Re: Хламидия - тема 3!

• 126 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Според мен няма разлика в изследването. И в дветр се търси жива бактерия. На какво основание ще кажат, че тестът е положителен? Кой знае къде е моята инфекция и за това е отрицателен. Дадох и съсиреци, както беше условието им, но...

# 601
  • България
От кога в Геника правят това изследване? И каква е цената?Аз миналата година питах моя лекар мога ли да направя някъде такова и той ми каза,че в Бг. няма къде.А по принцип работи с Геника newsm78

# 602
От Геника ми казаха, че каквото им дам като материал това ще изслвдват. Дори и от ставен пункт. Цената е стандартна за ДНК тест, нищо спвциално, някъде към 30лв. Резултатът е готов след 2 дни.

# 603
  • Варна
Здравейте!Искам само да попитам,след колко време излизат резултатите от кръвен тест за хламидии? Благодаря предварително!

# 604
Здравейте!Искам само да попитам,след колко време излизат резултатите от кръвен тест за хламидии? Благодаря предварително!

Зависи в кои град и коя лаборатория е пускано изследването.От личен опит в София пролетта пусках в една,но явно те не ги изследват,а ги събират защото след това разбрах,че повечето от изследванията ги карат в Цибалаб. Иначе ,ако самата лаборатория взела кръвта си изследва, до няколко часа са готови.

# 605
Специално в Рамус и Цибалаб ако даден резултат е положителен го повтарят и това бави изследването и може да се забави с ден, два. Вече съм им редовен клиент Grinning Пускам в три различни лаборатории и се радвам на три корено различни резултата.

# 606
  • Варна
В Статус гр Варна. Днес им звъннах и казаха,че ще са готови след обяд. Благодаря за отговорите

# 607
Още на следващия ден резултатите са готови.

# 608
  • България
От Геника ми казаха, че каквото им дам като материал това ще изслвдват. Дори и от ставен пункт. Цената е стандартна за ДНК тест, нищо спвциално, някъде към 30лв. Резултатът е готов след 2 дни.
Това звучи логично - след като изследват влагалищен секрет, защо да не изследват и М кръв. Обаче, аз като се интересувах, останах с впечатление, че в България няма необходимите реактиви за да се направи това изследване, затова трябва да се изпрати до Гърция newsm78
Нека кажат по-компетентните!

# 609
Здравейте, имам въпрос относно Националния център по заразни и паразитни болести. Там може ли да се потърси компетентно мнение по въпроса с хламидията, т.е. има ли лекар, който да се запознае със случая и да изпише рецепта за лечение?
Предварително благодаря!

# 610
Не мога да проумеа как при мен има завишени стоиности на хламидия а при мм няма?

# 611
  • София
Не мога да проумеа как при мен има завишени стоиности на хламидия а при мм няма?
Ако е стара инфекция е възможно.
Ако е нова, трябва време докато се прояви.

# 612
  • На север
За втори път си направих изследване със секрет и е отрицателен. Възможно ли е да съм все още заразена, тъй като миналото лято беше положителен и се лекувах два пъти докато показа отрицателен? Не съм си изследвала с кръвен тест понеже имам фобия от даване на кръв. Има ли случаи да си отрицателен със секрет и положителен с кръвен тест?  newsm78

# 613
  • София
Естествено, че има. Стара инфекция не се хваща със секрет.

# 614
  • София
За втори път си направих изследване със секрет и е отрицателен. Възможно ли е да съм все още заразена, тъй като миналото лято беше положителен и се лекувах два пъти докато показа отрицателен? Не съм си изследвала с кръвен тест понеже имам фобия от даване на кръв. Има ли случаи да си отрицателен със секрет и положителен с кръвен тест?  newsm78
Да, има случи и то доста - когато има стара инфекция.
При заразяване с Хламидия, ДНК теста е положителен само няколко месеца и след това е отрицателен / защото инфекцията се придвижва нагоре по половата с-ма и няма как с такъв тест да се засече./
Първо е в половата система: А
След това я напуска и засяга и други органи и системи: В

ДНК теста я засича, когато е във влагалището  и шийката на матката

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 17:34 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт