ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 36 682
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Ей, супер . Мерси Канари. Ще го тествам. То вие ще ми се смеете, но повечето неща, които изписват на детето и аз ги тествам.

# 661
  • София
аз като бяха болни и аз бях и аз пиех техните илачи и капвах черните капки... Laughing

# 662
# 663

Моята педиатърка ми беше казала ако правя пюретата на малчо да не слагам домат до 1г но в купените които имат домат мога да давам защото са специално преработени... има много неща с които мога да се съглася но и с много не мога... Авторката на това нещо е писала защо да дава по 1.20 за пюре като има 80% да речем картоф и 20% вода, първо хората не лъжат писали са какво има на който му изнася купува на който не НЕ и второ за сега аз правя пюретата на малчо и винаги слагам вода в каквото и да е за да стане пюре иначе ще стане толкова гъсто че няма да може да го преглътне... нали за това са готовите пюрета топлиш и даваш а не да разреждаш с вода и да даваш... както и да е всеки си преценя за сега му правя защото си имам домашни неща, но след 1 седмица приключвам и минавам на купешки.. Това е от мен хубав ден!

# 664
Здравейте!

Мойта хубавица такъв номер ни спретна този уикенд, че се побъркахме с баща ѝ.Аз бях на тиймбилдинг на Боровец, оставих изцедена кърма, бях я пробвала два дни преди това дали яде от шише- никакъв проблем. И както си оътувам в Събота ми звъни телефона- мъжа ми казва " не иска да яде". Казах му да изчака 1 час- пак звъни, пак същото. Направо ми призля.  Купи АМ, пак същата работа. До вечерта беше хапнала 2 пъти по 30 грама кърма Crazy Чак преди лягане, явно озверяла от глад е изпила 140. В Неделята пак същата работа, аз се прибрах към 14:30, милото като ме видя и очите ѝ станаха огромни. Изцока ми и двете гърди, естествено преяде и повърна, но беше ужасно доволна. Та така- емоции. ooooh!

Захранване живот и здраве Декември.

# 665
За смяната на времето и режима : И при нас нищо не се е променило, само с 1 час й се измести режима. Заспива в 7 вечерта (вместо в 8 по старо му) и се събужда към 4 да яде. Чудя се да взема ли да пробвам да я събудя в 11 вечерта да яде - дали ще изкара до 7 сутринта, звучи ми логично, но не знам дали ще се получи, какво мислите вие?
 Я да пусна една анкетка : Тези от вас, които искат да захранват към 6-я месец, ще чакате ли да се навършат пълни 6 мес стриктно или към средата - края на 5-я ще захраните и решихте ли с какво ще започнете  Crazy ?

# 666
Здравейте.
Брейййй,какво чудо е вкъщи......не ви е работа.  Моята принцеса от седмица е направо невъзможна  ooooh!....нощно време се събужда по 5-6 пъти.....често не за да яде,ами и аз не знам какво става. Гушкам,приспивам на ръце (както обикновенно) и в мига в който искам да я оставя в леглото се събужда със зверски писък.   А днес направо изтрещях.....от това безсъние така се изнервих,че я оставих да се нареве.  Рева 3 часа,като междувременно  и пях песнички,плясках с ръце,гушках за малко и пак я оставях,но всичко с кратковременен ефект.  Накрая заспа....и се събуди след 15 мин.  #Crazy усмихната и готова за игра  Joy.  Накърмих я и веднага заспа.      Зъби ли са,какво е това чудо не знам,но като се събуди отивам за Дентокинд.
Пух,добре завърнала се  Sunglasses .   Толкова мило ми стана като те прочетох...леле....направо се умилих от трепетното очакване на мама  smile3504 .   Ето това обожание в следствие на кърменето за нищо на света не бих заменила ,това е нещо,което само кърмеща майка може да разбере.
Драма,аз не съм добър съветник относно спането точно в този момент предвид гореописаното  Sick.  За храненето обаче имам ясна концепция.  На 6 навършени месеца ще започна с картоф. Евентуално може и в началото на 2014г. да започна,което май е по-вероятно.   По-напред прочетох,но не се сещам  кой беше писал за необходимостта от по-ранно захранване на бебе на изкуствено мляко  Sick .   Няма и никога няма да има подобна логична обоснованост.  Нито рефлукса,нито адаптираното мляко,нито каквото и да е не е предпоставка за по-ранно захранване!!!
Обичам домашната храна и ще правя пюренца в къщи.Разбирасе и ще купувам,защото чак такова разнообразие в храната ще е за сметка на вниманието ми към нея.
Тая шуслерова сол и аз искам да я давам,но не съм особенно запозната  newsm78.
За сядането..освен в столчето за кола,не си правя експерименти. Няма дете,което да не се е научило да стои.  Това ще стане ей така,без да се усетим и без да учим децата.  
Иначе е безкрайно активна. Още не може да се обръща сама,но непрестанно шава и само докопа ръцете ми и веднага се изправя.    Последният месец е качила 300гр.но предвид активността и това,че беше болна си е ок.   Вече е 6кг.  Mr. Green  Laughing.

# 667
  • София
Mечо Пух, много странно защо така не е искало да яде бебчето и много неприятно, така да се изтормози.

Вече взех и аз да се притеснявам за захранването. Ще започна на шест навършени месеца, досега и вода не съм давала даже, мислех тези дни да пробвам все пак дали не иска да пие. Ще започна сигурно с оризова каша, след това със зеленчукови пюрета. С картоф може би също е много добър вариант за начало, защото е много мека храна, но не знам дали ще намеря от някъде картофи, за които да съм сигурна, че са подходящи. Каката ядеше предимно готови пюрета на хип и готови каши, домашните пюрета ги отказваше. Четох тази статия за пюретата, има някои неща в нея, които наистина са притеснителни, но има и някои крайности.

