дентокинд и като се прибрах, какво да гледам те ми дали дормикинд . Много ме яд, че не го забелязах още на място. Имам и касовата бележка, но не съм се пробвала да ходя да го сменя, ама не вярвам да стане. Имам и едно чесало за венци, което се слага на пръста, мисля, че помага за сега.
krisi2020 – мерси много   bouquet. Поуспокои ме малко, че има надежда да се оправи и очето на Дани. Аз правя също масаж от самото начало, педиатърката така ме посъветва и ми показа как и мисля, че съвпада с това, което ти казваш. Но ме притеснява това, че като че ли секрета е малко по-жълт от преди и затова се притесних, че може да е конюктивит или нещо друго.
И за домакинстването – ние със съпруга ми също сами си гледаме Дани. И не смогваме със всичко, но какво да се прави – сутрин мъника си спинка около 1-1,5 и през това време се опитвам да готвя, чистя и гладя като ги редувам. Ако единият ден съм чистила, на другият ден готвя и така. През другото време се опитвам ад ви следя и ако имам малко време да се включа.
Хайде, аз ще се приготвям, че мъника сега ще се събуди и веднага започва мрънкането и докато не излезем навън, нямам мира. И си изкарваме по 4-5 часа навън. Какво ще го правя като стане студено не знам.
Хубав ден и спокойни нощи Ви желая

# 687
  • София
За кърменето - при нас е на различни периоди, т.е. нямаме установен режим и кърмя на поискване, но като че ли не се разреждат интервалите, през деня си яде на около три часа, а преди обед и по-често. През нощта преди спеше много често от 22-23 ч. до 6-7 сутринта, сега си се буди редовно по два пъти, общо взето пак на три часа.

# 688
Тинн егати и крадливото племе сме и егати късмета дето извади  doh ако бях на теб  започвам да следя в Продавалника за дрешките и го сгащвам !!!  bash

# 689
  • София
Да, TINN, направо е изумително това с дрешките! Как не ги е срам!

Общи условия

Активация на акаунт