Програма "Старт на кариерата" 2013 от Агенцията по заетостта

• 59 544
  • 620
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!
През изминалата 2012 година кандидатствах по тази програма ,,Старт в кариерата'' за община Стамболово,област Хасково. Бях единствен кандидат без конкурент. За тази община търсиха стажант с английска филология,макар че аз съм завършил лингвистика с два чужди езика. Интервюто продължи близо 3 часа. Комисията се състоеше от 3 лелки и беше отвратителна меко казано. По време на цялото интервю претърпях изключително унижение,дори ми зададоха въпроса ,,дали съм имал стаж по специалността си''- това беше един уникално тъп въпрос,тези хора вероятно въобще не бяха наясно какво търсят професионалист или стажант. Най-напред ми дадоха за превод един текст,който трябваше да се преведе от английски на български език,като този текст беше с много голяма тежест. Текстът беше цели две страници А4 формат. Комисията ми даде само 5 минути време за размисъл,след което започнах веднага с превода,без да разполагам със никакви помощни материали. Това си беше жива подигравка с мен. През цялото време ми се смееха най-ехидно и гадно под носа. След този текст ми бе даден още един за превод и за който разполагах отново с кратко време. Интервюто започна в 9 сутринта и приключи в 12 часа на обяд. Страшно много съм разочарован от тези простаци,мъчиха ме три часа и накрая не ми дадоха никакъв шанс. Може би,ако бях турчин,щяха да ме одобрят,защото в тази община кметът и повечето съветници са такива. Може би това беше въпрос на дискриминация или въпрос на гледна точка.Тази година вече завърших магистратура,но такива изпити не съм държал през цялото следване. Това интервю ще го помня цял живот. Сега отново кандидатствам по тази програма,но ще се държа вече предпазливо,с недоверие към институциите,пък дано да е било за хубаво.
Разказвам всичко това не да разубедя тези,които са номинирани за тази община,а да споделя това,което съм преживял и смятам,че на никого няма да се случат подобно неща.
На всички участници пожелавам успех!!!

# 46
Здравейте !!!
Искам да попитам дали случайно някой не знае дали има някакви общежития ли нещо подобно за хората който са от други населени места приети в София в някое от Министерствата...

# 47
За кое министерство точно питате, колега?

# 48
Eми кандидатствал съм  в Министерството на Външните работи, Министерството на културата, а също и в Президенството,незнам странене въпрос питам ами при тая заплата, само квартирата ще ми е толкова затова  питам случайно за да си направя сметка какво да правя.

# 49
Здравейте, моето интервю мина днес и ви пиша както обещах  Simple Smile
Добре мина,бяха малко заядливи особено председателя на комисията. Зададоха ми въпроси свързани с ведомоството за което кандадтствах и няколко по специалността ми  Simple Smile
Веднага ни казаха резултатите

# 50
Здравейте! Аз минах вече и второто си интервю.Беше за град Павликени и мога да кажа беше строгичко но добре мина. Simple Smile

# 51
Здравейте и от мен! За съжаление нямах възможност да се явя на първото си интервю, беше в Министерство на правосъдието  Sad  Най-много исках там... Ако някой е бил там може ли да сподели как е минало, поне да не ме е яд много (става дума за социални дейности), има ли вече получил мястото там. Направо ми идва да се  #2gunfire . Така като чета мненията ви май на повечето казват още в момента дали са одобрени или не. Поне ми останаха другите две места... Късмет на всички ви!

# 52
До Steliqna89, да не би днес да си била в МИЕТ, това заяждане от страна на председателя на комисията ми звучи доста познато...аз днес бях там...и падна сериозно заяждане. Задават ти въпрос, и ако отговориш правилно...следва контра въпрос, който да те забие. Ужасно държание просто, те какво очакват от нас току що завършили да знаем всичко, да можем всичко и да ни плащат 300 лв....е малко прекалено ми се вижда. Днес останах доста разочарована в интерес на истината, това държание - надменно и високомерно ми дойде малко в повече.

# 53
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам ако някой има информация - ако отида на интервю, одобрят ме, но аз се откажа. Имам ли това право?

# 54
Искам да попитам освен CV и лична карта трябва ли да носим друго на интервюто , като например диплома за висше образование или академична справка ако не ни е издадена още

# 55
Здравей! Носи се автобиография,диплома и лична карта. Simple Smile

# 56
sylv3r ами ти ако не искаш да работиш на едно място никой не може да те накара на сила.Просто като не отидеш да заявиш ,че заемаш мястото в уречените срокове следващият който е по ред на одобрение ще заеме мястото ако иска.Последици за теб няма да има.

# 57
didiyordanova, понеже ми казаха, че имало някакви неустойки и прочие неща..
А колко време след като мине интервюто, разбираш дали си одобрен?

# 58
Чувала съм за неустойки но според мен има такива когато започнеш по програмата и приемеш  и решиш да се откажеш по време на стажа.

# 59
tedinka4332 не моето интервю беше в Русе за Военен клуб. Аз също се  поразочаровах, надявам се на другите интервюта да не е така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт