За правата на децата ни! седма тема!

• 110 179
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • в полите на Балкана

Платена гражданска отговорност, но ако изтича след 3 седмици, имат ли основание да не ми приемат документите?

Преди време когато взимах винетка за детето имахме такъв казус и ми приеха документите с уговорката да занеса копие от новата полица и тогава ще придвижат документите.

# 556
Платена гражданска отговорност, но ако изтича след 3 седмици, имат ли основание да не ми приемат документите?

Точно така беше и при нас, оставаха 3 седмици да изтече, но получихме вече винетката.

# 557
# 558
Здравейте, дали знаете ако единия родител работи в чужбина , дали дете с ТЕЛК има право на месечни добавки и детски?

# 559
Щом детето е в България - да полагат се

# 560
# 561
  • густо майна Филибето
Днес гледах гостуването на министъра в сутрешния блок на БТВ. Надявам се системата да не доведе до по-голяма бъркотия и по-ниски проценти. Честно казано не разбрах как ще пребори фалшивите телкове.
В класа на дъщеря ми (помощно училище) има дете с цигански произход, с 85 процента ТЕЛК. Аз по-голям артист от него не бях виждала. Много пъти съм го виждала да играе подли сценки, не е проблем да пусне сълзи, за да натопи някой невинен. Предполагам има някаква хиперактивност, която му пречи да чете и пише, но всичко останало си е в норма. Пътува всеки ден сам (!) от Рогош, купува си закуски с парите, които майка му е оставила на госпожата, но се е случвало да съм свидетел как след минута се връща при госпожата и лъже, че са с 10ст по-малко. А не познавал цифрите! Лъжец от класа! Няма как да не се усъмня как е получил тези 85 процента.

# 562
  • в полите на Балкана
Притеснявам се аз, какво ще стане с порасналите деца с увреждане, които са с пожизнен ТЕЛК и никога не са работили поради увреждането си. Дали ще ги изпратят на пазара на труда или ще им оставят мизерните пенсиики. Thinking

# 563
А какво ще стане с децата, които вече са на 16г. така и не разбрах.ТЕЛК изтича на 01.01.2016 г. а после newsm78

# 564
И аз се притеснявам от тези промени в Телковете. Нищо не успях да разбера пак ли ще се явяваме на два телка както до сега ? Моят син е на 19 год. последна година ученик, но поне на този етап не го виждам сред работещите.

# 565
  • в полите на Балкана
Поля, искаш да кажеш, че ТЕЛК изтича на 01.01 17г.? Най-вероятно ще е по новите правила. Мисля си аз, че ще отрежат пенсиите на 16г. деца. Едва ли ще има и чл.8д.,и двойни детски,че и пенсия. Нали трябва да се спести точно от ХУ.
Поне казаха,че пожизнените няма да ги закачат.

# 566
Поля, искаш да кажеш, че ТЕЛК изтича на 01.01 17г.? Най-вероятно ще е по новите правила. Мисля си аз, че ще отрежат пенсиите на 16г. деца. Едва ли ще има и чл.8д.,и двойни детски,че и пенсия. Нали трябва да се спести точно от ХУ.
Поне казаха,че пожизнените няма да ги закачат.
Точно на това се ядосвам. Вече 16 години се вижда, че заболяването е вродено и няма промяна, нито лечение, защо не го направят пожизнено, а ни карат през 3 години все да се явяваме.Какво очакват чудо ли да стане, де да можеше.Щях да съм най-щастливият човек на света.

# 567
  • Русе
Някой може ли да ми каже къде се ходи и какво трябва, за да се извади талон за паркиране на местата за инвалиди?

# 568
  • в полите на Балкана
Ходи се в общината,поне при нас. Трябват 2снимки на лицето с увреждане,копие от ЕР на ТЕЛК и заявление.

# 569
  • Русе
 А като се извади стикера, важи ли за всички градове или само за града от който си?

Общи условия

Активация на акаунт