Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 264
  • 606
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Може би наистина пак трябваше да пробвам с окситоцина. Предишният път като вдигнах такава температура ми предисаха окситоцин еднократно мускулно, но въобще не усетих някаква разлика. И аз карах няколко дни на парацетамол и после нурофен (той ми беше по-ефективен), но бучката си остана, а температурата веднага се вдигаше след като минеше действието на хапчето и реших просто повече да не чакам да ми мине. При теб най-вероятно не е било толкова сериозно щом вече нямаш бучки и температура, но бих те посъветвала ако не дай Боже историята се повтори, тичай при мамолог, защото работата може да стане много сериозна. Все си мисля, че ако още първият път бях отишла на мамолог, а не си губех времето с тия гинеколози, сега нямаше да се стигне до тук, но човек се учи.

# 511
  • Варна
Момичета отдавна не съм писала тук, повече в темата във фейсбук, но исках да ви се похваля с моето слънчице Даниел, който се роди на 29.08 вечерта в 22.20, 3530 г и 50 см. Раждането беше нормално с епидорална упойка, много трудно, защото почнаха изведнъж много силни контракции и за 1 час, докато се добера до болницата, вече имах 4 см разкритие, анестезиоложката се забави и по мое мнение много късно ми сложи упойката, защото спрях да си усещам контракциите, а доки ме заплаши със секцио, защото не съм напъвала както трябва, което супер много ме амбицира и мобилизира и за 2 ч родих бебчо Simple Smile Но разбрах какво означават родилните болки - определено са нечовешки, но както всеки казва, всичко се забравя и остава щастието да си гушкаш бебчето Simple Smile
И ние имаме проблеми с кърменето, затова отправям въпроса си към ЛЛЛ:
Тъй като доста време ми отне да се смъкне кърмата, едва на 5-ти ден, бях почнала да дохранвам с АМ. Сега нямаме никакъв утвърден режим, всичко е много хаотично, храним се по 1 час от двете гърди последователно и после пак си лапа ръцете и търси да суче, затова му давам и АМ допълнително, иначе посинява от рев. За информация - източвам около 40 до 60 г от двете гърди (за пръв път тази нощ реших да проверя колко изяжда всъщност като се източа само с помпата) и дохранвам с около 40 до 60 г АМ (бебето е на 8 дена) , само, че като се наяде заспива и спи по 4-5 часа, което значително намалява храненията за деня- не повече от 5-6. Иначе нощно време сме стигали и до 6 ч спане. Според вас да се опитам ли да не давам АМ? Или прекалено ще се изнерви? Какво бихте ме посъветвали? (Иначе гърдите са ми в отлично състояние, той захапва много правилно, не се налага да цедя с помпа, той изяжда всичко. )

# 512
  • СОФИЯ
аз пак имам въпрос към ЛЛЛ,бебето ми е на 21 дена а вече отказва нощното кърмене,мислех че е инцидентно но вече една седмица се кърмим към7,30 и след това се събужда към 3 или 4 чак,това нормално ли е за толкова малко бебе ?

# 513
Момичета, влизам само да ви кажа, че на 31.08 се роди Марти - 4200, 53 см. Прекрасен е и цялото семейство го обожаваме!
Поздрави на всички и честито на новите мами Simple Smile

# 514
Въпрос към ЛЛЛ:
Отново досаждам,обаче вече не знам какво да правя. От около седмица Мая тотално си смени режима. Прави голяма нощна пауза-пет часа,след което се буди,прицоква си около пет-шест минути и заспива за около три часа. Следва пак събуждане,малко сучене и пак заспива за три часа.При тези хранения ставам да доизцеждам по малко. При следващото събуждане стои будна около четири часа,активна е и си иска на всеки час,като пак прицоква по три-четири минути първите силни струи при потичането,после почва да се присвива,върти и бута гърдата с ръка,а в същото време върти глава и търси с уста.Има и колики и не мога да разбера от тях ли се държи така или е още гладна. Ако захапе пак и приложа компресия или млякото пак потече плюе гърдата,като понякога се задавя и почва да реве. След като мине този буден период пак заспива,обикновено на гърда и откарва така три часа,а аз се чудя наяла ли се е,или просто е заспала от умора. На следващото събуждане вече яде стабилно и от двете гърди,но пак почва да лапа ръцете след час и като и дам се повтаря същото-суче малко и се нерви. Снощи се изцедих след нея и се опитах да и дам изцеденото,при което тя изсука лакомо 20мл,след което изплака,задави се и върна на фонтан,след което спа пет часа,а аз останах в чуденка преяде ли,че върна,гладна ли заспа... Сменям по около шест-седем памперса,всички са обилно напишкани и поне три са наакани и то стабилно. По електронния ми кантар от последната консултация преди десет дена е качила 350 грама и уж всичко е наред,но това непрестанно пъхане на ръцете в устата и лакомо захапване ме обърква. От коликите ли се държи така или е гладна и не и стига? Не съм преуморена,спя прилично като за родилка,храня се обилно и редовно пия чай за кърмачки и безалкохолна бира,уж количеството трябва да е прилично.

