Re: Хламидия - тема 3!

• 126 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
За микоплазми и уреплазми до колкото знам няма кръвни тестове.
За хламидия пусни и трите титъра - IgM, IgA и IgG. Цените са различни в различните лаборатории. Може да ги видиш на сайтове на всяка, качени са.

# 586
  • София
За микоплазми и уреплазми до колкото знам няма кръвни тестове.
За хламидия пусни и трите титъра - IgM, IgA и IgG. Цените са различни в различните лаборатории. Може да ги видиш на сайтове на всяка, качени са.
Peace
Само да вметна, че за изследване на Микоплазми и Уреаплазми трябва специална хранителна среда, в която се поставя пробата. Първо трябва да говориш с АГ, който ще ти прави това изследване.

# 587
   Благодаря за бързите отговори на двете.

Не знам защо ми каза гинекологът, че да си направя кръвни тестове за микоплазма и уреаплазма, след като ми отговорихте, прочетох малко информация за тях в интернет. Навсякъде пише, че се взима цервикален секрет. Може би не му се занимава с мене явно и затова не иска да ми вземе цервикален секрет, за да се направят изследвания за хламидия, микоплазма и уреаплазма. За хламидия ще направя кръвен тест, след като прочетох доста коментари, че кръвният тест е по-сигурен и надежден от изследването чрез цервикален секрет. Следващата седмица имам час при него, ще отида и ще настоявам. Омръзна ми да се правят тези доктори на интересни и да не си гледат работата. При гинеколозите, които съм ходила, всички са ми казвали за какво са ми подобни изследвания да си правя. Дори някои от тях са ми отказвали цитонамазка да ми направят, след като се е минала една година от последната цитонамазка. Те смятат, че след като ми направят визуален преглед и преглед с ехограф, смятат че съм здрава и не ми трябват изследвания.

Миналата година си правих изследвания за хламидия, микоплазма и уреаплазма чрез занасяне от мен на пробата в лаборатория, но чрез Вагинален секрет. Резултатите бяха отрицателни. Гинекологът отказа да ми  пусне изследвания за тези три вида болести. След много настояване от моя страна, ми вземе вагинален секрет, за да се направи микробиологично изследване. Естествено е, че всички разходи поемам аз. Известно ми е, че цитонамазка, микробиологично изследване и за хламидия се поемат от Здравната каса, но след като едва извоювам тези изследвания, няма как да настоявам да ми пусне изследванията чрез Здравната каса. За здравето цена няма все пак.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 11:23 от Jennifer_w

# 588
Здравейте,

включвам се и аз за съжаление...
От една година се боря с досадно воднисто и постоянно течение. След като изпих 4 вида антибиотик и още хиляди глобули всякаква инфекция е изчезнала уж... Но по мнение на гинеколога още не съм перфектна за забременяване и течението продължава. Стигнахме до извода, че може да е Хламидии. Направих ДНК изследване Микоплазми, уреаплазми и хламидии с цервикален секрет в Геника - отрицателен. Направих още един при друг доктор, който уж си ги прави сам и ги гледа на микроскоп а не на машина и заяви, че Chamydia trachomatis DFA - положителна.
Днес в Писанец на моя глава пусках кръвни:

Хламидия Trach.- IgM  /ELISA/

1.9

NTU

(<9- Отр.);9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Хламидия Trach.-IgG  /ELISA/

1.3

NTU

(<9- Отр.);9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Хламидия Trach.- IgA  /ELISA/

1.4

NTU

(<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Имам назначено лечение с Авелокс, З макс и Макмирор с началото на следващия цикъл.
Моля за всякакво мнение Sad
Да продължавам ли с хапчетата ли или с тестовете?  newsm78

Благодаря ви!

