Идва ред за сбъднати мечти- бъдещи Май-ки Добре сте дошли!

• 27 770
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мили мамчета Simple Smile И аз съм бъдеща мама за 1ви път с термин 4 май 2014г.
За сега съм в 6 гестационна седмица и не съм ходила на лекар още. Искам направо за сърчицето да отида. И малко ме притеснява момента с вагиналния ехограф.
Днес си купих витамини Доппел херц Актив Мама, но май няма да ги пия преди да отида на лекар.
Лека вечер!

# 106
Daylight88 започни поне да пиеш фолиева киселина,тя е много важна за предотвратяване на малоформации на невралната тръба( спина бифида).Даже е препоръчително да се започне с нея месеци преди бебеправенето.

# 107
Добро утро момичета и добре дошли на всички нови мами   bouquet При мен нищо ново, вчера си записах час за док за петък 13 ти и сега таткото няма търпение, само за това говори  Grinning Малко ни е притеснено заради кухото яйце, което имах ноември мин. Година и затова така чакаме този първи преглед да се успокоим  Crazy

# 108
Добро утро мамчета, искам да попитам дали първия месец сте имали менстуални болки, защото тези дни трябва да ми дойде предполагаемия цикъл и си ме боли корема, по-малко от преди, но си ме боли. И сега съм притеснена, какво да правя, да не вземе пък да ми дойде, след положителен тест с бледа втора чертичка  ooooh!  Sad

# 109
Ихаа  Party нови мами...Добре дошли Рени  Hug Pelteshka  Hug Соник Hug Viliianka  Hug
Юми браво цели 7мм  Heart Eyes Всичко ще е наред  Praynig Мен хич ме няма в яденето, до обяд съм мноого зле, с триста зора някоя обикновена бисквита, няколко лъжички мляко...не е много зле   Sick ама грам апетит не ми идва  Tired След обяд може и да ми се прияде нещо..налитам на кисело и солено. Вчера така съм яла кисели краставички, както никога през живота си  Mr. Green и чипс много ми се яде  Rolling Eyes сигурно, заради солта. Обаче изкарах тежка нощ..будех се на няколко пъти, беше ми лошо...гадеше ми се и сънувах нещо натоварващо...нямам спомен какво  Thinking Имам леки болки, но не постоянно, от време на време  Peace Пия само Неофолик. Аз казах на моите деца, но те са доста по-големи  Peace
Долфейс, не зная дали крие някакъв риск прегледа с вагинален ехогроф. Чела съм, че така преглеждат...Моя първи и за сега единствен преглед беше с коремен, вярно доста бърз преглед, но се видя нужното за седмицата в която бях  Peace
Елито браво на вас   Hug ето това е доказателство, че каквото искаш ти се дава. Сега ти се полага и момиченце  Hug Радвам се че си добре и гаденето е минало...дано скоро и мен ме подмине  Praynig Палчета от мен  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Daylight88 добре дошла  Hug и аз съм с термин по калкулаторите 4 май  Peace Лека бременност  Flowers Four Leaf Clover И както ти е казала Линаб започвай фолиевата киселина, защото е много важна в този момент  Peace
WhiteDove палчета за петък  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover всичко ще е наред  Praynig
Viliianka Не се тревожи излишно  Hug нормални са тези болки и аз ги имах и мисля всички други  Peace

# 110
  • София
Аз симптоми почти нямам, даже напрежението в гърдите ми изчезна. Не ми се яде особено, като хапна нещо ми става лошо. Иначе не налитам на някоя определена храна - ям си и сладко, и солено.
Не мога да спя обаче - трудно заспивам, будя се през нощта, сънувам смахнати неща, всяка светлинка ми пречи Crazy.
На детето още не съм казала, ще му кажа, когато се уверя, че всичко е наред.

Viliianka, и аз си имах менструални болки около датата на цикъла, че и след това. Даже хич не бяха слаби, но така и не ми дойде. С предишната бременнност също бях така, доколкото знам е нормално.

# 111
Здравейте, при мен никакви симптоми...само гърдите ме болят...това е.Предната ми бременност беше с гадене...повръщане...ужасна сънливост.Засега няма нищо такова.
Към края на месеца ще си запиша час при моя лекар.Не съм казала нищо на сина ми...защото...има цели 9 месеца...ще ми изпили нервите...Единственото ми притеснение, е че съм с отрицателен резус фактор....макар да имам антиДгамаглуболин бита.А за всички майки очакващи първо дете..спокойно...в момента в който си вземете бебенцето в  ръце и ще забравите всички мъки, през които преминавате сега.

# 112
Момичета тези от вас които са с опит вече пък и тези които са били на лекар...какво ви казаха да правите или не правите....питам конкретно за няколко неща някакви специални витамини /изключвам фолиевата тя е ясна/ за кафето по колко на ден е допустимо,защото аз на тази тема съм маниак пия по 4 на ден...... Цигарите съм намалила, но още си попушвам Sad надявам се скоро да ми се гади от тях.......

# 113
Момичета тези от вас които са с опит вече пък и тези които са били на лекар...какво ви казаха да правите или не правите....питам конкретно за няколко неща някакви специални витамини /изключвам фолиевата тя е ясна/ за кафето по колко на ден е допустимо,защото аз на тази тема съм маниак пия по 4 на ден...... Цигарите съм намалила, но още си попушвам Sad надявам се скоро да ми се гади от тях.......