Здравей Трикси,
Определено не досаждаш Simple Smile Всяка майка се тревожи за бебето си и е нормално да търсиш отговор за нещата, които те притесняват.

Цитат
При следващото събуждане стои будна около четири часа,активна е и си иска на всеки час,като пак прицоква по три-четири минути първите силни струи при потичането,после почва да се присвива,върти и бута гърдата с ръка,а в същото време върти глава и търси с уста.

Бебка пуска ли гърдата в този момент? Ако пуска гърдата забелязала ли си кърмата да тече на силни постоянни струи? Ако е така е възможно да не й е комфортно да суче в този момент заради свръх активното потичане на кърмата. Възможно е да не може да преглъща достатъчно бързо количеството кърма, което попада в устата й или да я дразни пръскането в различни посоки. В подобна ситуация някои майки предпочитат да оставят тази кърма да изтече в чашка (и да я предложат в по-късен момент) или в някаква кърпа (за да не бъде всичко около майката опръскано с кърма). След като струите намалеят на бебето може да се предложи отново да суче. Други майки предпочитат да кърмят в биологична поза. При нея гравитацията не позволява кърмата да тече със същата сила както при люлката и бебето се чувства по-комфортно.

Ако бебето приема само кърма, наддава на тегло, пишка и ака обилно и редовно то най-вероятно кърмата, която приема му е достатъчна - това, което излиза преди това трябва да е влязло   Wink Не знам дали си чела статията Как се хранят бебетата на Даян Уайсингър, но мисля, че може да ти помогне.

Повръщането еднократно ли се случи или е редовно? Повръщане и рефлукс при кърменото бебе е статия с информация относно проблема и различни идеи за преодоляването му.

# 515
Бучката на здравата гърда се оправи и гърдата вече не е болезнена, но на другата си остана много твърда и някъде навътре. За съжаление нещата не се развиха добре при нас. Тъй като късно се организирахме с таткото, не можахме да намерим отворен мамологичен кабинет и отидохме в спешното на МД. Там бяха готови да ме приемат за 10 дни за венозен АБ заради опасност от мастит. Отказах и сега ще съм на АБ 10 дена вкъщи. Лошото е, че е несъвместим с кърменето. още по-лошото е, че ми предписаха и бромокриптин за 2 седмици. Не смея да не го пия, за да не стане по-зле. Но съм изплашена, изморена психически и много съкрушена. Сега пратих таткото за АМ.  newsm45

радея, много съжалявам, че така са се развили нещата при теб  Sad Толкова усилия положи до този момент и толкова се измъчи. Въпреки, че антибиотика не е съвместим с кърменето с изцеждане лактацията би могла да се поддържа и след приключване на приемът му бебето отново може да се кърми. Но това би могло да стане при положение, че не се приемат медикаменти за спиране на кърмата какъвто е бромокриптина.
Ако не си сигурна, че искаш да приключиш с кърменето след почивните дни би могла да се консултираш и с мамалог. Има жени, които са релактирали след като медикаментозно са спрели кърмата си.
Както и да се развие ситуацията не се обвинявай и не падай духом. Бебчо има нужда от здрава и силна майка до себе си. Гушкай го и бъди с него  Hug