# 589
  • София
Здравейте,

От една година се боря с досадно воднисто и постоянно течение. След като изпих 4 вида антибиотик и още хиляди глобули всякаква инфекция е изчезнала уж... Но по мнение на гинеколога още не съм перфектна за забременяване и течението продължава. Стигнахме до извода, че може да е Хламидии. Направих ДНК изследване Микоплазми, уреаплазми и хламидии с цервикален секрет в Геника - отрицателен. Направих още един при друг доктор, който уж си ги прави сам и ги гледа на микроскоп а не на машина и заяви, че Chamydia trachomatis DFA - положителна.

Хламидия Trach.- IgM  /ELISA/  1.9 NTU  (<9- Отр.);9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Хламидия Trach.-IgG  /ELISA/ 1.3  NTU  (<9- Отр.);9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Хламидия Trach.- IgA  /ELISA/ 1.4 NTU  (<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Имам назначено лечение с Авелокс, З макс и Макмирор с началото на следващия цикъл.

Благодаря ви!
Нямаш Хламидия - не пий нищо  Peace
Тези тестове, моментални, който някои лекари правят, са ала-бала.
Пусни МБ и ако е чиста, изследвай Инсулин+ Глюкоза на гладно.
Изследвай също ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ и проследи О. на УЗ / ако си с ПКЯ, може да имаш постоянна, по-обилна ЦС - дължи се на по-високите нива на естрогените/

# 590
Здравейте,

Хламидия Trach.- IgM  /ELISA/  1.9 NTU  (<9- Отр.);9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Хламидия Trach.-IgG  /ELISA/ 1.3  NTU  (<9- Отр.);9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Хламидия Trach.- IgA  /ELISA/ 1.4 NTU  (<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Благодаря ви!
Нямаш Хламидия - не пий нищо  Peace
Тези тестове, моментални, който някои лекари правят, са ала-бала.
Пусни МБ и ако е чиста, изследвай Инсулин+ Глюкоза на гладно.
Изследвай също ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ и проследи О. на УЗ / ако си с ПКЯ, може да имаш постоянна, по-обилна ЦС - дължи се на по-високите нива на естрогените/

Извинявам се за невежеството си, но не разбирам какво значи да следя О. на У3  Sad
На 27 години съм и миналата година Юли горих раничка, имам и полип на матката, но не е на място което да пречи за евентуално забременяване, та само за ПКЯ до сега е било сигурно, че съм го пропуснала. Не знам на какво вече може да се дължи, а не е много комфортно а вече мечтая за дете и тези противоречиви мнения ме измъчват много.

# 591
  • София
Извинявам се за невежеството си, но не разбирам какво значи да следя О. на У3  Sad
На 27 години съм и миналата година Юли горих раничка, имам и полип на матката, но не е на място което да пречи за евентуално забременяване, та само за ПКЯ до сега е било сигурно, че съм го пропуснала. Не знам на какво вече може да се дължи, а не е много комфортно а вече мечтая за дете и тези противоречиви мнения ме измъчват много.
Означава да се следи /проследи/ Овулацията на УлтраЗвук - от лекар АГ.
Нарича се още и Фоликулометрия:
http://ag-dr-valkadinova.zona.bg/product/18379/%D0%A4%D0%BE%D0%B … D1%80%D0%B8%D1%8F

http://www.mamatatkoiaz.bg/article/257/folikulometria

# 592
Момичета, от микробиологията преди месец ми беше открита Кандида Глабрата. Докторката не обърна внимание. Някой лекувал ли се е от това и при кой лекар ?
Благодаря предварително. bouquet