Аз лично не съм пила никакви допълнителни витамини...повечко зеленчуци, мляко, сирене.Кафетата гледай да ги ограничиш до 2....Кофеина дразни плода...Хахаха..по-нататък ще видиш като пиеш едно силно кафе... за какво карате става дума...Моят съвет е да не спираш кафето. за да не ти падне кръвното.Аз преди пиех силно еспресо сутрин и после 3в1  след обяд....След месец обаче се оказа, че ми се гади точно от еспресото и си минах само на капучино...3в 1 ей такива буламачи.
p.s. не се надявай да започне да ти се гади от цигарите Wink

# 114

Аз лично не съм пила никакви допълнителни витамини...повечко зеленчуци, мляко, сирене.Кафетата гледай да ги ограничиш до 2....Кофеина дразни плода...Хахаха..по-нататък ще видиш като пиеш едно силно кафе... за какво карате става дума...Моят съвет е да не спираш кафето. за да не ти падне кръвното.Аз преди пиех силно еспресо сутрин и после 3в1  след обяд....След месец обаче се оказа, че ми се гади точно от еспресото и си минах само на капучино...3в 1 ей такива буламачи.
p.s. не се надявай да започне да ти се гади от цигарите Wink

Моля те не убивай надеждата за гаденето от цигарите........просто наистина ми е много трудно с тях ще пада голяма борба...а за кафето сега се опитвам да пия 2 еспресо и само 3в1.Аз съм с ниско кръвно така че ще видим какво ще стане накрая Simple Smile

# 115
Привет, майчета  Hug
И аз се записвам при вас с евентуален термин 4.5.2014г Simple Smile
Вчера бях на преглед, но съм отишла рано, защото още не се виждаше сърчицето, в 6г.с. съм. Док каза другата седмица пак да отида. Дано тогава да се види вече,че ми е малко притеснено  Praynig
Иначе това ми е втора бременност и се надявам да я изкарам безпроблемно до края,че бъдещата кака реши да излиза рано Simple Smile
Пия фолиева к-на и от днес допелхерц мама Simple Smile
Пожелавам на всички да имат леко и безпроблемно бременеене  Hug

# 116
Здравейте мамчета и аз съм бъдеща мама, днес ходих на лекар, и за първи път си видях бебчето. Много съм щастлива надявам се всичко да мине добре това ми е първа бременност.  Grinning Искам да попитам някой пил ли е хапчета Prenatal?

# 117
  • морето и сините вълни :)
Здравете.
Охх аз имах тежка нощ.Малкия е с повръщане и разтройство та бях на крак тази нощ и навсякъде улято. SickМалко и на мен ми оставаше да започна с.... Sick
После го водих на лекар и покрай лекаря и аз намазах с един гинеколог-хаха.Предния месец ходих зарад болки в яйчниците и тя все ме бъзика "айде време ти е за второ".А сега като отиддох и викам "видяхте ли сега кво стана"
Та гледа ме и сака ми бил смачкан, Mr. Green.А аз "как така смачкан?" И понеже съм с обърната матка не се вижда фронтално като копче аз се вижда надлъжно като лентичка Mr. GreenАбе 7 мм,ама го има там Heart Eyes.Каза ми към средата на октмври да отида пак и началото на ноемри чак женска консултация Peace.
Та така от мен.
Pelteshka -миличка, зареди се с две торби лукчета и си дай малко воля.Аз веднага щом видях хубави 2 чертички,категорично спрях.Инъче съм доста страстен пушач.Но щом става въпрос за бебе,просто волята ми е желязна,бетон.Вече 4-ти ден не пуша и се чуствам добре.Даже ме дразни димът на цигари ако има хора около мен да пушат.Става ми гадно.Относно кафето.Аз имам малко кофти навик-пия на гладно кафе,та даже и по две.Сега гледам да закусвам уж по една кофичка киело мляко.Не ме е обзела мания на ядене /слава богу/.
Хубав ден на всички
Добре дошли на новите майчета

# 118
Здравейте мили мамчета Simple Smile И аз съм бъдеща мама за 1ви път с термин 4 май 2014г.
За сега съм в 6 гестационна седмица и не съм ходила на лекар още. Искам направо за сърчицето да отида. И малко ме притеснява момента с вагиналния ехограф.
Днес си купих витамини Доппел херц Актив Мама, но май няма да ги пия преди да отида на лекар.
Лека вечер!

И мен това ме притеснява, даже на предната страница точно това питах, но ме успокоиха в другата тема, че няма никаква опасност и до 10-12 седмица така преглеждали. С коремен ехограф в началните седмици картината била много неясна, а с вагиналния се виждало каквото трябва. Прегледа бил абсолютно безболезнен и безопасен, накрайника се поставял съвсем с началото, а не на дълбоко и нямало никакъв риск. Аз си записах час за другата седмица, когато ще бъда в 6-та гестационна.

# 119
Мен до сега ме преглеждаха 4 пъти с вагинален, болка няма и пу пу засега сака си расте и прегледите не му влияят. Ако искаш да го избегнеш трябва да изчакаш поне до 7-8 г.с.когато може и с коремен да се види плода, но пак зависи от апарата и лекаря дали ще успее да чуе сърцето. Мен също ме притесняваха прегледите, но нямаше как да ги избегна.

Общи условия

Активация на акаунт