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 01:27 от Else

# 516
И ние имаме проблеми с кърменето, затова отправям въпроса си към ЛЛЛ:
Тъй като доста време ми отне да се смъкне кърмата, едва на 5-ти ден, бях почнала да дохранвам с АМ. Сега нямаме никакъв утвърден режим, всичко е много хаотично, храним се по 1 час от двете гърди последователно и после пак си лапа ръцете и търси да суче, затова му давам и АМ допълнително, иначе посинява от рев. За информация - източвам около 40 до 60 г от двете гърди (за пръв път тази нощ реших да проверя колко изяжда всъщност като се източа само с помпата) и дохранвам с около 40 до 60 г АМ (бебето е на 8 дена) , само, че като се наяде заспива и спи по 4-5 часа, което значително намалява храненията за деня- не повече от 5-6. Иначе нощно време сме стигали и до 6 ч спане. Според вас да се опитам ли да не давам АМ? Или прекалено ще се изнерви? Какво бихте ме посъветвали? (Иначе гърдите са ми в отлично състояние, той захапва много правилно, не се налага да цедя с помпа, той изяжда всичко. )

Здравей selicita,
Имаш ли представа как надава към този момент Даниел? Колко напишкани и наакани пелени сменяш за 24 часа?

Относно количеството кърма, което си изцедила - при бебе на 1 седмица обемът на стомахът е около 30-59 мл, а бебето би трябвало да изяжда 300-600 мл на ден. Ако Даниел има 5 или 6 хранения по 40-60 мл (въпреки, че бебетата биха могли да изсучат повече отколкото ние сме в състояние да изцедим с помпата) това означава, че приема 200-300 мл или 240-360 мл мляко за 24 часа. Тези количества са под или много близо до долната граница. Мислиш ли, че е възможно да вмъкнеш допълнителни 2-3 хранения? При новородените е важно да имат поне 8-12 кърмения за 24 часа като за денонощието се прави не повече от една 4 часова пауза. Възможно е в следствие от жълтеница или медикаменти използвани при раждането бебето да е по-сънливо. Тогава за него е още по-важно да се храни редовно - на всеки 2-2,5 часа. Опитвала ли си да го будиш за хранене и дали се получава? Това, че предлагаш двете гърди на хранене му дава възможност да изсуче повече кърма. Дали си опитвала след като Даниел спре да суче активно на гърдата да приложиш компресия? След като спре да гълта с компресията да предложиш втората гърда и с нея да приложиш същото. Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене може да се направи 2-3 пъти тъй като организма започва да произвежда кърма след като гърдата се изпразни. Ако след това бебето продължава да изглежда гладно може да му се предложи добавка - изцедена кърма, размразена кърма или АМ. За да се избегне евентуално объркване на засукването добавката може да се предложи по алтернативен начин - чашка, лъжичка, дозатор, капкомер или друго.

Искам да ти предложа статията Основи на кърменето: често срещани проблеми. В нея има различни идеи как може да се накара сънливото бебе да суче както и какво може да наложи дохранване на бебето.

# 517
аз пак имам въпрос към ЛЛЛ,бебето ми е на 21 дена а вече отказва нощното кърмене,мислех че е инцидентно но вече една седмица се кърмим към7,30 и след това се събужда към 3 или 4 чак,това нормално ли е за толкова малко бебе ?

Здравей lacuna coil,
Има ли промяна в броя на напишканите и наакани пелени за тази една седмица? Имаш ли идея как наддава към момента? Ако предложиш да суче в този интервал как реагира бебето и изобщо реагира ли?

Има бебета, които правят по-големи нощни паузи. Ако бебето е здраво, тугора на кожата е добър, наддава добре, пишка и ака редовно то най-вероятно за него не е проблем този по-голям интервал.

# 518
Може би наистина пак трябваше да пробвам с окситоцина. Предишният път като вдигнах такава температура ми предисаха окситоцин еднократно мускулно, но въобще не усетих някаква разлика. И аз карах няколко дни на парацетамол и после нурофен (той ми беше по-ефективен), но бучката си остана, а температурата веднага се вдигаше след като минеше действието на хапчето и реших просто повече да не чакам да ми мине. При теб най-вероятно не е било толкова сериозно щом вече нямаш бучки и температура, но бих те посъветвала ако не дай Боже историята се повтори, тичай при мамолог, защото работата може да стане много сериозна. Все си мисля, че ако още първият път бях отишла на мамолог, а не си губех времето с тия гинеколози, сега нямаше да се стигне до тук, но човек се учи.

