Как посрещате гостите си?

• 37 960
  • 549
  •   1
Отговори
# 330
Ама, Маркрит - то това е задачка на домакинята - как ти ще си местиш... newsm78

Аз всякакво гости почти посрещам с ордьоври, салати, месо и още нещо. Тоест май нямам гости на чай или на супа... Thinking Ще взема да се поправя, ама ако викна някого на чай, който е свикнал, че в нас се яде и пие на воля - какво ли ще си помисли  Joy

# 331
Сега в сезона на тиквичките правех крем-супа от тиквички с кускус и прясна мента. Може да се яде и студена.

Аз правя крем-супа от броколи и сирене с бира, крем супа от картофи и праз, "лондонска мъгла" (тоест, крем-супа от грах - пресен и "стар", с бекон и шунка), пилешка супа, зеленчукова супа. Крем-супите сервирам с топъл сандвич.

# 332

Аз всякакво гости почти посрещам с ордьоври, салати, месо и още нещо. Тоест май нямам гости на чай или на супа... Thinking Ще взема да се поправя, ама ако викна някого на чай, който е свикнал, че в нас се яде и пие на воля - какво ли ще си помисли  Joy

Госпожата ни по английски ни учеше едно време, че поканят ли ни в Англия на чай, в никакъв случай да не отказваме  Laughing Само така се казвало, покрай чая имало доста за хапване  Mr. Green

# 333
  • гр. София
Вили, аз съм канила на чай и сладкиши по следобедно време. През зимата е много приятно  Grinning

# 334

Чая го правим "кралски" (така му казват официално), а неофициално, следобеден чай с чай и "шампанско" (псевдо най-често), но пак е  "алкахол" Joy.

# 335

Госпожата ни по английски ни учеше едно време, че поканят ли ни в Англия на чай, в никакъв случай да не отказваме  Laughing Само така се казвало, покрай чая имало доста за хапване  Mr. Green

Семейството на мъжа ми така казват на вечерята, "tea". Обяда им е "dinner". Чай изобщо не пият.

# 336
  • Варна
Вили, снимката, която постнах си е баш от чаено парти. Имаше и просеко, и ордьоври със сьомга, и сирена. Това освен сладките неща. Не вярвам някой да си е тръгнал гладен.
Свекърва ми после много ме хвали  Mr. Green Ей, на, похвалих се.

# 337

Е нали това обяснявам , че домакинята като не и щрака мозъка се налага да си вечерям в полуизкривено положение и да сърбам салата бъркана минимум 10 минути, на която тя много се радва , че доматките били сочни /разбирай чорбести /.
Абе ти мачкай ги , бъркай ги докат свят им се завийй и плувнат в сос пък после ме карай да ги ям. ooooh!

# 338
Ооо, кралски чай със сьомга, съвсем не си го представях така аз  Joy

# 339
Точно за кремсупа се бях засилила да пиша  Peace
Иначе докато живеех при нашите сме поднасяли рибена супа (всички мноооого я харесаха, но аз не я опитах, защото докато се вареше рибата ми миришеше ужасно. Дотогава нямах представа, че варена риба мирише толкова зле. Поне толстолобът).
За други гости, за които знаем че много обичат шкембе, сме правили шкембе.

Платнената подложка залепва така да се каже за покривката и като се наложи да се отместиш леко встрани понеже е дошъл някой друг примерно , аз се местя леко настрани но подложката с всичко върху нея си стои не пред мен .

Е как така се местиш? Не е ли сервирано според броя поканени гостиRolling Eyes
Иххааа ама че въпроси , не винаги .. уффф сега ме карате да се обяснявам излишно . Laughing Mr. Green

# 340
  • гр. София
Пиянки такива! Един прост чай не можете да пиете, все алкохол трябва да има!  Joy

# 341
Пиянки такива! Един прост чай не можете да пиете, все алкохол трябва да има!  Joy

Нали, нали  Joy
Ако не е в чая, ще е в бонбоните...

# 342
  • гр. София
А! Ето! Аз какво казвам?! Пи-ян-ки!

# 343
  • Варна
Изобщо не ме е срам.

# 344

Ми то няма от какво, добре е човек да си се приема такъв, какъвто е  Hug

Аз съвсем чистосърдечно казвам - на чай все още не съм и все още не ми идва мерака да каня.  Wink

Нито на супа, нито на шкембе.

Общи условия

Активация на акаунт