За седенето се обърках нещо - преди знаех, че до шест месеца не трябва да се слага бебето изобщо да сяда, каката на шест месеца точно я подпряхме за първи път. Сега чета, че на шест месеца трябва да сядат сами. Мария много се надига да сяда и вече си позволявам да я возя на междинната позиция на гръбчето в количката, иначе не иска да стои, а и без това шезлонгът е с такава позиция. Другата седмица сме на консултация, ще питам от кога да я подпирам да седи. Иначе при гимнастиката я изправям за ръчички от легнало до седнало положение, харесва й много, но я държа само няколко секунди.

# 668
Аз съм с прясна инфо за посядването, наскоро завърнали се от ортопед - каза на 5 навършени да я слагаме седнала, подпряна с възглавници и на 6 месеца - свободно да стои.
За захранването: определено и аз смятам към6-я месец, но най вече ще следя бамбинито какво си показва дотогава, ако видя че е готова за захранване към края на 5-я няма да я мъча - само и само да се каже, че съм я захранила точно на 6 навършени месеца..

# 669
Понеже става дума за сядането...навремето майка ми се е побъркала с мен - слага ме да седна, а аз - плъъъз и лягам, пак ме слага - аз лягам..и накрая ме завела на лекар. Човека гледал, гледал , пък казал " Детето ви има само един проблем - малко е мързеливо"  Joy Joy Joy

# 670
Виждам, че почти всички ще захранвате към шестия месец. Нашият педиатър ни препоръча да започнем захранване и аз давам на моята бебка оризова каша разтворена в кърма. Тя я хапва с голямо желание. Но вие ме накарахте да се замисля дали не съм избързала със захранването? Би ли могло това да доведе до някакви проблеми? Четох много противоречиви мнения и се чудя да продължавам ли с кашата или да си останем само на кърма до 6-я м.?

# 671
Ле-леее, какво оживление.
Мелиса това за спането все едно аз съм го писала, за жалост дентокинда не помага, утре мисля да го подсиля със шуслеровата сол.
За захранването мисля след 6 навършени месеца , със зеленчукови пюрета. Като ще комбинирам купени и правени.
Нашия днес 2 часа се мъчи да седне в количката. Утре ще го тествам в коша за кола, дано миряса. Тези му мераци малко ме притесняват, защото нашето педи каза от 6-ти месец да сяда. ю
И накрая я да питам , вие как се оправяте с домакинството? Днес свеки дойде на помощ и ме насмете, че  не съм се справяла, пък всички ми помагали. А аз как да се справя, като малкия реве, ако не е на ръце и единствения начин да го оставя е да трамбовам из парка по 4-5 часа .

# 672

Пух,добре завърнала се  Sunglasses .   Толкова мило ми стана като те прочетох...леле....направо се умилих от трепетното очакване на мама  smile3504 .   Ето това обожание в следствие на кърменето за нищо на света не бих заменила ,това е нещо,което само кърмеща майка може да разбере.

Абсолютно си права, милиса Hug Дано проблемите със спането  се оправят скоро.

Захранването не съм решила дали да е с оризова каша или зеленчуково пюре...имам още време.

Чистя два пъти в седмицата, ако успея. Банята- веднъж на 10 дни.... Whistling

# 673
Добър вечер мамчета  Hug .

Dashenka и при нас е така ... още от капките за колики мн се сближи с лъжицата Simple Smile , а иначе като седнем да ядем първо ни гледа мн съсредоточено ... и когато нищо не се случи ... и никой нищо не му даде ... започва бурен рев. Ние ядем само когато той спи, а когато е буден понякога той реве, а ние ядем Simple Smile . Но това го прави от както взе да вижда ... и не знам по логиката, че когато прояви интерес към твърдата храна и трябва да го захранваш  Joy то ние вече трябваше вече да сме на кебапчета Simple Smile .

А при нас ... бебо още е с запушен нос и сме с постоянна температура около 37,3 ... всеки ден си говоря с педито, но ми каза, че с тази температура може да изкара седмица ... направо се побърках вече ... кой какво прави аз все температура меря. За зъбите му давам генгигел ... понякога като е мн нервен ... му мажа венците и с панадол, който също мн му помага, а пък в такова малко количество. А иначе бебо е просто мн мн мн ревлив (педито казва, че си има някой бебета, които са си ревливи и Самуил е точно такъв)... снощи с ММ така се бяхме побъркали, че започнахме за момент да си задаваме въпроса ...   "newsm78 Дали не трябваше да изчакаме малко с бебето " . Просто понякога като реве толкова и започваме да се самообвиняваме, че не правим нещо както трябва щом е толкова ревлив и това води до тези негативни мисли и като се прибави и безсънието (събужда се по 3-4 пъти на нощ). Но като се усмихме и ни минава. Но ММ ми каза : " Ако искаш второ няма да е от мен  hahaha , мн го обичам, но не знам дали мога да го преживея пак." Е сигурно ние сме най-отвратителните хора, но го гледаме изцяло сами ... и да искаме няма на кой да го оставим ... моята майка не е в града, а свекитата казват, че бил мн трудно дете и твърде малък да го взимат да го гледат, когато започнал да яде "супички" тогава щели да вземат да го гледат .

# 674
Мъжът ми чисти  Mr. Green, само двамата си гледаме детето. Да има късмет свекървата да ми каже, че не се справям....

Общи условия

Активация на акаунт