Покривате ли си главата,когато влизате в църква?

• 23 894
  • 454
  •   1
Отговори
# 270
Предпочитам да мъкна торби отколкото да се омотая с тези черни дрехи в големите жеги  Crossing Arms
Обаче и торби мъкна по желание, мъжът ми ако е с мен ги мъкне той  Laughing

Липсата на забрадка няма общо с липсата или наличието на други "женски" права  Naughty

# 271
Е,хайде,не ги ожалвайте толкова мюсюлманките! Wink Вчера в мол Парадайз видях 2,бяха седнали на кафе.Ами,искам да ви кажа,че забрадките им бяха...леле майко! Simple SmileУникално красиви-шарени,със златисто и сребристо по тях,много красиви.И облеклото им беше супер стилно,нищо,че не бяха разголени.А гримът...дори бяха прекалили със сенките WinkТака че не ги ожалвайте,че ходят с черно в жегите Wink

# 272
  • Варна
Е,хайде,не ги ожалвайте толкова мюсюлманките! Wink Вчера в мол Парадайз видях 2,бяха седнали на кафе.Ами,искам да ви кажа,че забрадките им бяха...леле майко! Simple SmileУникално красиви-шарени,със златисто и сребристо по тях,много красиви.И облеклото им беше супер стилно,нищо,че не бяха разголени.А гримът...дори бяха прекалили със сенките WinkТака че не ги ожалвайте,че ходят с черно в жегите Wink

Ожалваме ги единствено за това, дали имат избора да сменят красивите си дрехи.

# 273
Имат пари-сменят(естествено,пак със закрити),нямат пари-не сменят.
Братовчедката на мъжа ми 10 години е живяла в Мароко.Е,там доста мароканки(мюсюлманки) са ходели и с къси панталонки Wink Зависи от държавата.То има и мъже християни,които диктуват на жените си как да се обличат,нали?
Но нека не променяме темата Simple Smile
В крайна сметка-никой не може да те накара  насила да си покриеш главата,когато влизаш в църква.Ако го чувстваш-правиш го.Ако се изисква от дадена църква или свещеник-също.Ако не ти отърва-излизаш си.

# 274
В крайна сметка-никой не може да те накара  насила да си покриеш главата,когато влизаш в църква.Ако го чувстваш-правиш го.Ако се изисква от дадена църква или свещеник-също.Ако не ти отърва-излизаш си.
Това е така, но се питам, дали докато сме в църквата и се чудим изпълнили ли сме всички предписания за обличане и поведение, можем да отделим нужното време и внимание за това, за което всъщност сме влезли там - общуването с Бог?  Струва ми се, че прекалено много внимание се обръща на подробностите, а не на същността на вярата.

# 275
Това е така, но се питам, дали докато сме в църквата и се чудим изпълнили ли сме всички предписания за обличане и поведение, можем да отделим нужното време и внимание за това, за което всъщност сме влезли там - общуването с Бог?  Струва ми се, че прекалено много внимание се обръща на подробностите, а не на същността на вярата.

Не е нужно да се хвърляш в дълбоки размишления за облеклото.Просто гледаш да не си с минижуп или къси панталонки,много дълбоко деколте и това е WinkИ гледаш да не говориш прекалено високо в църквата.

# 276
Не е нужно да се хвърляш в дълбоки размишления за облеклото.Просто гледаш да не си с минижуп или къси панталонки,много дълбоко деколте и това е WinkИ гледаш да не говориш прекалено високо в църквата.
Ами ако, докато се разхождам с късите панталонки, мисля за някакъв сериозен проблем, който ме угнетява и минавайки покрай църква изпитам нужда да потърся утеха там, тогава трябва ли да подмина и да отида да се преоблека първо  Rolling Eyes Може да съм стигнала до тази църква в точно този момент, когато имам нужда, по волята на Бог. Мисля, че  един свещеник не би трябвало да го изгони от църквата някого, само защото не е в подходящото облекло.
Това го казвам само, за да дам пример, че има всякакви ситуации и не е лошо понякога да се правят изключения от правилата.

# 277
Ами ако, докато се разхождам с късите панталонки, мисля за някакъв сериозен проблем, който ме угнетява и минавайки покрай църква изпитам нужда да потърся утеха там, тогава трябва ли да подмина и да отида да се преоблека първо  Rolling Eyes Може да съм стигнала до тази църква в точно този момент, когато имам нужда, по волята на Бог. Мисля, че  един свещеник не би трябвало да го изгони от църквата някого, само защото не е в подходящото облекло.
Това го казвам само, за да дам пример, че има всякакви ситуации и не е лошо понякога да се правят изключения от правилата.

Така е,права си,винаги може да се направи изключение.

# 278
  • най-шареното място
И това е писано преди седмица-две.
Влизала съм с панталонки. Никой не ме спря. Има ли разлика дали къси /под средата на бедрото/ панталонки или къса пола /не минижуп/, че да ме спират?

# 279
  • Ямбол
Интересно само жените ли ги заглеждат или само мъжете може да мислят за похот?
Ми ако видя хубав мъж в църквата, що да не си помисля това онова за него. Или за жените не е проблем друга да ѝ гледа мъжа? Колкото повече, толкова повече, казал Мечо Пух и всеки мъж....

# 280

За пожелателността знам. Peace
 В момента коментирам частта с принудата (ако някога я има) заради постовете на wertyuio.
Мюсюлманките не само са свикнали, но носят бурки заради безопасността си. Говоря за жените мюсюлманки в белите светски държави.
[/quote]

Хексе, Здравей!

Поласкан съм от вниманието и реших да му отвърна.

Ако влезеш в някой православен хрлам и там чуеш, че трябва да влизаш в него непременно без забрадка и само по къси панталони или мини жуп, ти какво ще си помислиш?

ПП. Интересно ми е мнението и на останалите участнички по въпроса...

# 281
  • Варна

В момента коментирам частта с принудата (ако някога я има) заради постовете на wertyuio.
Мюсюлманките не само са свикнали, но носят бурки заради безопасността си. Говоря за жените мюсюлманки в белите светски държави.

Хексе, Здравей!

Ако влезеш в някой православен хрлам и там чуеш, че трябва да влизаш в него непременно без забрадка и само по къси панталони или мини жуп, ти какво ще си помислиш?

Ще си помисля, че се влиза в храм за да се погрижиш за душата и не би трябвало да придават чак такова значение на външността.

# 282
Арт мама,

Благодаря ти за поста. Тук ясно се вижда, че и забрадката би могла да е красива, дори и изкусителна.
Стигаме до извода, че Бог, Който ни обича, изисква и от нас да съумеем да проявим любов помежду си.
Красотата може да възхвали Бога, а може и да стане мощно оръжие против ближния. Тя ни е дадена в ръцете, а ние решаваме какво ще правим с нея...

# 283

Хексе, Здравей!

Ще си помисля, че се влиза в храм за да се погрижиш за душата и не би трябвало да придават чак такова значение на външността.

Не мисля, че там и тогава точтно това ще си помислиш! По-скоро ти искаш да кажеш това тук и сега.

# 284
  • София
Не си покривам главата, защото не обичам кърпи, шапки и подобни. Ако някоя черква иска да си покривам главата, просто няма да вляза в нея.

Общи условия

Активация на акаунт