Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 264
  • 606
  •   1
Отговори
# 495
Инстинктче, и преди да се изака пъшка и после пак, от умора сигурно Mr. Green
Снощи доста си попъшка милото.
Спомням си, че кака й акаше по няколко пъти на ден. Беба ака веднъж, но като за световно Crazy

Щом е като за световно, ще да се уморява милото.  Mr. Green

# 496
Като става въпрос за пъшкане,моето Ники много пъшка и много се напъва преди да се изпръцка и изака.Незнам дали това са колики или не,но не плаче в определени часове а винаги преди да напълни памперса. И да добавя че няма запек,акото си е нормално,рядко и жълто  Mr. Green Извинете за красноречието  Laughing
Незнам вашите бебчовци как са,но Нико доста хапва (на поискване) на всеки час и половина,пълненето на памперса е пак на толкова долу горе.Може би на ден сменям 10-на или повече памперса.Не е ли много  newsm78
Утре сме на педиатър,да видим какво ще ни каже.

# 497
   И аз мисля, че пъшкането са напъни за памперса Simple Smile
 Ние много рядко се случва да нямаме ако на памперса... а сега от както съм я изкъпала снощи не е акала и  тази сутрин много се напъваше чак пореваваше - сигурно има запек, нали? И това ще да е от гадните капки, тоя Еспумизан го проклинам вече #2gunfire До сега не сме имали такива проблеми.. как да й помогна, много е жална.. масажирах и лекичко коремчето по часовниковата стрелка и сякаш се успокояваше от това, чак попръцкваше  Laughing

А пък ръчичките й все са студени вечер, това знак ли е задължително, че й е студено? С дълго гащеризонче спим и с две пеленки я завивам, една по-плътна и една много тънка, плетена, страх ме е че ще я изстудя вече Confused Като я дигам от леглото, то е много топличко, не би трябвало уж да й е студено ..

Леле, сигурно ви пълня времето с глупости, ама кой да питам друг, само вие сте ми съветниците  Crazy

# 498
  • СОФИЯ
p0lina аз доколкото знам нослето е ориентир дали е студено на бебето,ние даже не се завиваме не търпи нищо,и няма вариант аз да я сложа на страна да спи страшно много  се върти .......а сме още на 20 дена само  ooooh!

# 499
p0lina и нашите ръчички са доста често студени, но и аз пипам нослето и ушичките за ориентир.  Simple Smile

# 500
Здравейте! Stop и моя термин е в август-септември още не съм много сигурна.но трябва да е август.
2 месечна съм направих,тест за термин и излиза ми на 29 август,ще чакаме до тогава  Simple Smile ще имам моиче дева а аз съм зодия лъв  Laughing

# 501
и при нас ръчичките са често студени. И аз по нослето познавам. Слагам му вече боди потниче под пижамката, която е с дълъг ръкав и го завивам до кръста с една малко по-плътна пелена. Скоро ще приготвя чувалчето, че много рита, развива се и застава напреки на леглото Simple Smile

# 502
Имам въпрос към ЛЛЛ: Вчера бях на контролен преглед при гинеколога ми и тъй като матката ми все още задържа кръв, той ми изписа Метергин /хапчета/. Каза да не се притеснявам за кърменето, въпреки това, което пише в листовката, а именно че не се препоръчва по време на кърмене. Затова все пак реших да попитам и тук какво да правя: да приемам Метергин-а и да кърмя или да спра за една седмица с кърменето, а изцедената кърма да я изхвърля?

Благодаря Ви предварително и Ви желая хубав ден!

Здравей hrischo86,
В справочника Medication & Mother Milk 2010, Thomas W. Hale, PhD, стр. 679 Methergine с активна съставка methylergometrine е класифициран с категория на риска за лактацията: L2 SAFER, което означава - Drug which has been studied in a limited number of breastfeeding women without an increase in adverse effects in the infant; And/or, the evidence of a demonstrated risk which is likely to follow use of this medication in a breastfeeding woman is remote. При по-продължителни терапии се променя риска за лактация на L4 Possibly Hazardous: There is positive evidence of risk to a breastfed infant or to breast milk production, but the benefits from use of these drugs in breastfeeding mothers may be acceptable despite the risk to the infant (e.g. if the drug is needed in a life-threatening situation or for a serious disease for which safer drugs cannot be used or are ineffective). Кратки терапии (1 седмица) с прием на лекарството в малки дози, не би следвало да причиняват проблеми за кърмещите майка и бебе. Максималната концентрация на активното вещество в кърмата е след 0,5-3 часа, а времето за полуразпад е 20-30 минути.
Ако желаеш да обсъдиш с лекаря си, бих могла да направя копие на информацията в справочника.

# 503
Оооу, така ли било ... ooooh! Носленцето ни е топличко, значи да не се притеснявам, пфу Whistling

# 504
Въпрос към ЛЛЛ,
здравейте, преди няколко седмици писах тук за проблема си - бях вдигнала 39 градуса температура, ходих на АГ, оказа се, че едното ми зърно е гноясало, беше разранено и кърменето от тази гърда беше ад. Предписаха ми антибиотик, след който се оправих. Междувременно кърмех само от здравата гърда, а другата изцеждах. Не знам дали е било гной това по зърното, но постепенно падна и вече имаше здрав вид. В същото време изцеждах много малко от гърдата - 30-40 мл, мноооого рядко 50 - едвам събирах 200мл на денонощие и реших пак да предложа на малкия да суче и от нея.
Това беше преди няколко дни - болеше само в началото докато засуче, но налепът отново се появи - жълтеникав и прилича на подути мехурчета, или нещо подобно. Преди се наяждаше само от здравата гърда (тя беше винаги мека и не съм я изцеждала), въпреки че всеки път му давах и малкото изцедено от другата. И след като започнах да му предлагам и двете на всяко кърмене, се появиха болезнени буци и на двете гърди. Успявам да ги отстраня, но на болната гърда винаги остава едно твърдо място във вътрешността някъде. Опитвам да изцедя, преди и след кърмене, но става много по-трудно от преди. Правя топли компреси и масажи - за сега без резултат. И за капак отново вдигнах 39 градуса.
Утре съм на преглед и знам какво ще ми кажже - отново антибиотик, който явно ще реши проблема временно. на път съм да се откажа от кърменето, толкова съм отчаяна, ако оставя малкия да суче от тази гърда винаги ли ще е така - той ще я разранява, ще вдигам температура, антибиотик, цедене...

Здравей радея,
Какво е мнението на лекаря? Дали е възможно да изпратиш снимка на този налеп или мехурчета? Мехурчетата прозрачни ли са или не? Ако са като бяла точка на зърното на гърдата е вероятно да има запушена пора. Невъзможността на кърмата да изтича може да доведе до запушен канал за това е важно да се вземат мерки за отпушване. За омекотяване на зърното и улесняване на потичането на кърма, някои майки потапят засегнатото зърно в поносимо гореща, солена вода преди кърмене. След това се слага детето да суче като евентуално прилагането на компресия на гърдата по време на сукане би могло да спомогне за отпушването. Ако бебето отказва тази гърда или ако болката е прекалено силна евентуално може да се опита изцеждане на ръка или с помпа.

Ако това не помогне може да се потърси лекарска помощ и със стерилна игла да бъде пробита кожичката, под която се задържа кърмата. Ако искаш може да погледнеш тази статия за повече информация как се третира блистер.

Относно бучките - дори и след като се изсуче добре и детето пусне първата гърда ли се появяват? Какъв е интервалът между отделните кърмения?