# 593
  • Варна
Как се радвам, че попаднах на тази тема....
Хламидия Трах. ИГ Г- 36,9 (реф. ст-ст по-малко от 20 - отрицателен; от 20 до 25 - граничен; над 25 - положителен)
Хлаамидия Трах. ИГ М- 0,1 - отрицателен
Хламидия Трах. ИГ А - 4,3 - отрицателен
Интересува ме  преди колко време е възможно да съм се заразила и сега да имам такива стойности. Пускала съм си само веднъж - сега. Имам постоянен партньор от 12 години. В началото на връзката ни се бяхме заразили с "Нещо" - лекувахме се и двамата. Имаме дете на 3  и половина - родена на термин нормално с прилична бременност, не беше се разболявала до годинка от нищо, имам и две извънматочни бременности преди две години (Тогава лекарите започнаха да ми говорят за хламидии), един цистит преди година.  След раждането имах много къс цикъл - 23-25 дни, за това пък друг гинеколог ми каза да си пусна изследвания за хламидия, сега цикъла горе долу се нормализира.  Никакви симптоми нямам в момента. Възможно ли е в болница да съм се заразила? Последните 4 години имам много прегледи, 4 пъти бях в различни болници по гинекология. На детето да пускам ли някакви изследвания (пише, че се предавало при раждането)?

# 594
Според мен имаш много стара инфекция и ти трябва лечение, но нека и другите да кажат. Ако искаш можеш да пуснеш пак трите титъра, но в друга лаборатория за по-сигурно.

# 595
  • София
Как се радвам, че попаднах на тази тема....
Хламидия Трах. ИГ Г- 36,9 (реф. ст-ст по-малко от 20 - отрицателен; от 20 до 25 - граничен; над 25 - положителен)
Хлаамидия Трах. ИГ М- 0,1 - отрицателен
Хламидия Трах. ИГ А - 4,3 - отрицателен
Интересува ме  преди колко време е възможно да съм се заразила и сега да имам такива стойности. Пускала съм си само веднъж - сега. Имам постоянен партньор от 12 години. В началото на връзката ни се бяхме заразили с "Нещо" - лекувахме се и двамата. Имаме дете на 3  и половина - родена на термин нормално с прилична бременност, не беше се разболявала до годинка от нищо, имам и две извънматочни бременности преди две години (Тогава лекарите започнаха да ми говорят за хламидии), един цистит преди година.  След раждането имах много къс цикъл - 23-25 дни, за това пък друг гинеколог ми каза да си пусна изследвания за хламидия, сега цикъла горе долу се нормализира.  Никакви симптоми нямам в момента. Възможно ли е в болница да съм се заразила? Последните 4 години имам много прегледи, 4 пъти бях в различни болници по гинекология. На детето да пускам ли някакви изследвания (пише, че се предавало при раждането)?
Имаш стара инфекция, но от колко време - няма как да се прецени - може да е от 2-3 или 12-15 год.
Не го мисли откъде е и как си се заразила.
Трябва да се лекувате и двамата и без секс докато трае лечението. Контрола, най-рано 40 дни след лечението - за предпочитане в същата лаборатория.

# 596
Честно казано съм много объркана. Чета, чета и пак чета. Прегледала съм почти всичко каквото има за четене и не мога да разбера къде е истината.

Преди 3 години моят ДНК тест беше положителен, но не съм била заразена скоро - моята хламидия е на поне 10+ години.
 "След като Хламидията е засечена с ДНК тест, това означава, че е свежа инфекция - от дни до няколко месеца"  -  автоматично това твърдение не е вярно, едва след като направих лечение хламидията се качи нагоре и ДНК тестът стана отрицателен.

Другото, което е противоречиво - Ако има реинфекция и IgA е положително, тогава има свежа инфекция и ДНК тестът трябва да е положителен. 

Моето IgA никога не съм го виждала отрицателно Sad но нито един ДНК тест не ми е бил положителен от този, който посочих по горе. Също така пусках и ДНК тест от менструална кръв и той е отрицателен.  newsm78

# 597
  • България
Къде пуска днк тест с менструалния кръв? Аз бях приготвила пратка за Гърция, но ударих на камък с изпращането.

# 598
В Геника.

# 599
  • София
Геника сигурно изследват само за нова инфекция.
В ГЪрция пратих преди 3 години с тнт куриери, без да споменавам, че пращам кръв. Не помня тогава тяхната служителка какво беше написала, че е пратката, но я возиха с охладители.

Общи условия

Активация на акаунт