Как посрещате гостите си?

• 37 898
  • 549
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз имам такива за бира.
Мъжо си има негова халба и си пие от нея.
Ох, в Икеа са пуснали комплекти прибори на промоция, а не мога да отида да си купя! Sad

# 421
ММ също си има само негова халба. Малко ми е писнало да я намирам празна и неизмита на масата и замислям пъклен план за нея, но той после пак ще си хареса нещо подобно, което да стои на централно място на масата по всяко време.
Дядо навремето имаше такива само негови си неща. Като например една огромна лъжица, която се различаваше от всички останали прибори.

# 422
ММ също си има само негова халба. Малко ми е писнало да я намирам празна и неизмита на масата и замислям пъклен план за нея, но той после пак ще си хареса нещо подобно, което да стои на централно място на масата по всяко време.
Дядо навремето имаше такива само негови си неща.

Ох....видях себе си с намръщената физиономия пред неизмитата постоянно мотаеща се халба и у нас  Laughing

# 423
  • София
Аз много обичам чаши. Имам всякакви видове - за вина, за бира, коктейли, мартини, шотове, текила, водни, ракиени, за уиски, за сладолед, за сокове, кафе... Познайте обаче колко чаши са в обращение.  Mr. Green Не повече от 5-6. Просто не ми се вадят и прибират после по местата им.

Явно мъжете, които обичат да пият бира, държат да си имат собствена чаша/халба за тази цел. При всичките видове халби и чаши за бира, мъжът ми пие от една чаша, която е от ергенските му години още, останала една-единствена от цял коплект. И разбира се винаги е мръсна. Стои си до компютъра му и ако не я взема да я измия, може да си я ползва доста продължително време.  Crazy

Може би тук е мястото да се похваля, че много рядко чупя чаши. През целия си живот досега да съм счупила не повече от 4-5. Затова гледам на кръв, ако някой потроши нещо.  Mr. Green

# 424
Аз по чаши и домакински неща не си падам и имам само това, което ползваме  Embarassed
Случвало ми се е при голямо гости - да ходя да купувам.

# 425
  • гр. София
Аз се ядосвам, че повечето сервизи, било чинии, било чаши, било прибори, са за 6 човека. Толкова ли е трудно да са за 8 поне? Ми ние и едно приятелско семейство сме точно 6 човека. Ами ако решим да поканим още някого? А да взема два комплекта от по 6 парчета ще ми е много.

# 426
Много хубава тема, поздравления:)
Аз обичам да посрещам гости, първоначално като се оженихме с моя мъж живеехме в една малка квартирка, но с голям балкон и често събирахме 15тина души на него. Обичам да каня гости, след това продължихме тази тенденция с многото гости, но от скоро живеем в по-малко жилище / чакайки дострояване на нашето / , та тук няма много място за гости - даже да не кажа, че изобщо няма място за гости .....
Иначе имам чинии, които ползвам само за гости и по-ефектни чаши, както и салатиери, които са доста обемисти, трудни за измиване поради формата си, които разбира се за двама души не вадя, когато сме само с мъжа ми.
Готвя храната в 80% от случаите аз, съобразявам я с общия вкус. Примерно слагам отделно магданоза от салата в купичка, ако някой реши да си сложи, така процедирам и с чесън, оцет и т.н. Като цяло хората последните години се посвиха с ходенето и каненето на гости, което е напълно разбираемо - една хубава вечеря, дори и в рамките на съвсем нормалното - салата, предястие, основно, напитки и евентуално десерт, не е вече по джоба на всеки. Така е и с каненето на много хора.
Обичам да посрещам гости, които ценят домакините - спазват часа на поканата, показват уважение към домакинята и домакина. Като цяло винаги приемам и нови гости, не се притеснявам, но най-важно за мен е посрещайки гост в дома си, да оставим у него чувството на удовлетвореност.

# 427
Е, що да е много два комплекта? Едните така и така ще си ползваш ежедневно примерно.

# 428
И аз обичам чашите, имам си най- често ползваните, пред очите ми са и ежедневно си ги ползваме- за ракия, за бира, за вино, за вода. Високо горе из шкафовете имам едни огромни винени....никак не ги обичам, много скъпи и много ненужни за мен  Mr. Green

# 429
  • София
Аз по чаши и домакински неща не си падам и имам само това, което ползваме  Embarassed
Случвало ми се е при голямо гости - да ходя да купувам.
На мен за голямо гости ми се е случвало да купувам само... домашни чехли, че събирането беше през зимата.  Mr. Green

Аз се ядосвам, че повечето сервизи, било чинии, било чаши, било прибори, са за 6 човека. Толкова ли е трудно да са за 8 поне? Ми ние и едно приятелско семейство сме точно 6 човека. Ами ако решим да поканим още някого? А да взема два комплекта от по 6 парчета ще ми е много.
Имаме купени два еднакви сервиза именно за екстремни случаи.  Wink

# 430
  • София
Умирам си за домакински неща.
И тъй като има още какво да се купува в нас, ако ме оставите в магазина с неограничено количество пари, после камион ще трябва да викам.
Като се има пред вид, че всъщност нямаме маса и столове!

# 431
  • Sofia
Обожавам да имаме гости, обожавам и да ходим на гости.Това са ми едни чудесно прекарани мигове с много смях и .....натрупани приятни спомени:)) Имаме къща с двор- лятото сме основно на барбекю, ама и зимата не се спираме:)) 3 семейства сме и постоянно си въртим визитите:) Маси не украсявам, слагам в каквото имам- никой не обръща внимание на украсата, важна е забавата. Нищо в посрещането на гости не може да ми натежи и най обичаме домашния уют Simple Smile

# 432

Явно мъжете, които обичат да пият бира, държат да си имат собствена чаша/халба за тази цел. При всичките видове халби и чаши за бира, мъжът ми пие от една чаша, която е от ергенските му години още, останала една-единствена от цял коплект. И разбира се винаги е мръсна. Стои си до компютъра му и ако не я взема да я измия, може да си я ползва доста продължително време.  Crazy

О, не е задължително изобщо да е бира. Важното е да има голяма чаша в наличност, пък дали ще я пълни с бира или само с вода или айрян, няма значение. Моят не е много по алкохола.
Май по-добре да си трая за халбата, че току виж си харесал някой буркан.  Laughing И с такива хрумки ме е сюрпризирал, ама поне за буркана не ми беше жал да го счупя. Хич не ми уважава хубавите чаши и сервизи. Не били практични  Mr. Green Даже се е случвало да поканя гости и да извадя примерно чаши за вино и в един момент той пак да си примъкне водичка в халбата. Направо ми иде да го плясна през ръцете като малките деца. Сега като се замисля, май нямам подходящ сервиз чаши точно за бира. Иначе вкъщи сме като стъкларски магазин, вече се чудя къде да и слагам.

А онези подложки за маса....ами пробвах се, но почти не виждам разлика между тях и мушамата. Залепват, след това трябва да ги мия и бърша, и не ми изглежат много добре. Предпочитам да си пера и гладя покривките.

# 433
  • гр. София
Е, що да е много два комплекта? Едните така и така ще си ползваш ежедневно примерно.

Ще си личи кои чинии са ежедневно ползвани. Малко или много се захабяват. Е, чак след известно време ще проличи, но все пак  Rolling Eyes
На гости като съм била се е случвало да сервират в 2 различни сервиза (поради многото гости и само по 6 бр. съдове от сервиз), подредени през едно на масата. Примерно синя чиния, зелена, синя, зелена, синя...

# 434
Май по-добре да си трая за халбата, че току виж си харесал някой буркан.  Laughing И с такива хрумки ме е сюрпризирал, ама поне за буркана не ми беше жал да го счупя.

Аз обичайно пия в купата на пасатора, защото не обичам често да си досипвам.

Общи условия

Активация на акаунт