Мила Радея ! Може да е късно ,но аз да ти препоръчам един бабин лек,който ме е спасявал. Той се дава заедно с конвенционалното лечение. Купуваш си от аптеката ленено семе и го счукваш или смилаш на машинка за кафе. След това го вариш с прясно мляко 15 ,20 минути. Слагаш на парцал кашата и поставяш колкото можеш да търпиш топло на бучката и съсъ стар сутиен спиш. Така и през деня.Ще се спасиш от бъдещи проблеми със фиброми и тем подобни глупости. Това лекарство за мастит заедно с изцеждането е спасявало бабите ни. И много спокойствие, защото за гърдите стресът е опасен.

# 519
  • СОФИЯ

Здравей lacuna coil,
Има ли промяна в броя на напишканите и наакани пелени за тази една седмица? Имаш ли идея как наддава към момента? Ако предложиш да суче в този интервал как реагира бебето и изобщо реагира ли?

Има бебета, които правят по-големи нощни паузи. Ако бебето е здраво, тугора на кожата е добър, наддава добре, пишка и ака редовно то най-вероятно за него не е проблем този по-голям интервал.

БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА! ами в интерес на истината си наддава доста добре ,не ми прави впечатление да са намалели нааканите памперси,а тя въобще не се буди през тази пауза

# 520
Въпрос към ЛЛЛ:
Отново досаждам,обаче вече не знам какво да правя. От около седмица Мая тотално си смени режима. Прави голяма нощна пауза-пет часа,след което се буди,прицоква си около пет-шест минути и заспива за около три часа. Следва пак събуждане,малко сучене и пак заспива за три часа.При тези хранения ставам да доизцеждам по малко. При следващото събуждане стои будна около четири часа,активна е и си иска на всеки час,като пак прицоква по три-четири минути първите силни струи при потичането,после почва да се присвива,върти и бута гърдата с ръка,а в същото време върти глава и търси с уста.Има и колики и не мога да разбера от тях ли се държи така или е още гладна. Ако захапе пак и приложа компресия или млякото пак потече плюе гърдата,като понякога се задавя и почва да реве. След като мине този буден период пак заспива,обикновено на гърда и откарва така три часа,а аз се чудя наяла ли се е,или просто е заспала от умора. На следващото събуждане вече яде стабилно и от двете гърди,но пак почва да лапа ръцете след час и като и дам се повтаря същото-суче малко и се нерви. Снощи се изцедих след нея и се опитах да и дам изцеденото,при което тя изсука лакомо 20мл,след което изплака,задави се и върна на фонтан,след което спа пет часа,а аз останах в чуденка преяде ли,че върна,гладна ли заспа... Сменям по около шест-седем памперса,всички са обилно напишкани и поне три са наакани и то стабилно. По електронния ми кантар от последната консултация преди десет дена е качила 350 грама и уж всичко е наред,но това непрестанно пъхане на ръцете в устата и лакомо захапване ме обърква. От коликите ли се държи така или е гладна и не и стига? Не съм преуморена,спя прилично като за родилка,храня се обилно и редовно пия чай за кърмачки и безалкохолна бира,уж количеството трябва да е прилично.

Здравей Трикси,
Определено не досаждаш Simple Smile Всяка майка се тревожи за бебето си и е нормално да търсиш отговор за нещата, които те притесняват.

Цитат
При следващото събуждане стои будна около четири часа,активна е и си иска на всеки час,като пак прицоква по три-четири минути първите силни струи при потичането,после почва да се присвива,върти и бута гърдата с ръка,а в същото време върти глава и търси с уста.

Бебка пуска ли гърдата в този момент? Ако пуска гърдата забелязала ли си кърмата да тече на силни постоянни струи? Ако е така е възможно да не й е комфортно да суче в този момент заради свръх активното потичане на кърмата. Възможно е да не може да преглъща достатъчно бързо количеството кърма, което попада в устата й или да я дразни пръскането в различни посоки. В подобна ситуация някои майки предпочитат да оставят тази кърма да изтече в чашка (и да я предложат в по-късен момент) или в някаква кърпа (за да не бъде всичко около майката опръскано с кърма). След като струите намалеят на бебето може да се предложи отново да суче. Други майки предпочитат да кърмят в биологична поза. При нея гравитацията не позволява кърмата да тече със същата сила както при люлката и бебето се чувства по-комфортно.

Ако бебето приема само кърма, наддава на тегло, пишка и ака обилно и редовно то най-вероятно кърмата, която приема му е достатъчна - това, което излиза преди това трябва да е влязло   Wink Не знам дали си чела статията Как се хранят бебетата на Даян Уайсингър, но мисля, че може да ти помогне.