# 505
Въпрос към ЛЛЛ:
Отново досаждам,обаче вече не знам какво да правя. От около седмица Мая тотално си смени режима. Прави голяма нощна пауза-пет часа,след което се буди,прицоква си около пет-шест минути и заспива за около три часа. Следва пак събуждане,малко сучене и пак заспива за три часа.При тези хранения ставам да доизцеждам по малко. При следващото събуждане стои будна около четири часа,активна е и си иска на всеки час,като пак прицоква по три-четири минути първите силни струи при потичането,после почва да се присвива,върти и бута гърдата с ръка,а в същото време върти глава и търси с уста.Има и колики и не мога да разбера от тях ли се държи така или е още гладна. Ако захапе пак и приложа компресия или млякото пак потече плюе гърдата,като понякога се задавя и почва да реве. След като мине този буден период пак заспива,обикновено на гърда и откарва така три часа,а аз се чудя наяла ли се е,или просто е заспала от умора. На следващото събуждане вече яде стабилно и от двете гърди,но пак почва да лапа ръцете след час и като и дам се повтаря същото-суче малко и се нерви. Снощи се изцедих след нея и се опитах да и дам изцеденото,при което тя изсука лакомо 20мл,след което изплака,задави се и върна на фонтан,след което спа пет часа,а аз останах в чуденка преяде ли,че върна,гладна ли заспа... Сменям по около шест-седем памперса,всички са обилно напишкани и поне три са наакани и то стабилно. По електронния ми кантар от последната консултация преди десет дена е качила 350 грама и уж всичко е наред,но това непрестанно пъхане на ръцете в устата и лакомо захапване ме обърква. От коликите ли се държи така или е гладна и не и стига? Не съм преуморена,спя прилично като за родилка,храня се обилно и редовно пия чай за кърмачки и безалкохолна бира,уж количеството трябва да е прилично.

# 506
Днес попаднах на много хубаво стихотворение във фейсбук
и нямаше как да не го споделя с вас мамчета!
  Grinning

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=560126014053079&set=a … ;relevant_count=1

# 507
P0lina давай веднъж на ден Био гая. Те се дават с другите капки  за колики и служат за оправяне на чревната флора, точно защото капките причиняват запек.

# 508
  • София

Здравей радея,
Какво е мнението на лекаря? Дали е възможно да изпратиш снимка на този налеп или мехурчета? Мехурчетата прозрачни ли са или не? Ако са като бяла точка на зърното на гърдата е вероятно да има запушена пора. Невъзможността на кърмата да изтича може да доведе до запушен канал за това е важно да се вземат мерки за отпушване. За омекотяване на зърното и улесняване на потичането на кърма, някои майки потапят засегнатото зърно в поносимо гореща, солена вода преди кърмене. След това се слага детето да суче като евентуално прилагането на компресия на гърдата по време на сукане би могло да спомогне за отпушването. Ако бебето отказва тази гърда или ако болката е прекалено силна евентуално може да се опита изцеждане на ръка или с помпа.

Ако това не помогне може да се потърси лекарска помощ и със стерилна игла да бъде пробита кожичката, под която се задържа кърмата. Ако искаш може да погледнеш тази статия за повече информация как се третира блистер.

Относно бучките - дори и след като се изсуче добре и детето пусне първата гърда ли се появяват? Какъв е интервалът между отделните кърмения?

Бучката на здравата гърда се оправи и гърдата вече не е болезнена, но на другата си остана много твърда и някъде навътре. За съжаление нещата не се развиха добре при нас. Тъй като късно се организирахме с таткото, не можахме да намерим отворен мамологичен кабинет и отидохме в спешното на МД. Там бяха готови да ме приемат за 10 дни за венозен АБ заради опасност от мастит. Отказах и сега ще съм на АБ 10 дена вкъщи. Лошото е, че е несъвместим с кърменето. още по-лошото е, че ми предписаха и бромокриптин за 2 седмици. Не смея да не го пия, за да не стане по-зле. Но съм изплашена, изморена психически и много съкрушена. Сега пратих таткото за АМ.  newsm45

# 509
Радея, при мен е подобен случая и аз вчера бях с 39 температура. Това, което на мен ми помага са ампули окситоцин, капя си няколко капки в носа и след минута две кърмата потича, така успявам да се изцедя доста добре на ръка. Свалям температурата с парацетамол, бучки има малки, но ми се струва, че не са проблем. При мен вече се случва доста рядко, ако прекаля с течностите или бебето просто  суче по-малко, а аз не се изцедя. Ако не си пила бромокриптина опитай, сигурна съм, че ще ти помогне. Болната гърда я цеди докато напълно се възстанови. Това , за окситоцина, го знам от майка ми, която е акушерка.
Стискам ти палци, не се отказвай.

Общи условия

Активация на акаунт