Повръщането еднократно ли се случи или е редовно? Повръщане и рефлукс при кърменото бебе е статия с информация относно проблема и различни идеи за преодоляването му.

Благодаря за търпението!  bouquet
До сега бебка ми е повръщала само два пъти,но доста често се задавя,предполагам от лакомия. Колкото до кърменето,най-често протича така: 3-4минути активни големи глътки в началото при първото потичане на млякото,после една-две минути само стои закачена,преглъща от време на време и прави едно трепетене и леко сучене с долната челюст и езика. После правя компресия и после масаж на гърдата от основата към зърното. След което млякото потича отново и идва повратния момент,в който почва да се гърчи маха с ръце и изпуска гърдата. Виждала съм свободно течащи струйки,но рядко и тогава тя самата отказва гърдата,докато не спрат. Започва да се напъва като при пръцкане ( понякога си пръцка стабилно и затова си мисля,че коликите са виновни)реве,дав се и я изправям да се уригне. После пак я слагам на същата гърда,но захапва трудно,защото много върти глава,извива я назад и маха с ръчички. Ако успее да захапе обикновено я бута с ръчичка и започва да се ядосва. Тогава местя на другата гърда,но рядко проявява интерес. За сметка на това след час вече е налапала и двете ръце в устата и упражнението започва отново. От два дена не съм се цедила,за изцоква и това мляко,ако е някакъв скок в растежа и не и достига,гърдите ми са постоянно напрегнати,но пак сме на този режим,даже е по-зле. Снощи е заспала в десет и се събуди в два,четири,шест,в осем,в десет и от единадесет до сега ми е през час на гърда,като при всичките случаи е като горе описаното  Confused Да беше новородена ок,но тя тогава ядеше като по часовник през три часа,а сега нямам идея какво и става. На всичко отгоре и от коликите постоянно се присвива и спи неспокойно. Не се изхожда след всяко ядене,но пък когато ака  е запомнящо се...тази нощ при смяната на памперса ме изненада и изстреля струя на около метър,омаза всичко. А преди малко беше пропуснал пампа и имаше чак на гърба,взех да се притеснявам да не е разстроена  ooooh! нямам представа какво трябва да е акото тогава,нейното е ок на цвят и мирис. Идея си нямам как ще ме изненада сега,дали ще спи три часа или ще се събуди след малко...не мога да изляза,да свърша нещо.... Уж кърменето беше мързелива работа а постоянно сме в драма  Tired
За протокола-събуди се с рев и присвиване след 15 минути,сега пръцка и се смее...
Днес явно сме в криза,спи на почивки,после реве,присвива се,пръцка,ака и пак се присвива... Просто не знам какво става вече.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 19:42 от Трикси

# 521
  • София
Трикси, моят правеше същото към края на сукането - хем пак търси да захапе, хем се извива, бута с ръчички, върти глава, като че ли го насилвам да яде и когато накрая захапе, суче настървено като че не е ял в последните 15 мин. Аз мислех, че кърмата е свършила и той се ядосва. После започнах по-стриктно да спазвам 3-часовите паузи и като че ли се успокои, но скоро след това минахме на АМ и не знам иначе дали щеше да се промени поведението му. Чувала съм, че коликите им дават грешен сигнал, че са гладни и за това търсят да сучат като ги боли, пък и се успокояват така. Но при мен така правеше и през деня, когато съм 100% сигурна, че не е имал колики.
А бе дори след месец, за мен бебето и поведението му до голяма степен си остава една мистерия! newsm32

# 522
Аз пък ще се похваля, че си ъпдейтнах лентичката.

# 523
Здравейте, здравейте  Peace
Нещо не сме много активни тук, повечко във ФБ, но нищо..зимата като се застоим в къщи всички ще се оправи положението.
Да честитя на всички новообебили се - да са им живи и здрави слънчицата, много послушнички и добрички да бъдат за радост на мама и тати   bouquet

Какво става с Великанка и Светлин?? Новини има ли? Мисля ги аз непрекъснато, те са ни августинчета и веси симисля че сега вече трябва да са си в къщи и да се гушкат с мама и тати Peace

# 524
Здравейте майчета! Да се похваля - на 05.09 се появи и моята прекрасна дъщеричка Павела. Всичко мина бързо и лесно. Роди се 2900 и 49 см. Вече сме си във вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт